Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Οι αποφάσεις μας και πόσο τις υλοποιούμε.

Και όλα μαζί νοστιμίζουν τη ζωή ,και τα αλμυρά και τα πικρά και τα καυτερά.




Φέτος έχω απογοητεύσει τον εαυτό μου και φταίω εγώ και μόνο εγώ,συγκεκριμένα από πέρσι τον Σεμπτέβρη,αν και τότε δεν ήθελα να το παραδεχτώ και άφησα να με πάρει το (ποτάμι).
Γι' αυτό διάλεξα να γράψω με το χρώμα γκρι ,δεν είναι και όλα μαύρα!!
Να σας εξηγήσω, όχι ότι άλλη δουλειά δεν είχατε να κάνετε παρά να ακούσετε τις δικαιολογίες μου για τις βλακείες που κάνω.
Όταν πέρσι το Καλοκαίρι (άλλο η ταινία εκείνο το ί πιο όμορφη,ΑΛΛΑ δεν παίρνω και όρκο) τελείωσα το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας (ένα τι πάνω από το δημοτικό,μην φανταστείτε τρελά πράγματα) ,είχα πει ότι θα συνεχίσω και στο νυκτερινό Λύκειο,μάλιστα ήμουν ενθουσιασμένη ,παρόλο που είχα κουραστεί, γιατί το πρωί ήμουν στη δουλειά το
βράδυ ήμουν στα θρανία.

Και αν πάλι οι υποχρεώσεις μου δεν το επέτρεπαν να πάω στο Λύκειο θα συμβιβαζόμουν με τα ΚΕΕ κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων και για να είμαι σίγουρη έφτιαξα τα χαρτιά μου και για εκεί, για να παρακολουθήσω Αγγλικά και υπολογιστές για φέτος.

Είμαι ένα άτομο το οποίο όταν πρόκειται να κάνω κάτι, ειδικά για μένα να μην επηρεάζομαι από άλλους ,εκτός και αν η απόφαση μου είναι για τρίτους οπότε θα σκεφτώ και τις επεμβάσεις άλλου για να μην πάρω στο λαιμό μου το άτομο που έχει σχέση με την δική μου απόφαση.
Αυτή τη φορά ίσως η κούραση ,ίσως ότι είχα παραμελήσει λίγο το σπίτι( να και οι δικαιολογίες που έλεγα), επηρεάστηκα, από τον σύζυγο, πως τα κατάφερε ,? θα κουραστείς, θα τα φτύσεις ,θα σε μαζεύουμε ε ήμουν και κουρασμένη η αλήθεια να λέγετε , δεν τα έβγαλε από το μυαλό του και δεν έχει και κανένα πρόβλημα αν η γυναίκα του έχει τελειώσει μόνο δημοτικό ή μόνο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.Δεν ξέρω αλλά με θεωρεί αρκετά (έξυπνη και τα βγάζω πέρα, αν και η εξυπνάδα δεν έχει σχέση με την μόρφωση) δικό του θέμα,τέλος πάντων επηρεάστηκα .

Τώρα βρήκα να επηρεαστώ, το όρνιο,ναι ναι όρνιο ,γιατί γιατί ούτε τα ΚΕΕ άνοιξαν και σε μια σχολή που γράφτηκα για βυζαντινή μουσική πήγα μόνο μία φορά γιατί σκέφτηκα (τώρα βρήκα να σκεφτώ)ότι δεν ήμουν διαθετημένη να πληρώνω δίδακτρα .
Σκέτη απογοήτευσει σας λέω ,γιατί δεν έχω καμιά όρεξη να κάθομαι σπίτι τα απογεύματα και να πλέκω την κάλτσα του στρατιώτη.Πως είπατε? να διαβάζω βιβλία?το κάνω και αυτό .
Δεν θα υποσχεθώ τίποτα για την νέα σχολική χρονιά, δεν θα πω σε κανένα τίποτα ,ξέεερω εγώ τι θα ΚΑΝΩ .Μέχρι τότε θα νομίζω πως κάαααατι γράφω εδώ στον υπολογιστή ,ο οποίος μου αρέσει πάρα πολύ μέχρι που άρχισα να ανησυχώ για μένα.
Και επειδή τη ζωή μας πρέπει μόνοι μας να την νοστιμίζουμε χωρίς παρεμβάσεις από( οποιοδήποτε και ας θέλουν το καλό μας) θα φροντίσω μόνη μου γι' αυτό ,για να μην έχω σούξου μούξου μανταλάκια τάχα μου επηρεάστηκα .
Στην αρχή της ανάρτησης έβαλα διάφορα υλικά που νοστιμίζουν τη γεύση μας, που είναι στο δικό μας χέρι να τα βάλουμε στην κατσαρόλα για να νοστιμίσει το φαγητό μας. Αν δεν απλώσουμε ΜΟΝΟΙ μας το χέρι δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

19 σχόλια:

ρίτσα είπε...

χμμ

βιώνω και εγώ κάποτε αυτή την απογοήτευση από τον εαυτό μου που δεν τηρά αυτά που λέει για να κάνει αυτά που θέλει

δίκαιο έχει και ο άντρας σου αλλλά αφού είναι κάτι που σε τραβά, εννεν φέτος εν του χρόνου, εννα το κάμεις

Diasporos είπε...

Καλή μου εν έμαθες να μέν ακούεις του άντρα σου ακόμα :-)

Οι ενοχές εν πιό κουραστικές που την εξουθένωση του κορμιού, αρα σικκιμέ που λέμε, δώσε μέσα γιατί θέλεις το. Κάμε δηλώσεις μές το σπίτι του στυλ "ήρτεν η ώρα να δώ τον εαυτό μου", μάθε τους να μαειρεύκουν, να πλένουν ρούχα κλπ, τζιαι φύε για γυμνάσιο.

eirini είπε...

Σταλαματιά μου όλοι έχουμε επηρεαστεί από λόγια τρίτων... μην κατηγορείς τον εαυτό σου γι'αυτό. Άμα το μετάνιωσες, το σχολείο εκεί είναι δεν φεύγει, μπορείς να γραφτείς την επόμενη χρονιά. Και να σου πω... καλύτερα να μην πεις τίποτα σε κανέναν! Κάντο και μετά το ανακοινώνεις.
Να προσθέσω και κάτι ακόμα... δεν θεωρώ αγράμματους όσους δεν κατάφεραν να τελειώσουν το σχολείο. Ξέρω μορφωμένους που για μένα είναι οι χειρότεροι "αγράμματοι". Εσύ όταν γράφεις με καθηλώνεις γιατί γράφεις μέσα από την ψυχή σου, κανένα σχολείο δεν σου το μαθαίνει αυτό.
Τα φιλιά μου και μια γλυκιά καλησπέρα!

Ανώνυμος είπε...

Σταλαματιά μου,

είσαι τόσο νέα, τα παιδιά σου τα έχεις μεγαλώσει ήδη,

ο Κόσμος όλος σου ανήκει...

Ζήσε τα όνειρα σου και μην ακούς κανένα!

Leni είπε...

Σταλαματιά μου impossible is nothing!
Ό,τι θελήσεις θα το κάμεις!
Τα φιλιά μου!

b|a|s|n\i/a είπε...

να κάνεις αυτά που σε γεμίζουν και σε κάνουν να νοιώθεις ολοκληρώμενη και ευτυχισμένη. δεν κάνουν τα ράσα τον παπά ούτε τα πτυχία τους ανθρώπους. καλό σου βράδυ!

jf είπε...

Είναι αλήθεια ότι, προκειμένου να αποφύγουμε κάτι για το οποίο δεν είμαστε σίγουρες 100%, προσπαθούμε να βρούμε …συμπαραστάτη. Μόνο όταν φτάσεις τα 100% θα κάνεις το δικό σου ανεπηρέαστη…
Καλό βράδυ

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Mη στενοχωρείσαι καθόλου.
Είσαι απ' όσο βλεπω ανήσυχο και δημιουργικό άτομο.
΄Ισως δεν ήταν η καταλληλη στιγμή ή επιλογή
Και από εδώ όμως δημιουργείς εξαιρετικά και μπράβο σου
Καλή συνέχεια και επιτυχία σε ό,τι και αν αποφασίσεις.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Greekstories είπε...

Ποσο σε καταλαβαινω...Αλλα να μαθεις να μην ξεχνας τον εαυτο σου...οχι να κανεις οπως κανω εγω..Ατε να δουμε

ruth_less είπε...

Μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου Σταλαματιά μου. Στο κάτω-κάτω να θεωρήσεις ότι έκανες ένα διάλειμμα γιατί, το λες και η ίδια, ήσουν πολύ κουρασμένη. Μπορεί να σου βγει και σε καλό γιατί θα αρχίσεις πάλι πιο ξεκούραστη. Να κάνεις αυτό που σου λέει η καρδιά σου... κι όσοι σε αγαπούν θα καταλάβουν.

Για το θέμα μόρφωσης πάντως ένα μόνο θα σου πω... αυτά που γράφεις αγαπημένη μου κανένα σχολείο δεν στα μαθαίνει... έξυπνο κορίτσι είσαι - κάτσε σκέφτου τι εννοώ.

Υ.Γ. άτε και στενοχωρήθηκα και για την Ρόζα πάρα πολύ.

e-ioannis είπε...

EXEIΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ !
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ !

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙΣ.ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ.ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ.

stalamatia είπε...

Ρίτσα
Όταν θυμώνω με τον εαυτό μου πάει να πει ότι παίρνω την ευθύνη πάνω μου.Ο καθένας είχε δίκιο με το μέρος του.Κάποιος έχασε.

Διάσπορε
Είδες είδες ?της παλιάς σχολής εγώ χα χα χα.
Μπα με αφήνει να κάνω ότι θέλω πρώτη φορά επέμενε γιατί με λυπήθηκε,είχα τα χάλια μου.

Ειρήνη
Το σχολείο εκεί είναι και εγώ θα φροντίσω να είμαι εκεί.Αλλά να μη λέω και μεγάλα λόγια .

stalamatia είπε...

Λεμέσια
Τον Μάϊο 52 ακριβώς, είμαι η άτιμη ΝΕΑ μια χαρά, πρίν τη σύνταξη θα το έχω τελειώσει εκτός απροόπτου. χα χα χα .

Λένι
Πράγματι τίποτα δεν είναι αδύνατο ,σήμερα έμαθα ότι τον Φερβουάριο θα ξεκινήσουν τα ΚΕΕ.
Θα μου είναι χρήσιμα τα αγκλικούλια, θα ρίξω και καμιά
ματιά στα μαθηματικούλια να πάω λίγο προετοιμασμένη.

Μπάσνια
Εχεις δίκιο σ'αυτό που λες ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά σε πολλές περιπτώσεις.
Όλοι πρέπει να κάνουμς αυτό που μας γεμίζει.Ευχαριστώ.

stalamatia είπε...

Φύρδην-Μίγδην
Είμαι ανήσυχο άτομο προσπαθώ ακόμα και ας υπάρχει πιθανότητα να φάω τα μούτρα μου,φτάνει να μην ενοχλήσω άλλους.
Σταλαματένια φιλιά.

Γκριστόρη μου
Καλά θα κάνουμε και οι δυό να κοιτάμε πρώτα εμάς και τα ΘΕΛΩ μας και μετά των άλλων.Ατε να δούμεν α.
Το τελευταίο κυπριακή έκφραση μου έλειψε.

Ρούθι μου
Είμαι πάντα ήμουν αυστηρή με τον εαυτό μου παλιά πιο πολύ ώσπου κατάλαβα ότι μου έκανα ζημιά προκειμένου να είναι οι άλλοι ευχαριστημένοι.Τώρα ξύπνησαν οι σκλάβοι!!! τρομάρα μου.Φιλούθκια.

stalamatia είπε...

Ζαμάν Φου
Καλωσόρισες στη γειτονιά μου.
Όπως τα λες είναι καταβάθος έψαχνα συμπαραστάτη γιατί δεν ήμουν 100% σίγουρη ότι θα τα κατάφερνα.

Ιωάννη
Γι'αυτό τα γράφω ,γράφω τα δειλά μου κατορθώματα μπας και τα χωνέψω και δεν τα επαναλάβω.

Σκρουτζάκο

Και τα παιδιά μου έτσι μου είπαν από την πρώτη στιγμή να κάνω αυτό που θέλω.Αλλά εγώ στο ΥΨΟΣ μου (1,63)να το παίξω καλή και υπάκουη σύζυγος,(ευτυχώς ο σύζυγος δεν τα (ακούει)αυτά γιατί θα ψαχνόταν να δει πότε ήμου υπάκουη και όχι ξεροκέφαλη.
Άμα μπει κάτι στη γκράνα σου άντε να στο βγάλει κανείς.(αυτό θα έλεγε)

George είπε...

Καλά νομίζεις ότι είσαι η μόνη?
Έλα όλοι το έχουμε λίγο πολύ.
Σου βγάζω όμως το καπέλο για όσα έκανες έως εδώ για όσα προσπάθησες και για όσα θα έρθουν γαιτί από το λίγο που σε γνωρίζω είμαι σίγουρος ότι τα καλύτερα έρχονται.
Τίποτα δεν είναι αδύνατο!
Καλό βράδυ.

stalamatia είπε...

Γιώργο
Καλωσόρισες στη γειτονιά μου.
Τελικά είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι χα χα χα.Πράγματι τίποτα δεν είναι αδύνατο ,με λίγο κόπο και πολύ υπομονή όλα γίνονται.Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

"ζαχαρούλα.." είπε...

δεν έχει σημασία τι χαρτί κρατάς στα χέρια σου.... αλλά τι σχολείο έχεις τελειώσει στην ίδια την ζωή..

να χαμογελάς...