Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Τα γυαλιά μου ρε παιδί μου!!



Τα μάτια μας που τα βλέπουν όλα (έτσι νομίζετε) μάτια πράσινα ,μαύρα καστανά, γαλανά μελισσιά ,που λέει και το τραγούδι।Όμορφα μάτια, μεγάλα, μικρά ,στρογγυλά ,σκιστά (αυτές τις μέρες θα χορτάσουμε σκιστά μάτια λόγω ολυμπιακών αγώνων) μάτια ζεστά, μάτια λάγνα όλο υποσχέσεις ,μάτια ψυχρά με βλέμμα δολοφόνου (είπα να το κάνω θρίλερ)Μάτια τσαχπίνικα, μάτια γουρλωτά ,μάτια μισόκλειστα ,αυγά μάτια। Όλα με τη δική τους χάρι και τη δική τους ιστορία, άλλα ταξίδεψαν και είδαν θαυμαστά πράγματα και άλλα τίποτα το σπουδαίο, άλλα φοράνε γυαλιά μυωπίας και άλλα πιο τυχερά βλέπουν τα πάντα χωρίς βοήθεια ,το Καλοκαίρι φοράνε γυαλιά ηλίου για να τα προφυλάξουν
Όλα όμως τα μάτια κάποια στιγμή θα φορέσουν τα γυαλιά τους. Όταν τα γράμματα από τον τηλεφωνικό κατάλογο όλος περιέργως αρχίζουν και μικραίνουν και εσύ ζητάς να σου βρούνε το τάδε νούμερο(και αρχίζεις και εσυ να νιώθεις νούμερο,τι έγινε ρε παιδιά?που πήγαν τα γράμματα? φέρτε πίσω τον κατάλογο με τα κανονικά γράμματα) .Πηγαίνεις να τηλεφωνήσεις θέλεις τα γυαλιά σου ,παίρνεις την εφημερίδα να δεις πότε θα λυθεί το κυπριακό θέλεις τα γυαλιά σου σε αυτό βέβαια και μικροσκόπιο να βάλεις για να δεις το ίδιο θα σου βγει άλυτο γι'αυτό δες καμιά κηδεία καλύτερα ,πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ μα χωρίς γυαλιά?πως θα δεις τις τιμές ?αν έληξε το γιαουρτάκι? το σαμπουάν πως θα το δεις αν είναι δύο σε ένα,?που πας καραμήτρο στη δουλειά χωρίς τα γυαλιά σου?,πως κάθεσαι στον υπολογιστή χωρίς τα γυαλιά της ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ? Πως θα διαβάσεις εσύ που κοντεύεις τα πενήντα τις κακίες που γράφω? Τι στο καλό?σαν να μίκρυναν τα γράμματα, βρε φέρτε πίσω τα καινούργια μου γυαλιά, όχι τίποτα άλλο αλλά να μπορώ να διαβάζω και τα σχόλια ,δεν φταίω εγώ τα γράμματα είναι μικρά। Τι γελάτε εσείς μικρά? Χμ εκεί που είσαι ήμουν και εδώ που είμαι θάρθεις μαζί με το γυαλλί της πρεσβυωπίας κορόιδο.

32 σχόλια:

rose είπε...

κρυβε λόγια - κρυβε λογια

lakis είπε...

Άλλη μια πονεμένη ιστορία:) Μέρα καλή

Aceras Anthropophorum είπε...

Να σου πω την αλήθκειαν, προσωπικά αυτόν το συμβάν με συγχίζει λλιόττερον που ότι με εσύγχισεν η απώλεια της μαλλούρικης κρίνης μου στα 20.

Ανώνυμος είπε...

Σταλαγματιά

Φοράω γυαλιά από 3 χρονών. Χωρίς αυτά δεν μπορώ να βφγάλω τα μάτια μου που λένε. Που να φανταστείς τι κοροΐδεμα έφαγα στο σχολείο. Γυαλάκια μ' ανεβάζαν, γυαλάκια με καταβάζαν. Όταν άρχισα να σπουδάζω άρχισα να φορώ φακούς επαφής. Μέγα μαρτύριο. τελετουργικό. Μια το πρωί και μια το βράδυ. Μπούχτησα. Μέχρι μια μέρα που διάβασα στην εφημερίδα για μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης. Οι μύωπες, συμπέραναν οι ερευνητές, έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν ψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από τους μη μύωπες. Όσο πιο ψηλή η μυωπία, τόσο πιο πιθανό νάναι και πιο ψηλός ο ΔΝ, είπαν σε γενικές γραμμές. Από τότε φοράω γυαλιά αδιάκοπα. Και καμαρώνω. Μπορώ βλέπεις, φορώντας γυαλιά, να το παίζω και μύωπας...

Lexi_penitas είπε...

Εγώ πάντως όταν χρειάστηκα γυαλιά πρεσβυωπίας για πρώτη φορά στα 48 μου κακοφάνηκε πάρα πολύ. Τρία χρόνια μετά δεν το ξεπέρασα εντελώς. Αντίθετα με το μαλλί που αν και άσπρο σαν το χιόνι (όσο απόμεινε) δεν με ενοχλεί :)

ruth_less είπε...

Ακόμα μια απόδειξη ότι "μεγαλώσαμε" κουβέντες σαν την τελευταία σου Σταλαματιά "εκεί που είσαι ήμουν και εδώ που είμαι θάρθεις", που μου της έλεγε η μάνα μου και νευρίαζα. Τώρα πιάνω τον εαυτό μου να τις λέει και τρομάζω - και να που ΗΡΘΑ, λέω!!

Μαζί με τα γυαλιά, τις κοιλίτσες (χαριτωμένα ακούγεται) και τις φαλακρίτσες για τους άντρες, ολοκληρώνεται ο κύκλος; Όχι βέβαια. Ακολουθεί η επανάληψη των ίδιων κουβέντων, η αναφορά στο παρελθόν περισσότερο από το παρόν και ακόμα λιγότερο για το μέλλον... και έχει ο Θεός...

Πάω να κάνω γυμναστική ώσπου με σηκώνουν τα πόδια μου.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Το πραγματικό πρόβλημα αρχίζει όταν τα χέρια σου δεν είναι πλέον αρκετά μακρυά.

andreas f.stavrou είπε...

Υπάρχει και άλλη προσέγγιση της όρασης:
"Είναι τα βλέφαρά μου διάφανες αυλαίες.
Όταν τ΄ανοίγω βλέπω εμπρός μου ό,τι κι αν τύχει
Όταν τα κλείνω βλέπω εμπρός μου ό,τι ποθώ."
Αντρέας Εμπειρίκος

Ανώνυμος είπε...

Τρισχειρότερο πάντως είναι να μην έχεις αυτιά! Άντε να σε δω μετά πού θα στηρίξεις τα γυαλιά σου!
Α, και μέσα στα διάφορα είδη ματιών παρέλειψες τα δικά μου κιτρινομελιτζανιά μπιρμπιλοστρογγυλοεξωφθαλμοπεταχτά από κράμα διαστημικών οπτικών ινών βιθυσμένων σε ευγενές τιτάνιο εξαιρετικής πχοιότητας. Αμέ!

dokisisofi είπε...

ante na dw pws tha tous apantiseis olous aftous, o kathenas me ti diki tou ponemeni istoria!

nomizw na onomaseis to blogg "group therapy"!!!


( na sou pw ena mistiko? an exeis mouse me troxoudin gia tis selides, pata to CTRL kai sire to troxoui na deis pos megalonoun ta grammata...ou! sorry afto tha itan xrisimo an isoun miopas:PPPPP)

stalamatia είπε...

Ρόουζ καλή μου όσο και να κρύψω τα λόγια ειδικά αυτά τα γυαλιά χαμηλά στη μύτη φωνάζουν άνω των 45 .

stalamatia είπε...

Λάκη Φουρουκλά
Κάθε κόμπος και πόνος.Νάσαι καλά.

stalamatia είπε...

Ασερα μου στα 20 σου έχεις πιο πολύ κουράγιο να συγχιστείς και άλλους λόγους!!!.

stalamatia είπε...

Εστορών
Σε καταλαβαίνω και κυριολεκτώ ,έχω τόση μυωπία στο ένα μάτι που όταν κλείσω το άλλο δεν βλέπω την μύτη μου.Πέταξα και το φακό πριν 35 χρόνια,σκέφτομαι να το κάνω λέϊζερ.Επειδή μας παρακολουθεί και η κακιά πεθερά,εγώ τώρα να σκεφτώ ότι ο μισός μου εγκέφαλος είναι πανέξυπνος?χα χα χα.

stalamatia είπε...

Πένητα
Δύσκολα ξεπερνιέτε το καλό είναι πως όταν πας κάπου και ξεχάσεις τα γυαλιά όλο και κάποιος της ηλικία μας θα μας δανείσει τα δικά του.Χμ μερικοί το βάφουν το μαλλί!!!!.

stalamatia είπε...

Ρούθλες
Κάτι ξέρανε οι γιαγιάδες μας και το λέγανε .Καλή και η γυμναστική.

stalamatia είπε...

Κακομούτσουνε
Εκεί την έβαψες.

stalamatia είπε...

Ανδρέα Σταύρου
Καλωσόρισες στη γειτονιά μου.
Όμορφο το ποίημα και η αλήθεια είναι πως όταν κλείνεις τα μάτια όλα τα βλέπεις καθώς θέλεις εσύ.

stalamatia είπε...

Μπλογκούλη
Και αν δεν έχεις αυτιά τα δένεις μ'ένα λάστιχο από ζαρτιέρα για να είναι και σέξι.

stalamatia είπε...

Δόκη
Το θέμα είναι να έχεις τα μάτια της ψυχής σου ανοικτά .Σε φιλώ και σ'ευχαριστώ που με παρακολουθείς και με προσέχεις.

rose είπε...

σταλαματια

είχα παέι με μια φίλη να δοκιμασουμε το φαι σε ενα νεο εστιατοριο και θελαμε να ζητήσουμε το μενού αλλά έρχεται ένας πανεμορφος να παρει την παραγγελία . Τοτε, η φίλη μου λέει
"νηστικια να μείνω κόρη, τα γυαλια δεν τα βγαζω απο την τσαντα σημερα"
!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μου θύμισες τους γονείς μου. Έχουν που 2 - 3 ζευγάρια και φοράνε όποιο τύχει να είναι μπροστά τους.
εγώ που την άλλη έχω αστιγματισμό και μυωπία που τον τζαιρό που ένθυμουμαι. γιαλλακιας μια ζωή. Αν θα έρτει τζαι πρεσβυωπία ας έρτει να την γνωρίσουμε!!!

eirini είπε...

Καλησπέρα σταλαγματιά! Ευτυχώς που μας είπες το πρόβλημα ώστε από δω και μπρος να γράφω με μεγαλύτερα γράμματα στο ιστολόγιο (χαχαχα!)! Είπα και ΄γω, γιατί η αχτίδα μου ζητάει συνέχεια μεγαλύτερα γράμματα;! Στα γυαλιά βρίσκεται η εξήγηση! Μην στεναχωριέσαι όμως, και εγώ φοράω γυαλιά (όταν βλέπω τηλεόραση) αλλά μυωπίας! Σε φιλώ γλυκά!

Theogr ο κηπουρός είπε...

Αφιερωμένο σε όλα τα γλυκά μάτια.

Aceras Anthropophorum είπε...

Σταλαγμαθκια αν έχει μυοπία στο ένα μάτι τζαι φέρνει σου πονοτζιέφαλον, ίσως το λέϊζερ να σε ελευθερώσει. Ο γαμπρός μου είχεν το ίδιο πρόβλημα τζαι τον εσκοτώνναν οι ιμικρανίες. Που την ημέραν που έκαμεν λέϊζερ, με γιαλιά, με πονοτζιέφαλον. Το ίδιον τζαι ένας φίλος μου που ετράβησεν τον σταυρόν των φακών επαφής για 20 χρόνια. Εγώ είχα τύχην. Είχα αμμάτιν του σιαϊνιού μέχρι πριν ένα μήνα όπου επήρα χαπάριν ότι που κοντά εν γαΐζω.

stalamatia είπε...

Ασερα όταν υπάρχει μυωπία στο ένα μάτι και μάλιστα μεγάλη όπως σ'εμένα εκείνο που με ενοχλεί είναι το βράδυ με τα φώτα.Εγώ δεν οδηγώ ούτε και ξέρω να οδηγώ,πιστεύω ότι δεν πρέπει τα άτομα με αυτού του είδους μυωπία να οδηγού βράδυ,γιατί το βράδυ τα φώτα τα βλέπεις διπλά.Πάντως το λέιζερ σκοπεύω να το κάνω.

stalamatia είπε...

theorg
Ευχαριστώ για την αφιέρωση.

stalamatia είπε...

Ειρήνη
Κάτσε να τα πω όλα στην Αχτιδούλα!!!!.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Κάποτε έβλεπα τη μητέρα μου που φορούσε δύο ειδών γυαλιά και μου φαινότανε παράξενο, τώρα σε πληροφορώ οτι εδώ και λίγα χρόνια συγκεκριμένα απο τότε που ασχολήθηκα με την Αγιογραφία φορώ συνεχώς γυαλιά και δεν ντρέπομαι καθόλου να τα έχω κρεμασμένα με κορδονάκι απο το λαιμό μου.Επειδή δε συνεχώς τα αφήνω κάπου όταν τα βγάζω για να πλυθώ μου έχουνε ζευγάρια γυαλιά διάσπαρτα .Μέχρι και στο αυτοκίνητο ο άνδρας μου μου πήρε ένα ζευγάρι και το έχει κρυμένο για όποτε βιαστικά μπαίνω και τα ξεχνώ.

the Idiot Mouflon είπε...

Είμαι στραβός (οριζόντιος νυσταγμός & αστιγματισμός), γυαλιά δεν φορώ.

stalamatia είπε...

Αχτίδα μου δεν βλέπω πουθενά ντροπή απλά πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι 3-4 ζευγάρια γυαλιά πρεσβιωπίας. χα χα χα.

stalamatia είπε...

Αγρινούλη μου ανοιχτομάτη μου εσύ είσαι και ποιητής.
Αλλά άμα φόραγες θα τα κρεμούσες από τα κερατάκια θα ήσουν πρωτοπόρος