Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Περί τρίχας ο λόγος

Ε ναι για τρίχες θα μιλήσω και μάλιστα για βαμμένες!!Ναι δεν έχω δουλειά να κάνω! μάλλον έχω αλλά είπα του συζύγου να τη κάνουμε αύριο που θα γυρίσουμε από τις δουλειές μας.
  Μετά το φαγητό και μετά τον μεσημεριανό ύπνο του συζύγου( εγώ δε κοιμάμαι τα μεσημέρια βλέπω τηλεόραση τη Κατακουζίνα και τον Πόποτα.)
 Δεν σας είπα τι δουλειά θα κάνουμε; Θα φτιάξουμε τα τελάρα για τις κερήθρες των μελισσών,κύριε ελέησον τι νομίσατε θα κάνουμε;
 Επανέρχομαι στις τρίχες δεν έχει σημασία αν είναι κατσαρές ή ίσιες ή σαν τις δικές μου θεϊκές μικρές μπουκλίτσες!! χο χο χο γελάσαμε.Ούτε αν είναι κοντές όπως ήταν οι δικές μου πριν ένα χρόνο  αγορίστικες ή μακριές όπως είναι τώρα  τα υπέροχα μαλλιά μου!χι  χι χι ξαναγελάσαμε.;
 Θα πω για τις τρίχες τις βαμμένες  όχι τα βαμμένα κόκκινα μαλλιά!Να σοβαρευτώ λίγο ,για όνομα του θεού άσπρισαν τα μαλλιά μας και μυαλό κουκούτσι ,λέτε να επηρεάζεται από τις βαφές; χμ μπορεί ,σήμερα έβαψα τα θεϊκά μαλλιά μου ,δεν με έπαιρνε άλλο ,ήταν χάλια.
  Σχεδόν όλες οι γυναίκες από πολύ μικρές βάφουμε τα μαλλιά μας ,αν ξέραμε πριν ασπρίσουν τι βάσανο είναι δεν θα τολμούσαμε να βάλουμε βαφή στο κεφάλι μας μόνο και μόνο για να αλλάξουμε ένα τόνο  το χρώμα.
 Παλιά οι μανάδες μας είχαν τα ΄ασπρα τους μαλλιά και έμοιαζαν τόσο αξιοπρεπείς και όμορφες !! Εντάξει δεν λέω ότι δεν είναι αξιοπρεπείς οι γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους ,αλλά βρε παιδί μου εγώ όταν βλέπω γυναίκες που έχουν περάσει τα εβδομήντα και έχουν άσπρα μαλλιά  είτε όμορφα κομμένα κοντά είτε μαζεμένα σε όμορφο κότσο, τις καμαρώνω !!δεν μπορώ να το περιγράψω,χαίρομαι να τις κοιτώ και παρακαλώ να είμαι και εγώ έτσι  σε μερικά χρόνια  ε  χμ  για να δω  ,ναι σε 20 χρόνια περίπου, αν έχω μυαλό και το καταφέρω νωρίτερα και αφήσω να ασπρίσουν ομοιόμορφα τα( υπέροχα ) μου μαλλιά  θα με παραδεχτώ ( πόσες φορές έγραψα τη λέξη μαλλιά;) πω πω πραγματικά για τρίχες μιλώ!
 

13 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Stala(g)matia,

Που οι γυναίκες έχουν τρίχες κατσαρές;

stalamatia είπε...

Anef μου
Ενι τσέρω!

Anef_Oriwn είπε...

Στην Αφρική καλή μου!

stalamatia είπε...

Που να πάει το μυαλό μου!!

she είπε...

stalamatia mou
na sou po oti gia kapio logo ine poli tis modas to grizo tora, etsi an exis merikes grizes min skotizese. tha ise in. alla vre, ine orees oi allages! kai pio eukoles autes ton mallion!

DaisyCrazy είπε...

σε λιγες γυναικες πανε τα ολοασπρα νομιζω. άσε που γυναικες που'χουν όμορφη επιδερμιδα και θα φαινονταν πολυ νεότερες όταν δεν τα βάθουν φαινονται σαν γυναικες πολυ μεγαλυτερες.
οκ ξέρω είναι βασανο αλλά μπρος στα καλλη τι ειναι ο πονος;
εκτος κι αν είσαι 85+ τότε μόνο δικαιολογω να μην τα βαφεις.
η μακαριτισσα η γιαγια μου θυμαμαι επρεπε να αρρωστησει για να σταματησει να τα βάφει.
φυσικά υπάρχει κι η λύση με το τσεμπερι που φορούσαν οι παλιές και τα κάλυπταν... αλλα δε νομίζω να είναι επιλογη ε;
ωραίο το θέμα με τις τρίχες, όλες μας απασχολεί!
καλή σου μέρα σταλαματιά μου!

stalamatia είπε...

Σκρουτζάκο μου
Καλή βδομάδα και σε σένα και καλή δύναμη!

stalamatia είπε...

Δαίμων μουυ
Οι μικρές θα τα γκριζάρουν έτσι κι'αλλιώς έχουν τα νιάτα τους και οι μεγάλες θα τα βάφουν για να ξεγελάνε τις όποιες ρυτίδες.Εχω πολλές γκρίζες οπότε τις βάφω και είναι μια χαρά.

stalamatia είπε...

Νταίζυ μου
Η μια λύση είναι το γουλί κεφάλι η άλλη καλά το λες το τσεμπέρι ,καλά άσε δε που έχω δει βαμμένα μαλλιά με βρουλλούθκια και τσεμπέρι το κλασσικό το κυπριακό τσεμπέρι !!.
Πραγματικά μερικές έχουν μια επιδερμίδα τέλεια οπότε με το μαλλί βαμμένο είναι σαν κοριτσάκια ....σαν εμάς δηλαδή ,σιγά!!!!!

Mª Zélia είπε...

Fiquei muito feliz ao ler o seu comentário em meu blog!
Quanto ao tingir os cabelos, na nossa cultura tudo é muito colorido, a começar pelos nossos índios que usam muitos adornos e usam a pintura para manifestar seus sentimentos... Aqui é muito comum todos tingirem os cabelos...
Amanhã(dia 12) serei abençoada por Deus com a chegada da minha primeira netinha, Sofia!
Meu mundo está todo cor-de-rosa!

stalamatia είπε...

Ola Maria Zelia :)

Phivos Nicolaides είπε...

Καλά τα λες. Μου θύμισες ένα ωραίο ιστότοπο για τους 'βαψομαλλιάδες', έτσι χαρακτηρίζονται αυτοί που βάφουν τα μαλάκια τους, όσα και να τους έμειναν...

stalamatia είπε...

Φοίβο μου
Οι βαψομαλιάδες αν δε πετύχουν τη βαφή, άστα να πάνε!!