Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Το να είσαι απροστάτευτος


Πριν λίγο καιρό μια δεκαοκτούρα γέννησε δυο αυγά στη γλάστρα της γειτόνισσας μου και συναδεύλφισσας μου. Δυστυχώς τότε δεν είχα τη φωτογραφική μου και έτσι δεν μπόρεσα να τα φωτογραφίσω ,ούτε και την εξέλιξη τους που καθόταν η μάνα και τα προστάτευε. Σήμερα που πήγα να ποτίσω τα λουλούδια γιατί οι γείτονες πήγαν διακοπές τα πέτυχα μόνα ,έχουν μεγαλώσει αρκετά αλλά ακόμα δεν έχουν βγάλει φτερά,κάτι τριχούλες πετάνε μόνο.
Τυχερά είναι ακόμα κάτω από τη προστασία της μάνας τους,σε λίγες μέρες θα έχουν τα δικά τους φτερά και θα πάρουν το δρόμο για να βρουν το ταίρι τους όπως κάνουν και οι άνθρωποι.
Σήμερα όμως όπως ήταν και τα δυο απροστάτευτα και κουρνιασμένα το ένα δίπλα στο άλλο μου θύμισαν την αυριανή μέρα όπου έγινε η εισβολή και δεν μπορούσε κανείς να μας προστατεύσει.

13 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΘΑ ΑΡΓΗΣΩ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΦΥΓΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ.ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΔΕΙΟΣ.

b|a|s|n\i/a είπε...

τι μπορεί να πει κανείς περισσότερο; απίστευτος ο συνειρμός σου. να νοιώθεις πάντα ασφάλεια και ηρεμία συναισθημάτων. καλό σου απόγευμα!

Global Greek είπε...

με προλαβε ο basnia, πραγματικα απίστευτος συνειρμός, να'σαι καλά!

Aceras Anthropophorum είπε...

Δυστυχώς Σταλαματιά μου εμείς δεν είμασταν τότες απροστάτευτα νεογνά. Είμασταν ανόριμα νιόβγαλτα που νομίσαμε τους εαυτούς μας θεούς επειδή μόλις καταφέραμε να πετάξουμε. Παίζαμε με τη γάτα μέχρι που μας έφαγε το ένα ποδάρι και μείναμε με το ένα. Τα μυαλό μας κατέβηκε πολύ αργοπορημένα.

Εντάξει, η μάνα μας είχε άλλες έγνοιες τον καιρό εκείνο. Ξενοκοιμώταν και ξενογαμούσε με τους ιδιοκτήτες της γάτας, αλλά και μεις, ήταν ανάγκη να παίζουμε με την γάτα;

BUTTERFLY είπε...

Οταν εχεις μεσα σου ενα πονο, τον ανακαλυπτεις παντου, ακομα και στις πιο τρυφερες εικονες...
Καλημερα!

Phivos Nicolaides είπε...

Παράλληλοι βίοι, πικροί συνειρμοί..

stalamatia είπε...

Στρουτζάκο μου
Καλό Καλοκαίρι να έχεις να περάσεις όμορφα .

Μπάσνια μου
Δυστυχώς ο πόλεμος αφήνει πολλά κατάλοιπα όσο δυνατός και να είσαι και πίστεψε με έχω πολύ δύναμη μέσα μου γιατί έμαθα να βασίζομαι πάνω μου.

stalamatia είπε...

Global Greek
Καλωσόρισες στη γειτονιά μου
Ευχαριστώ νάσαι καλά.

Ασερα μου
Οι απερισκεψίες μας έφεραν εδώ που μας έφεραν και ήταν εντελώς αδικαιολόγητες .Δεν ήταν δυνατόν να μην ξέρανε τι θα πάθουμε μετα καμώματα τους.

stalamatia είπε...

Πεταλούδα μου
Όπως και τη χαρά τα συναισθήματα τα βρίσκεις πάντα παντού γιατί είναι πάντα μέσα μας και τσουπ ξεπετιούνται ,ακόμη και όταν δεν το θέλεις.

Φοίβο μου
Κατάπικροι κινίνο!!! δυστυχώς.

eirini είπε...

Ναι... Σταλαματιά μου, κανείς δεν βρέθηκε να σας προστατεύσει. Κανείς δεν βρέθηκε να πονέσει όσο εσείς...

Πολύ όμορφη και τρυφερή φωτογραφία!

jf είπε...

Χαιρετώ την ομοιοπαθούσα συμπλόγκερ...

ruth_less είπε...

Σταλαματιά μου
η πίκρα δεν αποβάλλεται όσο χρόνια κι αν περάσουν. Μακάρι να μπορούσαμε να ευχηθούμε να είμαστε οι τελευταίοι που θα ζήσουμε κάτι τέτοιο, αλλά οι πόλεμοι δεν τελειώνουν ποτέ, δυστυχώς.

Νάσαι καλά γλυκειά μου εύχομαι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλό μήνα.Ξέρεις οτι δεν πρέπει να αγκίξεις τη φωλιά γιατί αν πάρει μυρωδιά ανθρώπου δεν θα ξανακάτσει;