Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

Από τη Πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα.

Είχα πάει στο κεντρικό κατάστημα που δουλεύω για να πάρω μια παραγγελία ,μπήκα πήρα τη παραγγελία και βγαίνοντας της πόρτας να πάω δίπλα στη βιοτεχνία ακούω τον εργοδότη μου να μου λέει το εξής, οι κυρίες είναι πατριώτισσες ( εννοεί συμπατριώτισσες),έκανα ένα βήμα πίσω έβαλα το κεφάλι μέσα στη πόρτα και είδα δυο γυναίκες να κοιτάνε κάποια τραπεζομάντιλα στα ράφια.
Τον ρωτάω εγώ από ποιο μέρος της Κύπρου; και κάνω να μπω μέσα να τους μιλήσω, από τη Τουρκία μου λέει ,άρα λέω εγώ δικές σου πατριώτισσες είναι( η μάνα του και ο πατέρας του είναι από τη Πόλη) και φεύγω.

Μετά από κανένα πεντάλεπτο ξαναπάω δίπλα να παραδώσω τη παραγγελία σε άλλη πελάτισσα, οι (συμπατριώτισσες και καλά) ήταν στο ταμείο και πληρώνανε αυτά που αγόρασαν ,οι ηλικίες τους ήταν γύρω στα εβδομήντα όπως και του εργοδότη μου.

Εννοείτε ότι μιλούσαν αγγλικά , αυτές δεν ήξεραν ελληνικά όπως και εγώ δεν καταλάβαινα ακριβώς τι έλεγαν ,λέω στον μάστρο πες τους από που είμαι ,απάντηση, άσε μωρέ τις γυναικούλες, μα επιμένω εγώ ,πες τους γιατί δεν τους λες; να με έχουν πιάσει και τα γέλια γιατί ήξερα ότι δεν θα τους το έλεγε.
Συνήθως λέει στους πελάτες όταν παίρνω καμιά παραγγελία για το πως θέλουν να τους φτιάξω τα σαλόνια τους το εξής ,η κοπέλα είναι από τη Κύπρο και εγώ είμαι αναγκασμένη να ακούω τη κάθε μ.... που θα πει ο καθένας και εδώ που τα λέμε χέστηκε ο καθένας από που είμαι εγώ!!πήγα στη βιοτεχνία και είπα στις άλλες γυναίκες την όλη φάση και γελούσαμε .Τσουπ σε λίγο ήλθε και έκανε τον αχάπαρο ,εγώ τώρα τρωγόμουν ,ε έπρεπε κάτι να πω για όλη τη φάση, αρχίζει αυτός, οι κυρίες ήταν από την Άγκυρα ,ωραία ,λέω και γιατί σε αυτές δεν είπατε από που είμαι; ή μήπως δεν θέλατε να τις φέρετε σε δύσκολη θέση επειδή ήταν πελάτισσες; Ελα τώρα καημένη!!! Ε πως΄!!! σε όλους τους άλλους λέτε η κοπέλα είναι από τη Κύπρο , αυτές γιατί να μην μάθουν από που είμαι;.Απάντηση δεν πήρα!!Ενιωσα ότι με πούλησε εκείνη την ώρα!!
.
Πάντως συμπατριώτισσες μου δεν ήταν, αλλά αν ήξερα αγγλικά θα τις έπιανα κουβέντα και θα τους έλεγα από που είμαι ,τι θα κέρδιζα; Μπορεί να λύναμε το κυπριακό!!!.

11 σχόλια:

monaxikotita είπε...

ma ti mala kas

ruth_less είπε...

E όχι και "συμπατριώτισσες από την Τουρκία"!! Τα ακούσαμε όλα πια!!! Τρελλός ήταν; Να κακοφανήσει τις πελάτισσες και να μην ξαναέρθουν βρε Σταλαματιά μου; Εν πολλύ το χάλι του μάστρου σου, α!

Leni είπε...

Μα κοίτα ρε Κόκο! Εν τον κανεί, εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως ο γνώστης και των δύο γλωσσών για να μεν διευκολύνει την κατάσταση. Συμφωνώ με την Ρουθ, εν πολλύν το χάλι του!

novia είπε...

AAAaaapisteftos! Ma oute gia asteio den boris na to pis afto...oute gia asteio

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα!
Μα καλα...τι ειναι "αχαπαρος";;;

stalamatia είπε...

Μοναχικότητα
Και λίγα λες.

Ρούθι
Χάλι μαύρο κατάμαυρο γενικότερα.

stalamatia είπε...

Λένι
Εν γενικά εκμεταλευτής.


Νιόβα

Αστεία πράματα ,σιγά μη ξέρει τι πάει να πει αστείο!!!

Πεταλούδα
Αχάπαρος= αυτός που ενώ γνωρίζει ,ξέρει κάτι ,κάνει τον ανήξερο .Το λέμε και για αυτόν που δεν έχει πάρει χαμπάρι κάτι,ανάλογα την περίσταση.
Η πρώτη εξήγηση είναι ειρωνική.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ.ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

stalamatia είπε...

Σκρουτζάκο
Μόνο στις κυρίες αυτές δεν έλεγε από που είμαι για να μην τις φέρει σε δύσκολη θέση.

Ποτέ μην πεις ΠΟΤΕ!!! είπε...

Αμα τα διαβάσει ο άντρας μου θα φρήξει! Πιστεύει πολύ στη πατρίδα μας κ συνέχεια μου υπενθυμίζει πόσο τυχεροί είμαστε που είμαστε Ελληνες κι όχι Τούρκοι!

ActionWoman είπε...

Εν του έδωκες τζε μιαν που πάνω του καραγκιόζη? Τς τς τς.. :)