Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Τα καλούδια μας

Υπέροχη δεν είναι η θέα από την αυλή του σπιτιού μας στο χωριό? Όλο το χωριό είναι μέσα στα έλατα και έχουμε από όλα τα καλά τα οποία βέβαια για να γίνουν θέλουν πολύ τρέξιμο και αν δεν έτρεχε ο σύζυγος δεν θα τα είχαμε τα έχει σαν δεύτερη ασχολία δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω και τις πατάτες γιατί με είχε τσιμπήσει μια μέλισσα και φύγαμε για το νοσοκομείο λόγω της αλεργίας που παθαίνω। Καλά είμαι τώρα έχει πάνω από μήνα που έγινε.

ΤΟ μέλι τρέχει και είναι όλο γλύκα όταν το βάζουμε στα μεγάλα δοχεία τα κομματάκια από κερήθρα βγαίνουν από πάνω και το μέλι το καθαρό τρέχει από το άνοιγμα χαμηλά । Σιγά μαζέψτε τα σάλια σας.

Κερήθρα όλο μέλι παραγωγής μας από έλατο
Πολλά κεράσια ε? όχι γλυκό δεν έφτιαξα μια μέλισσα μου χάλασε τα σχέδια!!!

Μηλαράκι?

30 σχόλια:

rose είπε...

μελιστάλακτη θα σε λέω από εδω και μπρος

Μελισταλαματια!

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Πω, πω γλύκες!

lila είπε...

Πολύ όμορφο το blog σου και υπέροχες φωτογραφίες.Μπήκα τυχαία,αλλά τώρα θα έρχομαι πιο συχνά.
Πολλά φιλιά.

stalamatia είπε...

Ρόουζ μου και Κακομούτσουνε μου εκολατσιαρήσαμε.
Λίλα
καλωσόρισες να περνάς όποτε θέλεις

Ανώνυμος είπε...

Τέλειος ο παράδεισος. Εκεί θέλω να παώ όταν θα πεθάνω. (Μωρέ μια χαρά εκεί θα ζούσα και τήν υπόλοιπη ζωή μου αλλά ας όψονται πολλά και διάφορα...)

spyros1000 είπε...

ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΕΛΑΤΑ?ΟΝΤΩΣ ΜΟΥ ΤΡΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ..
ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΤΙ ΠΕΥΚΟΜΕΛΑ ΑΗΔΙΑΣ,ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ 9,5 ΕΥΡΩ.......

Ανώνυμος είπε...

Μου θυμίζει τις Πλάτρες όταν ήμουνα μικρός. Μέρα καλή

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι και πώς άρχισαν την κερδοσκοπία με το σκιάχτρο "υπερθέρμανση"
Ο αμάχητα συντριπτικά σημαντικότερος παράγοντας διαμόρφωσης του κλίματος από την εποχή που εμφανίστηκε η Γη, είναι ο ήλιος
, πράγμα που φαίνεται τόσο από τις διαφορές στη θερμοκρασία ανάμεσα στις εποχές και μέσα στο24ωρο, όσο και σε όλα τα γεωλογικά αρχεία.
Παρακάτω θα δούμε πώς εμπλέκονται οι φορομπήχτες πολιτικάντηδες, η συλλογική ενοχοποίηση της ανθρωπότητας για τις φυσικές κλιματικές αλλαγές, οι παρασιτικές ψευτοοικολογικές κλίκες, η αθώα τροφή των φυτών - το γνωστό από τη φωτοσύνθεση διοξείδιο τού άνθρακα, τα ραδιενεργά εργοστάσια και όπλα, στην κατατρομοκράτηση των απλών ανθρώπων για να διαιωνιστούν οι αρχομανείς, όμοιοι με όλους τους προηγούμενους φαραώ, Ρωμαίους, Μάγια κοκ, που ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ από αλαζονεία, με την ιδέα ότι ήταν ...αθάνατοι...
Όταν η επιθετική Μ. Θάτσερ έγινε πρωθυπουργός τής βρετανικής μοναρχίας το 1979, ζήτησε από συμβούλους της να της προτείνουν πώς θα ανεβάσει το κύρος της. Ένας πρεσβευτής, ο Τίνκελ, της είπε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει ένα πτυχίο χημείας που είχε (για να εντυπωσιάζει ηγέτες που δεν είχαν σπουδάσει ανάλογα αντικείμενα), και πρότεινε σε κάθε συνάντησή της μαζί τους να κινδυνολογεί και να ενοχοποιεί με πρόσχημα την "ανθρωπογενή υπερθέρμανση", κάτι που χιλιοειπώθηκε, αλλά ποτέ δεν αποδείχθηκε, ενώ μας κατηγορούν αντιφατικά για μόλυνση που παράγεται εξαιτίας των δικών τους απαιτήσεων για όπλα, λοιπά βιοκτόνα, μέγαρα, ακριβά βίτσια, συχνά διηπειρωτικά ταξίδια κοκ !
Έτσι σταδιακά διάφοροι ηγέτες άρχισαν να κινδυνολογούν μαζί της, άλλος με στόχο να φορολογεί πιο βαριά, άλλος με την ιδέα ότι έτσι θα χτυπηθεί ο ανταγωνισμός από τις βιομηχανοποιημένες χώρες, άλλος επειδή νόμιζε ότι θα το ψηφίζουν για πιο ευαίσθητο κοκ... Η ίδια η Θάτσερ, μαζί με την αυτοπροβολή είχε κι άλλον ένα λόγο, δηλαδή να αυξήσει το ραδιενεργό οπλοστάσιό της με το εξής κόλπο:
Μισούσε τους ανθρακωρύχους που πίστευε ότι αυτοί και όχι η ανικανότητα είχαν ρίξει την προηγούμενη από το κόμμα της κυβέρνηση το 1974, ενοχοποίησε την τροφή των φυτών, το διοξείδιο τού άνθρακα που παράγεται (κυρίως από τους ωκεανούς!) από την αναπνοή μας και τα καύσιμα και επέβαλε ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ "ΚΑΘΑΡΑ" ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ... Δεν την ενδιέφεραν τα προβλήματα που θα προκαλούσε η ραδιενεργός εγωμανία της στις επόμενες γενιές... Ούτε τα εγκεφαλικά που έπαθε από όλη αυτή την αρχομανία...
Έφτιαξε μάλιστα ένα "επιστημονικό" κέντρο που να προωθεί την τρομοκρατία τής υπερθέρμανσης, το Χάντλεϊ, πράγμα που κάνει ως σήμερα.
Ενδεικτικό των κερδομανών κλικών που φτιάχτηκαν σε πολλά μέρη τότε, συμπεριλαμβανόμενων των τρομοΜΜΕ, είναι το γεγονός ότι μια πολυδιαφημισμένη αυταρχική οργάνωση που ήθελε να τρομοκρατήσει και να ενοχοποιήσει με την "υπερθέρμανση" στη διάσκεψη του Ριο, το 1992, ενώ είχε παραγγείλει μια έρευνα για τις απόψεις 400 κλιματολόγων από τρομολαγνικά κρατικά ιερατεία, ΜΟΝΟ 15 απάντησαν ότι πίστευαν στην "υπερθέρμανση"... Οι συνδρομητάκηδες ψευτοοικόλογοι αποσιώπησαν τα αποτελέσματα... Το 1995 μάλιστα 1500 επιστήμονες από όλον τον κόσμο απέρριψαν την τρομολαγνεία με τη διακήρυξη της Λειψίας. Κάτι ανάλογο έγινε την άνοιξη του 2008 στη Ν.Υόρκη.
Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι η κλίκα τής γραφειοκρατίας τού ΟΗΕ που μας ενοχοποιεί για τις φυσικές κλιματικές αλλαγές, η λεγόμενη IPCC, εκδίδει ανακοινώσεις ΑΦΟΥ πάρει τις εντολές των φασιστικών κυβερνήσεων, και έχει ελάχιστους σχετικούς με το αντικείμενο "επιστήμονες", οι οποίοι ποτέ δε διαβουλεύονται με αλτρουϊστές επιστήμονες που ούτε για ροκάνισμα κονδυλίων ούτε για δόξα ενδιαφέρονται.
Οι τελευταίες έντονες αμφισβητήσεις από Ρωσία, Ινδία,ακόμα και στις ίδιες τις ΗΠΑ, δείχνουν ότι, καθώς το πετρέλαιο τελειώνει, για τα 7 εξουθενωμένα δισεκατομμύρια ανθρώπων δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική (αφού οι διαφημιζόμενες ανεμογεννήτριες, πάνελ κοκ στηρίζονται στο πετρέλαιο που ολοένα ακριβαίνει...), εκτός από τον ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων στις υπερπληθυσμιακές χώρες, τις εκτεταμένες αναδασώσεις και την αποκέντρωση σε αυτάρκη χωριά με πολυκαλλιέργειες, αντί για τις ερημοποιητικές μονοκαλλιέργειες. Μακάρι κάθε μέρα περισσότεροι αλτρουϊστές να διαδίδουν τις δοκιμασμένες φιλειρηνικές λύσεις!
http://www.youtube.com/v/dXSHtsOztRk.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι, συγνώμη αν το σχόλιο φαίνεται άσχετο, αλλά πώς αλλιώς θα μαθευτεί το πράγμα;
Ενώ συνεχίζονται οι ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ταυτόχρονα και στα 2 ημισφαίρια, και τα κερδομανή λαμόγια της "υπερθέρμανσης", όπως ο πάμπλουτος και πολυδιαφημισμένος ραδιενεργός γενοκτόνος των Βαλκανίων Γκορ, γρυλλίζαν για ...λιώσιμο των πάγων (!),
ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΕΚΡΟ από ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ στα Πυρηναία, ΝΕΚΡΟΙ από ΧΙΟΝΙΑ και στη Γερμανία - άλλοι 6 με υποθερμία!...
ΧΙΟΝΙΣΕ επίσης στην Καλιφόρνια, την Κίνα κ.α.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2091625/Avalanche-in-Pyrenees-kills-British-couple.html
http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,565678,00.html
http://www.mymother%20lode.com/%20News/article/%20kvml/1216079663
Ενώ η ΝΑΣΑ από την Πρωτομαγιά ανήγγειλε με καθυστέρηση ότι εισήλθαμε σε φάση ψύξης...
(http://earthobservatory.nasa.gov/Newsroom/NewImages/images.php3?img_id=1801)

Αμέσως μετά την Ινδία, και η Ρωσία πιο έντονα κατά των λαμογιών της "υπερθέρμανσης", όπως ο πάμπλουτος, πολυβραβευμένος ραδιενεργός γενοκτόνος Γκορ.

http://epw.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Minority.Facts&ContentRecord_id=09df614e-802a-23ad-46c9-8a90fcb5569a
http://www.hindu.com/2008/07/10/stories/2008071055521000.htm
Εκδηλώθηκε ρήγμα στην Ένωση Φυσικών τής Δολαρίας κατά της τρομολαγνείας των υπερθερμασμένων!
http://www.aps.org/units/fps/newsletters/200807/editor.cfm
Να κι άλλος ένας που βρήκε το ΘΑΡΡΟΣ να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος επί χρόνια υποστηρίζοντας τη συλλογική ενοχοποίησή μας για τις φυσικές αλλαγές στο κλίμα:
http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,24036736-7583,00.html
Κι ένας που ομολογεί πώς μαγείρευαν καιρικά δεδομένα, από αυτά που χρησιμοποιούνται εναντίον μας:
http://wattsupwiththat.wordpress.com/2008/07/17/fabricating-temperatures-on-the-dew-line.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την αποσιώπηση σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει με το κλίμα και ποια είναι η δοκιμασμένη προσαρμογή
, εδώ
και εδώ: http://www.youtube.com/v/dXSHtsOztRk.

the Idiot Mouflon είπε...

Σαλάτα με ρόκα και κουκουνάρι, σάλτσα με μέλι, βαλσάμικο και λίγη μουστάρδα.

Greekstories είπε...

Σταλαματιά, ΘΕΛΩ ΜΕΛΙ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!!!!!!

stalamatia είπε...

Μπλογκούλη
Εγώ πάλι προτιμώ τα μέρη με θάλασσα όπως εδώ που μένω,παρόλο που ποτέ δεν κάνω μπάνια.Τη θάλασσα όμως τη λατρεύω να την βλέπω με ηρεμεί.
Σπύρο
Εμείς βγάζουμε ελατίσιο μέλι αλλά αγνό αυτό που πουλάμε είναι και αυτό που τρώμε.

stalamatia είπε...

Ανώνυμε/η
Θέλεις να μας πεις ότι δεν άλλαξε το κλίμα?ότι δεν υπάρχει το φαινόμενο του θερμοκηπίου? Μπορεί μερικοί να βγάλουν τρελλά λεφτά από αυτή τη κατάσταση μπορεί ακόμα και να τη μεγαλοποιούν,όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον πλανήτη μας.Και στη Κύπρο δεν θάχουν νερό ούτε να πιούν σε λίγα χρόνια ή μήπως είναι οφθαλμαπάτη τα ξερά ποτάμια και τα φράγματα?
Υ.Γ.Και βάλε ένα όνομα όταν μπαίνουμε σε ξάνα σπίτια λέμε ποιοί είμαστε και μετά περνάμε.

stalamatia είπε...

Λάκης Φουρουκλάς
Χαίρομαι που σου θύμησε τόπους που αγάπησες
Αγρινό
Θα δοκιμάσω τη συνταγή σου αλλά φαντάζομαι θα μπαίνουν και άλλα υλικά.

stalamatia είπε...

greekstories
Να σου δώσω όσο θέλεις αλλά που να σε βρώ?Εγώ τέλους Αυγούστου θα έλθω Κύπρο.Άλλος θα φάει το μέλι αν κατάλαβες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ MΠΛΟΚΟΣΠΙΤΟ ΣΟΥ.ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ.
ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΚΟΡΗ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΓΥΡΙΣΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΕΡΧΟΜΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ.ΤΟΣΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ;
ΤΟΣΟ ΜΕΛΙ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ;....
ΦΙΛΙΑ. ΕΒΙΤΑ

stalamatia είπε...

Εβίτα
Αυτά τα καλούδια βρίσκονται στην Ελλάδα.Εδώ και 31 χρόνια στην Ελλάδα μένω.Το καλύτερο χωριό στη Κύπρο είναι το δικό μου στα κατεχόμενα και δεν ξέρω τι καλούδια έχει αυτή τη στιγμή εκτός από την αγάπη ου του έχω.

faraona είπε...

stalamatia μου
οσο μπορεις νασαι εκει ...νασαι κοντα στα καλουδια αυτα που ειναι ανεκτιμητα στην εποχη μας.
τα φιλια μου

eirini είπε...

Εκεί έχεις έναν επίγειο παράδεισο! ξέρεις τί με τρέλλανε; Η κερύθρα με το μέλι! Να 'χα τώρα λίγη! Άμα έρθω στην Κύπρο δεν την... γλυτώνεις την επίσκεψη!

stalamatia είπε...

Ειρήνη στην Ελλάδα μένω όλα αυτά είναι στην Ελλάδα.Καλωσόρισες θα τα πούμε.

neni είπε...

Θέλω την κερύθρα με το μέλι..
θέλω όλο το μέλι!
Και τα κερασάκια πόσο λαχταριστά φαίνονται..αλλά το μέλι είναι το κάτι άλλο...σκέφτομαι την γεύση και μου τρέχουν τα σάλια..
Καλώς σε βρήκα "φίλη" μου και να είσαι πάντα γλυκιά σαν μέλι !

Χάρηκα που σε βρήκα..
Υπέροχο το χωριό και οι φωτογραφιές σου!

Aceras Anthropophorum είπε...

Κόρη πρώτην φοράν είδα ανάρτησην σε μπλογκ που σου κάμνει τα σάλια σου να τρέχουν.

Για να καταφέρνεις να τα φωτογραφίζεις έτσι πρέπει να τα νοιώθεις τζαι να τα αγαπάς αυτά τα δώρα της φύσης. Να είσαι καλά να τα σιαίρεσαι.

stalamatia είπε...

neni
Καλωσόρισες στο σπιτικό μου ξέρεις ποιό φρούτο είναι φανταστικό με το μέλι ?το ροδάκινο!!.Τι να σας κάνω που είσαστε όλοι μακρυά να σας κεράσω.Να έρχεσε όποτε θέλεις.

stalamatia είπε...

Άσερα μου πήρες μια γλυκιά γεύση από πατρίδα εσύ.Αρχές Αυγούστου θα πάρω και εγώ τη σόση μου . Είδες το χωριό του συζύγου είναι το αντίθετο του δικού μου.Η αλήθεια είναι δεν προλαβαίνω εγώ να πηγαίνω συχνά στο χωριό παρόλο που 1 ώρα είναι η διαδρομή από εδώ που μένουμε ,εδώ που μένω έχω τη θάλασσα δίπλα μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Το ζήλεψα το μέλι σου , το ονειρεύτηκα με λουκουμάδες και ξηροτήγανα και δίπλεςτα κεράσια δώσε στον άνδρα μου που τα λατρεύει!Είσαι ευτυχισμένη εκεί μακάρι να ήμουν σε ένα τέτοιο μέρος, αν δεν είχα υποχρεώσεις θα αγόραζα ένα σπίτι σε χωριό πολλές φορές το συζητάμε με τον άνδρα μου.

eirini είπε...

Καλημέρα σταλαγματίτσα και καλό μήνα!!

xaos είπε...

Φτου φτου καλέ με τις φωτιές που έχουμε!

stalamatia είπε...

Καλό μήνα κορίτσια ,Καλοσώρισες χελωνάκι.

the Idiot Mouflon είπε...

Γίνεται και σκέτο σαν συνοδευτικό / διακοσμητικό αλλά...

Αγγουράκι και άλλες πρασινάδες ναι, ντομάτα όχι... μπορείς να δοκιμάσεις βραστή πατάτα ή/και παντζάρι.

stalamatia είπε...

Αγρινούλη μου ευχαριστώ και μου αρέσει η βραστή πατάτα σαλάτα.Φιλιά.