Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

Όταν μιλάω για τον πρόεδρο της πατρίδας μου δεν λέω ποτέ ο πρόεδρος μας ,πάντα λέω ο πρόεδρος της Κύπρου και πάντα με πονάει। ΑΓΑΠΑΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ .Δεν αγαπάω κανένα από τους κυβερνώντες ούτε τους τωρινούς ούτε τους απερχόμενους ούτε την αντιπολίτευση ।Γιατί να τους χειροκροτήσω ?μου δώσανε αυτό το δικαίωμα?όταν μου στερούν το δικαίωμα να αποφασίζω ποιός θέλω να κυβερνά την πατρίδα μου?Πως γίνετε μια μερίδα ανθρώπων να έχει αυτό το δικαίωμα και μια άλλη μερίδα με τα ίδια κριτήρια να μην μπορεί?
Που είναι το πρόβλημα? Γιατί δεν βγαίνουν να που δεν σας θέλουμε ? Στείλανε στην Αθήνα πριν τις εκλογές εκπρόσωπο να μας πει το ΟΧΙ δεν γίνετε αυτό που θέλετε δεν θα ψηφίζετε στην Κύπρο।Πείτε μου γιατί οι εκάστοτε κυβερνήσεις βγάζουν κρυφά σε όσους θέλουν αυτοί εκλογικά βιβλιάρια και μάλιστα σε άτομα που δεν γεννήθηκαν καν στη Κύπρο και μένουν μόνιμα στο εξωτερικό? Αυτό είναι εξυπνάδα?αρμόζει σε ένα[ σοβαρό] κράτος ? Γιατί σπρώχνουν τους πολίτες να πηγαίνουν από το [παράθυρο] για να βγάλουν το εκλογικό βιβλιάριο? Ας σοβαρευτούν λοιπόν και ας μην αφήνουν στο περιθώριο τους απόδημους,δεν ζητάμε ελεημοσύνη κύριοι τα εκλογικά μας δικαιώματα ζητάμε θέλουμε και εμείς να αποφασίζουμε για την τύχη του τόπου μας.

23 σχόλια:

kyriakos είπε...

Πότε έγινε έτσι πράμα? Τούτον εσκάνδαλον πε το του χριστόφια :Ρ

stalamatia είπε...

Κυριάκο ποιο είναι το σκάνδαλο?που δεν μας αφήνουν να έρθουμε να ψηφίσουμε?
Αυτή είναιη ιστοσελίδα των Κυπρίων στην Ελλάδα www.cyprusnet.gr/eke
μπες και διάβασε. Έστειλα και του Προέδρου της Κύπρου ημαιλ, αλλά εντάξει δέχομαι ότι έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα.
Έχω και τηλέφωνα του προέδρου της Ε.Κ.Ε ένωση Κυπρίων Ελλάδος.

MonachusX2 είπε...

Σταλαματιά μου, ο λόγος που δεν δικαιούσε να ψηφίσεις, είναι γιατί είσαι ελληνίδα υπήκοος; Δεν δικαιούσουν να κρατήσεις και την κυπριακή υπηκοότητα; Πώς ψηφίζουν τότε, τόσοι Κύπριοι του εξωτερικού; Σόρι για τις απορίες, αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έχεις δικαίωμα να ψηφίζεις.

kyriakos είπε...

Να σου πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τι ακριβώς μου λες να διαβάσω στο λινκ..

Όμως αν αναφαίρεσε στο ότι δεν άνοιξαν κάλπες στις πρεσβείες κατ εμένα δεν υπάρχει δικαιολογία έπρεπε να ανοίξουν. Είναι όμως πολύ το κόστος..
Αν ανοίγαν φυσικά με την προπαγάνδα του ΡΙΚSAT μπορεί να έβγαινε και ο τασσος άρα.. πάλι καλα :P

Lexi_penitas είπε...

Σταλαματιά, μπορείς να γίνεις πιο σαφής; Έχεις κανει αίτηση για εκλογικό βιβλιάριο και σου αρνήθηκαν; Και αν ναι, με ποια αιτιολογία;

stalamatia είπε...

Μονάχους Κυριάκο και Λέξη Πένητα
Καλησπέρα ο νόμος λέει ότι όσοι ψηφίζουν πρέπει να έχουν μείνει στη Κύπρο τους τελευταίους 6 μήνες,καθώς για να σου βγάλουν εκλογικό βιβλιάριο ,εγώ δεν έχω βιβλιάριο και έχω και την Κυπρική υπηκοότητα δεν την έχασα όταν πήρα την Ελληνική ,εξάλλου αν υπήρχε τέτοιο θέμα να χάσω τη Κυπριακή δεν θε δεχόμουν την Ελληνική.Τώρα με ποιά λογική θα σηκωθεί κάποιος να πάει να κάτσει 6 μήνες στη Κύπρο αφήνοντας την οικογένεια του και τη δουλειά του εγώ φαίνετε είμα χαζή και δεν το καταλαβαίνω,μόνο που είναι και άλλοι σαν εμένα.Πείτε μου τώρα πόσοι απόδημοι που πήγαν και ψήφισαν έμεινα τους τελευταίους 6 μήνες στη Κύπρο? Γι'αυτό λέω δεν υπάρχει ίση μεταχείριση.Και ας μας πούνε πόσα βιβλιάρια βγάλανε σε άτομα που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό και δεν έχουν καν γεννηθεί στη Κύπροαπλά πήραν υπηκοότητα από τον ένα γονιό.Εδώ http://www.cyprusnet.gr/okoe/OkoePagesGr/Allagi%20Eklogikou%20 Nomou.html.

kyriakos είπε...

Ε ΦΥΣΙΚΆ...

ΝΌΜΟΣ ΞΕΝΟΦΟΒΊΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΖΕΡΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΊΟΥ

Aceras Anthropophorum είπε...

Ξέρω άθρωπον που εκράτεν 3 κινητά που υποτίθεται ανήκαν σε κυπραίους που διαμένουν στην Κύπρον μέχρι να του τηλεφωνήσει η υπηρεσία που ελέγχει αν διαμένει κάποιος στην Κύπρο πριν αν του φκάλει το λαθραίον βιβλιάριον.

Είναι όντος άδικον. Εγώ επειδή ήμουν στην Κύπρον που έβγαλα εκλογικόν βιβλιάριον είμαι πιο Κυπράιος που την Σταλαματιάν; Έχει 17 χρόνια που είμαι έξω. Τζιαι όμως ψηφίζω τζαι κανένας δεν έχει καν το δικαίωμαν να μου αφαιρέσει το βιβλιάριον.

stalamatia είπε...

Ασερα ξέρω άτομα που έχουν την ίδια ηλικία με μένα και έχουν τα ίδια χρόνια στην Ελλάδα με μένα δηλαδή 30 και επειδή έτυχε να προλάβουν να βγάλουν βιβλιάριο πριν έρθουν στην Ελλάδα τους επιτρέπουν να ψηφίσουν .
Μέχρι τώρα τις κυβρνήσεις στη Κύπρο σε ΑΥΤΟ το θέμα τις θεωρούσα καραγκιόζηδες ελπίζω η νέα κυβέρνηση να σκεφτεί σοβαρά το θέμα και να φερθεί σε όλους τους Κύπριους ισα .

Aceras Anthropophorum είπε...

Αυτά δεν είναι η κυβέρνηση που τα κανονίζει. Εν η βουλή. Δεν νομίζω να είναι μέσα στες προταιρεότητες τους έτσι νόμος.

jf είπε...

Καλώς σε βρήκα Stalamatia και προσυπογράφω τα λεγόμενά σου!

Τη στιγμή που κατά χιλιάδες μεταφέρουν τους φοιτητές τζάμπα & βερεσέ για να ψηφίσουν, εμένα δε μου του επιτρέπουν. Μου ζητούν να μείνω ένα 6μηνο στην Κύπρο για να μου εκδόσουν βιβλιάριο!! Με ποια λογική; Φοβάμαι πως δεν υπάρχει καμία λογική...

Καλό Σ/Κ

stalamatia είπε...

jf
Καλοσώρησες στο μπλογκ μου δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα στη δικιά μας πατρίδα,εδώ ξεχωρίζουν εμάς τους Ελληνοκύπριους και μετά περιμένουμε να αποδεχτούν τους Τουρκοκύπριους ισότιμους τους.

Meropi είπε...

Σταλαματιά μου καλημέρα,
πέρασες από το ιστολόγιο μου και είπα να σου ανταποδώσω την επίσκεψη. Και δεν έκανα άσχημα. Πολύ ενδιαφέρον το ιστολόγιο σου. Κατάλαβα ότι κατάγεσαι από του Μόρφου (πορτοκαλιές) ή από την Αμμόχωστο. Κάνω λάθος;;
Λοιπόν το θέμα που θίγεις πολύ καίριο. Πέραν πάσης λογικής ο αποκλεισμός των κατοίκων εξωτερικού από την εκλογική διαδικασία. Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι αντίκειται και στην Κοινοτική Νομοθεσία.
Να σαι καλά Σταλαματιά μου

stalamatia είπε...

Μερόπη καλώς ήλθες ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Καλά υπέθεσες η καταγωγή μου είναι από τη περιοχή της Μόρφου.

prophet81 είπε...

Καλησπέρα σταλαματιά μου! Τι κάνεις; Καιρό έχουμε να τα πούμε:) Τρέχω βλέπεις στο ΣΔΕ Κομοτηνής να προλάβω κάτι project που ετοιμάζουμε και είμαστε όλοι αρκετά κουρασμένοι! Εσείς πώς τα πάτε; Το κατάλαβες ότι σχεδόν φτάσατε στο τέλος ή μάλλον από δώ και πέρα ξεκινάτε μια καινούρια αρχή;

stalamatia είπε...

Καλημέρα Προφήτη καλά είμαι η αλήθεια είναι ότι τρέχουμε όλοι με τα project
επίσης θα λάβουμε μέρος σε κάτι φεστιβάλ μουσικής ,χα χα δεν περίμενα σ'αυτή την ηλικία να τραγουδώ σε χορωδία,ωραία εμπειρία .Χθες πήγαμε εκδρομή στην Ακρόπολη και στη Βουλή ΄πηγαμε και στα θεωρεία όπου παρακολουθήσαμε για λίγο, εκείνη την ώρα μιλούσαν για το ασφαλιστικό. Όλοι οι υπάλληλοι στη βουλή ήταν ευγενέστατοι επίσης και ο βουλευτής του νομού μας μας υποδέχτηκε και μας είπε μερικά λόγια.Πριν φύγουμε μας δώσανε και κάτι δωράκια, παιδάκια τώρα εμεις μες τη καλή χαρά.

Banana Republic Cyprus είπε...

ο νόμος χρίζει αλλαγής, άμεσης. Δεν επιτρέπεται σε άτομα με κυπριακή υπηκοότητα να μην έχουν το δικαίωμα της ψήφου. Είναι κωμικοΤΡΑΓΙΚΟ.

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stalamatia είπε...

dokisisofi
Καλησπέρα κορίτσι μου όμορφες μυρωδιές ,το πρωί μοσχοβολάνε καθώς περνάω δίπλα τους πηγαίνοντας στη δουλειά.Στη μικρή πόλη που μένω στα πεζοδρόμια έχουν φυτέψει πορτοκαλιές λεμονιές και νεραντζιές ,τώρα την Άνοιξη είναι χαρά Θεού,Σήμερα το μεσημέρι έκοψα ένα κλωναράκι πορτοκαλιά κια ένα νεραντσιά που είναι στο δρόμο μου τα έχω δίπλα μου ,σου στέλνω και εγώ τις μυρωδιές μου .Να είσαι καλά.

Aceras Anthropophorum είπε...

Χατε Σταλαματιά, θα μας γράψεις τίποτε;

stalamatia είπε...

Ασερα μου εν να γράψω μόλις τελειώσω στο σχολείο κάποια πρότζεκ .Ναι ναι κάνουμε και τέτοια για το περιβάλλον για τη γυναίκα πριν από 80-100 χρόνια το πως ήταν η ζωή της και διάφορα άλλα. Χθες πήραμε μέρος σε ένα φεδτιβάλ με τραγούδια εμεις είχαμε θέμα το γάμο ,είπαμε τραγούδια του γάμου, στολίσαμε νύφη ήταν καταπληκτικά.Ότι θα έβγαζα το νυφικό μου από το μπαούλο μετά από 29 χρόνια για τις ανάγκες της παράστασης δεν το περίμενα. Έφτιαξα μια νύφη κούκλα. Οι ελεύθερες κορούες εδώ είμαι το νυφικό είναι έτοιμο μόνο να είναι αδυνατούλες.

Ανώνυμος είπε...

Τον σωματότυπο τον έχουμε, ο άντρας μας λείπει! :Ρ

Aceras Anthropophorum είπε...

Οι γάμοι στην επαρχία τζεικάτω μοιάζουν με τους δικούς μας;