Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009

Το τραπέζι

Το τριαντάφυλλο δεν έχει σχέση με την ανάρτηση ,το έβαλα για να σας γλυκάνω.
Τις τελευταίες μέρες έχω κουραστεί πολύ ή έτσι νιώθω ,πολύ δουλειά(αυτό καλό είναι με όλα τα απαισιόδοξα που ακούμε σχετικά με την οικονομία).
Μακάρι να συνεχίσει έτσι.Η δουλειά!!
Το Σ/Κ πήγα με τον σύζυγο στην Αθήνα να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στη μετακόμιση,αλλάξανε σπίτι. Πόσα πράγματα τελικά μπορούν να μαζευτούν! Που να ήταν και ολόκληρη οικογένεια!! Τα μεγάλα πράγματα τα ανάλαβε ο σύζυγος με τον γιο μα τα ψιλολόγια εγώ με την κόρη μου.
Πολύ σπαστικό τα ψιλολόγια αλλά και η κούραση των ανδρών μεγάλη .Εγώ τα έφτυσα κανονικά ,δεν έχει και ασανσέρ το καινούριο σπίτι και άντε να ανεβοκατεβαίνεις στον δεύτερο όροφο!!.Εγώ μια να πάω δυο να κατέβω βγαίνω νοκ άουτ (τέτοιο θηρίο είμαι, να με έχετε υπόψη για τις μετακομίσεις σας).Η αλήθεια όμως είναι ότι βοήθησα αρκετά και τις σκάλες τις ανέβηκα πολλές φορές.
Το θέμα μου δεν είναι αυτό (αυτό το έγραψα για να με θαυμάσετε που τρέχω να τα προλάβω όλα χαχαχα )
Τώρα θα αλλάξω χρώμα για να δώσω άλλη ατμόσφαιρα(έλα έλα
δεν θέλω ου)
Επειδή το ένα σπίτι από το άλλο ήταν κοντά, μερικές φορές πήγαμε και με τα πόδια,εκεί λοιπόν που περνούσαμε υπήρχαν κάδοι για τα σκουπίδια και συνήθως εκεί βάζουν και καρέκλες τραπέζια και ότι δεν χρειάζεστε κάποιος(ΌΧΙ εμείς δεν πετάξαμε τίποτα τέτοιο )Βλέπω κάποια στιγμή ένα τραπέζι όχι πολύ μεγάλο ,θάλεγα μικρό , τέσσερα άτομα θα έτρωγαν στριμωχτά.
Που λέτε ,(ναι εγώ λέω ) κοίταξα το τραπέζι το οποίο του είχε φύγει όλο το χρώμα ,και είχε ξασπρίσει το ξύλο του και είχε και σκασίματα, γυρνάω και λέω στους άλλους, παρόλο που ήταν όλοι ψόφιοι στη κούραση.
Κοιτάτε ένα τραπέζι του 1800 ,γυρίζουν οι άλλοι και το κοιτάνε ,αν και το είχαν ξαναδεί αλλά δεν το είχαν σχολιάσει(τέτοια ώρα τέτοια λόγια) ψιλοχαμογέλασαν και συνεχίζω εγώ .Ε ρε γλέντια που θα έχουν γίνει σε αυτό το τραπέζι κάποτε!!!
Ε ρε τι φασολάδα θα έχει δει αυτό το τραπέζι κάποτε, συνεχίζει ο γιος μου!!
Ε ρε γλέντια!!!
Γελάσαμε λίγο, καλοπροαίρετα πάντα. Πήγαμε πάνω στο διαμέρισμα και αρχίσαμε ξανά το μάζεμα ,εκεί που μάζευα έφερα στον νου μου το τραπέζι και σκέφτηκα πως αυτό το μισοδιαλυμένο τραπέζι κάποιοι άνθρωποι μέχρι σήμερα (εκείνο το πρωί το βγάλανε),το είχαν ανάγκη, εκεί πάνω έτρωγαν,ίσως με κάποιο τραπεζομάντιλο να μην φαίνεται η φθορά του και μελαγχόλησα προς στιγμή ,αλλά μετά σκέφτηκα και είπα ,χαίρομαι γιατί τώρα θα έχουν ένα καινούριο τραπέζι γιαυτό και το πέταξαν.
Ξανακατέβηκα κάτω πηγαίνοντας στο άλλο σπίτι ,έπρεπε να κρατάμε και τσίλιες για να μην πηγαίνει άλλο αυτοκίνητο εκεί που ξεφορτώναμε και περνώντας μπροστά από τα σκουπίδια είδα ένα νέον άντρα να κοντοστέκεται και να κοιτάει
το παλιό τραπέζι ,αλλά μόλις με είδε προχώρησε .
Ένιωσα άσχημα εκείνη τη στιγμή , ένιωσα πως του χάλασα μια( αγορά) έκανα πως δεν είδα τίποτα και προχώρησα,αλλά ήμουν σίγουρη πως όταν θα γυρνούσα ξανά το τραπέζι θα έλειπε .Πράγματι αργότερα το τραπέζι είχε κάνει φτερά!
Από τη μια λες, έστω ας βολευτεί και κάποιος άλλος με κάτι που κάποιος άλλος δεν έχει έχει ανάγκη,
όμως είναι κρίμα νέοι άνθρωποι που για να κτίσουν το σπιτικό τους να πρέπει να βρίσκουν στα σκουπίδια το μέλλον τους.
Σφίχτηκε η ψυχή μου ,το ξέρω ότι πολλοί συνάνθρωποι μας βρίσκουν το φαγητό τους στα σκουπίδια δυστυχώς ευτυχώς. Ρωτήστε τους ποια λέξη προτιμούν .

20 σχόλια:

eirini είπε...

Το άχρηστο σ'εμάς είναι δυστυχώς ή ευτυχώς χρήσιμο για κάποιον άλλον! Το παιδί μπορεί να σκέφτηκε τρόπους για να του ξαναδώσει μια αξιοπρεπή όψη και το πήρε. Βέβαια μακάρι να είχε λεφτά να πάρει κάτι καινούργιο αλλά έτσι όπως έχουμε γίνει, κάθε άνθρωπος βρίσκει νέους τρόπους να τα βγάλει πέρα! θα σου πω κάτι... πάντα όταν είναι να πετάξω κάτι ογκώδες τηλεφωνώ τον δήμο να το πάρει. Ε!... ποτέ δεν προλαβαίνει! Πάντα κάποιος περαστικός θα είναι πιο γρήγορος! Δυστυχώς είναι δύσκολα τα χρόνια και έχουμε να δούμε πολλά ακόμα!
Καλό μήνα Σταλαματιά μου! Εύχομαι να ξεκουραστείς τώρα και να τακτοποιηθούν μόνιμα τα παιδιά σου!
Φιλιά πολλά πολλά!!!

Aceras Anthropophorum είπε...

Μπορεί να ήταν καλλιτέχνης Σταλαματιά τζιαι εκτίμησεν την αξίαν του.

Έλα ποτζιεί τζιαι έβαλα σου ιστορία.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μπορεί να είναι και έτσι όπως λες.

΄Ομως υπάρχει περίπτωση το τραπεζάκι να ήταν από καλό ξύλο και με μια περιποίηση να γίνει σαν το βιτρινάκι μου (όπως το λέω και που πολύ μου αρέσει), που επίσης βρήκα στα σκουπίδια.
Ο Γλάρος με μάλωνε αλλά η επιμονή μου θεωρώ πως στέφθηκε με επιτυχία γιατί είναι από καρυδιά

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ruth_less είπε...

Τελικά πολλά πράγματα που εμείς θεωρούμε παλιά, άχρηστα πλέον κλπ είναι αντικείμενα πρώτης ανάγκης για κάποιους άλλους. Αυτό, για να μάθουμε όλοι να εκτιμούμε διαφορετικά ότι θεωρούμε ως δεδομένο στη ζωή μας... ίσως έτσι δώσουμε περισσότερη αξία σε πράγματα που αξίζουν (όχι τόσο απο οικονομικής πλευράς).

Άντε και να ξεκουραστείς Σταλαματιά μου κι εσύ. Ξέρω ότι το εκμεταλλεύτηκες για σίσφυξη (μια και πλησιάζει το καλοκαιράκι) όλο αυτό το πάνω-κάτω της σκάλας... αλλά φτάνει :)

b|a|s|n\i/a είπε...

πολλές φορές από τα άχρηστα των άλλων μπορούν να γίνουν απίστευτα χρήσιμα για κάποιους.
ίσως αυτός που πέταξε το τραπέζι να έπρεπε να ρωτήσει γνωστούς, φίλους αν το χρειάζονταν.
καλορίζικο το νέο σπιτικό των παιδιών. καλή σου ξεκούραση και πολύ καλό μήνα! :)

|ρίτσα| είπε...

αχ αυτές οι μετακομίσεις, ειδικά τούτα τα μιτσιά μιτσιά, τελικά εν αξίζει να τα φυλάεις, έτσι κι αλλιώς χάννουνται

για το τραπέζι εμένα με έκανε να νιώσω καλά το ότι το έπιασε. γιατί όχι; δεν θα γίνει καλό με λίγες επιδιορθώσει΄;

stalamatia είπε...

Ειρήνη
Άλλη φορά να μη φωνάξεις τον δήμο ,καλύτερα να τα παίρνουν αυτοί που τα έχουν ανάγκη.Αυτοί του δήμου έτσι κι'αλλιώς βρίσκουν.
Αργησα να γράψω γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είχα κουράγιο ακόμη τρέχω .

stalamatia είπε...

Ασερα
Μπορεί να ήταν καλλιτέχνης που άμα το αναστήλωνε να το πουλούσε .Εγώ όταν περνάω από σκουπίδια κοιτάω για (παλιά )τρελλαίνομαι για παλιά κομμάτια.Εχω έρθει από το μπλογκ σου και έχω βάλει στο αρχείο την ιστορία ,θέλω να την διαβάσω όταν θα είμαι ήρεμη.

stalamatia είπε...

Γλαρένια
Εχω δει το ντουλαπάκι σου την άλλη φορά και είναι πιλύ ωραίο.Να δω πότε θα φτιάξω τα δικά μου παλιά.Αυτό τον καιρό με πνίγει ο χρόνος.
Εγώ μια φορά είδα μια πολυθρόνα στο δρόμο .

Ρούθι
Μακάρι να ήταν μόνο τα έπιπλα που μαζευει ο κόσμος ,πολλές φορές τα μαζεύει και γιατί του αρέσουν ,αλλά δυστυχώς είναι και άνθρωποι που μαζεύουν και από τα σκουπίδια φαγητό και αυτό είναι άδικο γι'άυτούς.

stalamatia είπε...

Μπάσνια
Αν έβλεπες το τραπέζι!!Μόνο για καυσόξυλα έκανε γι'αυτό μου έκανε εντύπωση που το πήρανε.

Ρίτσα
Και ξέρεις έ? ότι δεν θέλανε μου το φόρτωσαν εμένα!
Οπότε ακόμα τακτοπιώ εγώ όλο μετατροπές είμαι .Σήμερα πήρε και τις κουρτίνες που τους έραψα ο γιος μου και ακόμα κάνουν σχέδια για τα κρεβάτια τι θα ράψω τι θα ταπετσάρω!!.
Μούρχετε να μπω σε ένα αεροπλάνο και να έλθω στη Κύπρο διακοπές χαχαχα.

stalamatia είπε...

Καλή βδομάδα σε όλους.

Phivos Nicolaides είπε...

Το τριαντάφυλλο σου είναι υπέροχο. Σχεδόν το μύρισα!

JamanFou είπε...

Συμπέρασμα: όταν είναι πετάξουμε κάποιο έπιπλο γιατί ίσως επετέλεσε τον σκοπό του [για μας], ας μην το καταστρέφουμε περισσότερο...
Καλή βδομάδα!

Διάσπορος είπε...

Μήν το πάρεις έτσι σταλα μου, σε άλλες χωρες βρίσκουμε θησαυρούς στα σκουπίδια..
Κάθε πέμπτη που τα βγάζουμε έξω το βράδυ έρχονται και παρατηρούν οι περαστικοί. Είναι καθημερινό φαινόμενο...

stalamatia είπε...

Φοίβο
Το έβγαλα φωτογραφία πέρσι στη Κύπρο.Ευχαριστώ.

Ζαμάνφου

Εγώ δεν πετάω τίποτα ,τα πάω όλα στο χωριό με σκοπό κάποια στιγμή να τα τρίψω να τα βάψω ,να τους κάνω μετατροπές.Πότε?Στο μέλλον! χα χαχα.


Διάσπορε

Πρώτη φορά ένιωσα άσχημα βλέποντας τέτοια σκηνή .Εγώ πάλι κοιτάω για παλιά πράγματα σε στυλ χωριάτικο, μου αρέσουν!!!.

phlou...flis είπε...

κάποιοι άλλοι ψάχνουν για φαγητά στα σκουπίδια μας. Οι δε τσιγγάνοι, μέγα έργο προσφέρουν στον πλανήτη ανακυκλώνοντας τα πεταμένα μας "σκουπίδια".

e-ioannis είπε...

ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ.
ΦΤΙΑΧΝΩ WEB RADIO
ΚΑΙ ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ.
ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΑ !!!

Leni είπε...

Σταλαματιά μου σε σχέση με το συμπέρασμα σου, δες αυτό.

Meropi είπε...

Βρε Σταλαματιά μου,
έτσι όπως άρχισες, νόμιζα ότι εσύ τελικά θα βούταγες το τραπέζι. Χα χα χα!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

MEΡΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΠΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ .ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.