Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Δεν είδα όμορφες βουνοκορφές είδα μόνο νερό




Μέχρι τώρα νόμιζα πως ήμουν ρομαντική όμως εδώ και δυο χρόνια τον χειμώνα δεν τον βλέπω σαν εποχή που μαζεύετε κάποιος γύρω από το τζάκι αλλά σαν ανάγκη .
Για παράδειγμα παλιά όταν έβρεχε μου άρεσε να κάθομαι και να ακούω τη βροχή να φαντάζομαι τζάκια κάστανα ζεστά ροφήματα καλή παρέα μην σας πω και κανένα κοψίδι στη φωτιά του τζακιού.(Τζάκι δεν έχω , με το μυαλό μου έκανα γλέντια).
Τα δε χιόνια όταν ήμουν μικρή τα φανταζόμουν μόνο γιατί εκεί που έμενα ποτέ δεν χιόνιζε, μου άρεσαν οι κάρτες με χιονισμένα τοπία ειδικά αυτές των Χριστουγέννων.
Αργότερα όταν τα έζησα και ταλαιπωρήθηκα δεν ήθελα ούτε να τα βλέπω, άλλοι τα έβλεπαν σαν γιορτή και ευκαιρία να πάνε εκδρομή να κάνουν σκι να παίξουν χιονοπόλεμο ,εγώ τα έβλεπα σαν μπελά και αυτό από το 1980 και μετά πιο πριν όταν τα έβλεπα ήμουν μέσα στη ρομάντζα.
Όμως εδώ και 2-3 χρόνια τα βλέπω όλα αλλιώς και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει αυτό το γεγονός.
Βλέπω τη βροχή και λέω άσε να ρίξει να ποτίσει η γη γιατί θα ξεραθούν όλα και θα ερημοποιηθεί ο τόπος( έχουμε μάθει και την ερημοποίηση τώρα δεν μας έφτανε η έρημος της Σαχάρας)
Τα χιόνια τώρα το ρομαντικό μου το μυαλό τα βλέπει με άλλο μάτι , άσε να ρίξει να λιώσουν αργότερα για να γεμίσουν τα ποτάμια να το ρίξουν στις λίμνες να έχουμε νερό να πιούμε ,μην πεθάνει ο κόσμος από τη δίψα μην πάθουμε όπως αλλού που πεθαίνουν για λίγο νερό.(Βέβαια είναι και άλλοι που τα χιόνια τα θέλουν γιατί θα γεμίσουν τα χιονοδρομικά κέντρα κατ επέκταση και οι ταβέρνες και οι ξενώνες, τα μαγαζιά και θα πουλήσουν τα σκι τα τρέντι μπουφάν και άλλα αξεσουάρ πιθανόν μάρκες ακριβές, γιατί δεν θα πας για σκι με ότι κι' ότι που λέει και η διαφήμιση
Εγώ πάλι το πρωί όταν βγήκα στο μπαλκόνι για να ελέγξω τι γίνετε στα πέριξ είδα με ικανοποίηση τα βουνά χιονισμένα και αμέσως σκέφτηκα ότι σε λίγο θα γεμίσει και η λίμνη του Μόρνου που κοντεύει να στερέψει. Μπήκα μέσα φόρεσα και το σκούφο μου γιατί έκανε ψοφόκρυο και έβγαλα και φωτογραφίες να δείτε τι είδα. Έλεγα να βγω στη ταράτσα, αλλά αργότερα, για πιο καλές φωτογραφίες όμως είχαν μαζευτεί σύννεφα και σκέπασαν τα βουνά.
Γι' αυτό λέω που πήγε το ρομαντικό μου που όλα τα βλέπω σαν ανάγκη για επιβίωση? Πως έχω γίνει έτσι?Να δω τι θα λέω για το Καλοκαίρι που τόσο μου αρέσει ,να δω τι θα λέω που θα με βαρά ο ήλιος και θα ζαλίζομαι. Με τίποτα ευχαριστημένη ρε παιδί μου.


23 σχόλια:

ρίτσα είπε...

τονα αντιλαμβάνεσαι ότι κάποια πράματα είναι απραίτητα αφαιρεί το ρομαντισμό;

ή απλώς προσδιορίζει καλύτερα τα πράματα;

b|a|s|n\i/a είπε...

να είσαι ευχαριστημένη και ευτυχισμένη όταν ο ρομαντισμός πράξη γίνεται. και βλέπεις πανέμορφες βουνοκορφές που νερό γίνονται.
καλησπέρες όμορφες έτοιμες για βροχερές. :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

MAKAΡΙ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.ΕΣΥ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ.ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

jf είπε...

Το τερπνόν με το ωφέλιμον! Ο καλύτερος συνδυασμός... νομίζω;

Καλό υπόλοιπο Κυριακής

e-ioannis είπε...

ΕΙΣΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ !!!

Maria Tzirita είπε...

Τώρα με κάνεις να νιώθω ότι είμαι στην κοσμάρα μου εγώ που όλα τα βλέπω ρομαντικά και ποτέ δε μπορώ να σκεφτώ έτσι πρακτικά όπως εσύ! Όσο χρονών κι αν φτάσω! Καλό βράδυ Σταλαματιά μου και καλή βδομάδα!

Leni είπε...

Όταν υπάρχει ανάγκη, αυτή παραμερίζει λίγο (με βαριά καρδιά) το ρομαντισμό για να επιβιώσει το πλάσμα. Εν λίγο πράμα να (μεν) έχεις νερό;

kyriakos είπε...

Λυπάμαι που δεν έχεις τζάκι!

ruth_less είπε...

Από τις πιο ρομαντικές είσαι σταλαματιά μου! Απλά κάποιες φορές χρειάζεται να βλέπεις και την πρακτική/ρεαλιστική πλευρά των καταστάσεων... Αν έβλεπες συνεχώς συννεφάκια και καρδούλες (!) δεν θα πατούσες και πολύ στέρεα στο έδαφος, έτσι δεν είναι; Ζεστές αγκαλιές και καλή βδομάδα φιλενάδα. :)

Ανώνυμος είπε...

Σταλαματιά μου,
δεν υπάρχει πιο υγιής κατάσταση από τον "προσγειωμένο ρομαντισμό".

Blackbeard είπε...

Όμορφα...ρομαντισμος και ρεαλισμός ταυτόχρονα. Νομίζω η χρησιμότητα του χιονιού απλά ενισχύει τους λόγους που μας κάνουν να μας αρέσει. Ώραιες φωτογραφίες :-)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Ο άνθρωπος που δεν έχει μέσα του ρομαντισμό είναι κενός φίλη μου...

Diasporos είπε...

Stalamatia μου βλέπε τα ρομαντικά και πρακτικα τα χιόνια. Φυσικό μεγαλείο. Εμείς έχουμε πολύ νερό/χιόνι, κανένας δέν εκτιμά την πρακτική πλευρά.

stalamatia είπε...

Ρίτσα
Μάλλον προσδιορίζει καλύτερα τα πράγματα.

Μπάσνια
Μετά από τον θαυμασμό για την ομορφιά βλέπω τη χρησιμότητα ,η ομορφιά θα χαθεί κάποια στιγμή και έτσι θα μετατραπεί σε χρησιμότητα.ΝΕΡΟ.

stalamatia είπε...

Σκρουτζάκο
Που να δεις παιδάκι μου στην Αθήνα τις βουνοκορφές? Η αλήθεια είναι ότι τα συνήθισα .Κάθε πρωί που πάω δουλειά κουκουλωμένη τα βλέπω και είναι όντως ωραία ,για σκέψου στην Αθήνα που μόνο κτίρια βλέπει ο κόσμος?

Ζαμανφου
Έτσι έτσι!!

Ιωάννη
Λες ? Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη

stalamatia είπε...

Μαρία
Μια χαρά είσαι να μην νιώθεις ενοχές
Γιατί είσαι πολύ προσγειωμένο άτομο.
Νομίζω από τα πιο προσγειωμένα!! Φιλούθκια.

Λένη
Όπως στην Κύπρο να πούμε??

Κυριάκο
Κλαψ κλαψ και πως θα λέω ότι είμαι από τζάκι????

stalamatia είπε...

Ρούθι
Ναι έτσι μου λένε αλλά άμα σκέφτομαι έτσι πολύ πρακτικά μου την δίνει.
Καλή βδομάδα φιληνάδα.

Λεμέσια
Υγής έ?Για να δούμε τι θα πει και ο γιατρός χα χα χα .

stalamatia είπε...

Blackbeard
Καλωσόρισες στη γειτονιά μου πράγματι αν ήταν μπελάς και δεν ήταν χρήσιμο ειδικά τέτοιες εποχές που θα λέμε το νερό νεράκιδεν θα το βλέπαμε και πολύ ρομαντικά.
Ευχαριστώ.

Αχτίδα
Φίλη μου δεν μας αφήνει η ίδια η ζωή να μένουμε κενοί,έχει τόσα να μας γεμίζει ,ακόμα και αυτό το παγωμένο χιόνι μπορεί να ζεστάνει τις ψυχές και αργότερα να γεμίσει ένα ποτήρι νερό να σε δροσίσει όταν ο ήλιος θα καίει το πρόσωπο σου.

Διάσπορε
Πολύ νερό έχετε? Φέτος και εδώ νομίζω θα είναι αρκετό.Εκείνη η έρημη η πατρίδα μας δεν ξέρω τι θα κάνει.

phlou...flis είπε...

Ο ρομαντισμός δε χάθηκε επείδή είδες παράλληλα και την αναγκαιότητα!

Aceras Anthropophorum είπε...

Παρέτα την γρίνια Σταλαμαθκιά τζιαι πήαιννε να κάμεις κανέναν σιονάνθρωπον.

stalamatia είπε...

Φλούφλη
Μάλλον άφηκα τον να κυλήσει μες στα πρακτικά πράματα.

Ασερα
Κάμνει καλό να γκρινιάζει τζιαι λλίο το πλάσμα,επέρασε μου όμως η γκρίνια τζια θα φκάλω φωτογραφίες για το καρναβάλι μετά.

maxforeigner είπε...

Καλημέρα. Μα η ανάγκη για νερό, το ότι τα χιόνια είναι απαραίτητα για τον εμπλουτισμό των λιμνών και των υπογείων νερών κλπ κλπ, δεν συνεπάγεται αυτόματα και τη "ψυχρή" αντιμετώπιση τους. Κανένας δεν μας εμποδίζει να τα βλέπουμε με ρομαντική διάθεση. Θα έλεγα μόνο πως, η συνειδητοποίηση του κινδύνου λειψυδρίας, θα πρέπει να μας κάνει πολύ προσεκτικούς ως προς τη σπατάλη του νερού.

stalamatia είπε...

Mike
Καλωσόρισες και από τη γειτονιά μου.
Παρόλο που εδώ στην Ελλάδα δεν θάλεγα ότι έχουμε επιπτώσεις όπως στην Κύπρο, εντούτις βλέποντας τι γίνετε εκεί με πιάνει τέτοια απελπησία που στο τέλος βάζω πρώτα την ανάγκη του τι θα ακολουθήσει η μη βροχόπτωση και χιονόπτωση που με έχει επηρεάσει ,ειδικά φέτος.