Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Περιμένοντας τη σειρά σου

Σας έχει τύχει να περιμένετε σε αίθουσα αναμονής κάποιου ιατρείου είτε ιδιωτικού είτε νοσοκομείου και να έρχονται κάποιοι μετά από εσάς και να ορμούν μέσα παίρνοντας τη σειρά σας? Πολύ σπαστικό έτσι?
Εγώ όταν έχω ραντεβού με γιατρό πηγαίνω και αν ο γιατρός καθυστερεί με πελάτες μέσα οι οποίοι είχαν ραντεβού πριν από εμένα κάνω υπομονή μπορώ να πω γαϊδουρινή, είναι και κόσμος που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζεται περισσότερη ώρα ο γιατρός για να εντοπίσει το πρόβλημα.
Όταν όμως έρθει κάποιος ή κάποια συνήθως η κάποια και με αναίδεια θελήσει να μου πάρει τη σειρά,δεν ξέρω εσείς αλλά εμένα μου ανάβουν τα λαμπάκια,όχι δεν κάνω καυγά αλλά με ευγένεια θα πω, τώρα είναι η σειρά μου και όταν τελειώσω εγώ πάρτε όποιου θέλετε τη σειρά,αν προλάβω γιατί άμα μπει μέσα στο ιατρείο ο άλλος τρέχα γύρευε,το πολύ πολύ αν μου πάρει την πίεση ο γιατρός να την βρει κανονική εκεί που θα είναι 10-11 να τη βρει 12.
Προχθές πήγα στο κέντρο υγείας για να μου βγάλει η γιατρός ένα φρονιμίτη είχα ραντεβού 9 ώρα ,αλλά εγώ πήγα οκτώ και μισή . Μέσα ακουγόταν ο τροχός οι δυο κυρίες που περίμεναν είχαν ραντεβού και οι δυο οκτώ και μισή, η μία πέντε δέκα λεπτά δουλειά είχε μαζί της η γιατρός και πράγματι έτσι έγινε μετά.
Επίσης μέσα είχε ένα έκτακτο περιστατικό και για το λόγο αυτό θα πήγαιναν τα ραντεβού πίσω, όλα καλά τι να κάνουμε είναι και τα έκτακτα, θα μπορούσε να είμαστε εμείς σε αυτή τη θέση.Έλα όμως που ήρθε μια [κυρία]επάγγελμα δασκάλα εννέα και δέκα που μόλις είχε βγει έξω το έκτακτο, όρμησε μέσα λέγοντας έχω ραντεβού οκτώ και μισή σηκώνονται πάνω και οι άλλες δυο και οι τρεις μπαίνουν μέσα στο ιατρείο ,κοιτάει η γιατρός τα ραντεβού της και λέει στη δασκάλα εσύ έχεις μεθαύριο ραντεβού . Ναι λέει η δασκάλα αλλά τώρα έχω κενό και αν δεν τελειώσω νωρίς θα μείνουν τα παιδιά μόνα τους στη τάξη .Εγώ δεν σηκώθηκα από τη θέση μου είδα τις δύο άλλες να βγαίνουν από το ιατρείο και να μένει το κενό αέρος μισή ώρα μέσα, αφού τέλειωσε βγήκε σαν καλή δασκάλα και έφυγε χωρίς καν να πει ένα συγνώμη ή ένα ευχαριστώ που της παραχώρησαν πέντε άτομα [στο μεταξύ ήρθαν και τα άλλα ραντεβού]τη σειρά τους.Αυτή πήγε να διδάξει τα παιδιά πως να παίρνουν τη σειρά από τους άλλους ασθενείς .Κάτι τέτοιοι μου ανάβουν τα λαμπάκια ,τουλάχιστο ζήτα το ευγενικά και ανάλογα θα σε αφήσω. Εγώ δεν πόνεσα καθόλου όταν έβγαλα το φρονιμίτη ,τώρα άμα πω ότι δεν ευχήθηκα να πονέσει η δασκάλα θα είναι ψέμα .

10 σχόλια:

Yiota είπε...

το περίεργο είναι πως επειδή εμείς είμαστε συνεπείς, ευγενικοί και λοιπά περιμένουμε και από τους άλλους να ναι το ίδιο. Δυστυχως υπάρχουν πολλά γαϊδούρια που δεν ξέρουν να σέβονται τους άλλους.

p.s: όταν σου έβγαλε το φρονιμίτη πόνεσες?

Lexi_penitas είπε...

Κάτω η δασκάλα, κατω η δασκαλούα, κάτω η δασκαλα από την έδρα, κατω η δασκάλα με αρχεία, κάτω... ο Τάσσος, χαχαχαχαχαχαχα

Καλά ρε Σταλαματία, δεν βρέθηκε ένας να βάλει τη κυρία στη θέση της; Ξέρω γω, ας της έλεγε, καλά κυρά δασκάλα έτσι μαθαίνεις τα παιδιά να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων;

ΥΓ: Και ώρα φρονίμεψες;;;

stalamatia είπε...

Γιώτα
Δεν πόνεσα καθόλου έβαλε μου δυνατήν ένεση ήμουν μισή μέρα μουθκιασμένη.

Πένητα
Βεβαίως φρονίμεψα ο νους μου που πιθκιάβλι εγίνην αϊράνη και κάτω ο Τάσσσσοοοοοοοοοοοος.
Υ.Γ. Οι δασκαλούες μας οι μπλογγερούες μας εν καλές. Μόνο ο Τάσσσος ΚΑΤΩ ,φροντίστε αυτό το θέμα παρακαλώ.

APOTINEDRA είπε...

@Lexi_penitas
Αουτσ, επόνησα τον φρονιμίτη μου!

daskaloua είπε...

Παραφράζοντας τους Pink Floyd θα πρέπει να προτρέψουμε τους δασκάλους, όχι να αφήσουν ήσυχα τα παιδιά, αλλά να σέβονται 5 στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς.

Aceras Anthropophorum είπε...

απαντραπεί τζι αγγαστρωθεί
κακόν αγγάστριν έσιει

Τη επόμενην να της μπίξεις τες φωνές της όποιας δήποτε επιτήδιας ή επιτήδιου. Αί ουστ.

Εμέναν μιά φορά ήρτεν μια κοτζιακάρα με χρυσά δαχτιλίδκια τζαι μαργαριτάρια φορτωμένη τζαι έμπηκεν μπροστά μου σαν τον φάντην μπαστούνι ενώ εκαρτέρουν έναν κάρτον να πιορώσω στο σουπερμάρκετ. Έχετε χάρην που είστε κοτζιάκαρη, της είπα τζαι οι νέοι πρέπει να σας σέβουνται έστω τζαι άμαν δεν ζητάτε συγνώμην. Έτρων που πάνω της. "Που εκαταντήσαμεν. Δεν υπάρχει πλέον σέβας....", επαούριζεν. "Ε αν ίσιεν σέβας ήταν να ζητήσετε τουλάχιστον συγνώμην" την εξανάβαλα στην θέσην της. Όι ξαπολώ την. Αν μεν ελάλεν τίποτε θα της επρότεινα νε περάσει μπροστά όπως κάμνω πάντα. Την ποθκιαντραπιάν όμως δεν την σηκώνω όπως εσύ Σταλαμαθκιά.

stalamatia είπε...

Ασερα
Η κοτζιάκαρη ακόμα θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει έφερα μιαν εικόνα στο περίπου τζιαι επιάσαμε τα γέλια.
Μερικοί μπαίνουν φιουριόζοι σε μιαν αίθουσα αναμονής βλέπουν καμιά δεκαριά άτομα να περιμένουν και ρωτάνε όλοι για το γιατρό είσαστε? ε όι περιμένουμε το τραίνο .

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stalamatia είπε...

dokisisofi

Χα χα εματαίωσα θκιο ραντεβού όσπου να ρεθώ τσιαμέ ,όι γιατί φοβάμαι τον πόνο αλλά γιατί όταν μου πασπατεύουν το στόμα θέλω να κάνω εμετό.Έτσι αφού επήα που επήα έθελα να τελειώνω.

stalamatia είπε...

dokisisofi
Καλή μου η φυγή δεν είναι λύση.