Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Το προξενιό δεύτερο μέρος

Οι   τρεις τους έφτασαν στο σπίτι  της αδελφής της κυρά Μαρίκας μισή ώρα πριν από το ραντεβού ,άνοιξαν την καγκελόπορτα  της μονοκατοικίας και πριν ακόμα φτάσουν στη πόρτα του σπιτιού ένα κορίτσι γύρω στα δώδεκα ήλθε τρέχοντας και έπεσε στην αγκαλιά του Ανέστη όλο γέλια ,αυτός τη σήκωσε και της έδωσε δυο σκαστά φιλιά στα μάγουλα και μετά την αγκάλιασε από τους ώμους και της έλεγε τρυφερά πόσο μεγάλωσε και αν είναι καλό κορίτσι και υπάκουο στους γονείς της.
    Η  Χάιδω  βλέποντας τη σκηνή με τον Ανέστη και το κορίτσι που δεν ήταν άλλη από τη ξαδέλφη του ,ήταν λες και έβλεπε άλλον άνθρωπο ,ήταν τόσο τρυφερός και καλός! γιατί να μην είναι έτσι και μένα αναρωτήθηκε.
   Η  κυρά Φρόσω  η αδελφή της κυρά Μαρίκας βγήκε και τους καλωσόρισε  ,ήταν μια γυναίκα γύρω στα  σαρανταπέντε λεπτή και όμορφη ,θα την ζήλευαν πολλές τριαντάρες,ήταν ευγενική και φάνηκε να χαίρετε πραγματικά όταν αγκάλιασε τη Χάιδω,αν και κοίταξε λίγο περίεργα την αδελφή της ,σαν να της έλεγε ,με σένα θα τα πούμε μετά.
   Όταν μπήκαν στο σπίτι βρήκαν και τον άντρα της  Φρόσως να διαβάζει   μια εφημερίδα καθιστός  στο σαλόνι,μόλις τους είδε σηκώθηκε τους χαιρέτισε εγκάρδια  και έπιασε κουβέντα με τον Ανέστη  για τι άλλο; τα αθλητικά  η  κυρά Μαρίκα δεν πρόλαβε να καθίσει και τη φώναξε η αδελφή της τάχα  να τη βοηθήσει σε κάτι. Έτσι η Χάιδω έμεινε μόνη με τη μικρή ξαδέλφη του Ανέστη μιας και οι δυο άνδρες είχαν απορροφηθεί με το ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα.
  Από μέσα ακούστηκε η φωνή της κυράς Φρόσως λίγο έντονα ,σαν να  μάλωνε για κάτι την αδελφή της,ο Ανέστης κοίταξε σοβαρός τη Χάιδω, σχεδόν τρυφερά  και ένα αχνό χαμόγελο πήγε να φανεί στα χείλη του, η Χάιδω δεν πρόλαβε καν να σκεφτεί και κτύπησε η πόρτα ,ο κυρ Θανάσης θα είναι είπε και σηκώθηκε να ανοίξει ο θείος του Ανέστη.
  Στη πόρτα φάνηκε μια γυναίκα μεγάλη που ζήτησε να δει την Μαρίκα  ο άντρας την πέρασε μέσα και φώναξε τη κουνιάδα του,τι τρέχει κυρά Πηνελόπη; γιατί ήλθες μόνη σου; Ο Θανάσης   έπεσε και έσπασε το χέρι του ,τον έστειλε ο γιατρός στο νοσοκομείο για να το βάλουν στο νάρθηκα ζητά συγνώμη για την αναστάτωση που σας έφερε.
  Η κυρά Μαρίκα για μια στιγμή νόμισε πως θα λιποθυμήσει  με το ζόρι κρατήθηκε για να μη φανερωθεί  το πόσο αναστατώθηκε,ευχαριστώ κυρά Πηνελόπη ,να πας στο καλό.
  Όταν έφυγε η γυναίκα η κυρά Μαρίκα είπε τα νέα στους υπόλοιπους που κάτι  κατάλαβαν αλλά δεν ήταν σίγουροι  ακριβώς τι έγινε,το σίγουρο όμως που έγινε ήταν ότι ο Ανέστης  έβγαλε ένα αναστεναγμό ανακούφισης που μόνο ο θείος του τον άκουσε και χαμογέλασε μέσα του, η  αδελφή της κυρά Μαρίκας   πέταξε ένα ,δεν πειράζει νάνε καλά ο άνθρωπος και κάθε εμπόδιο για καλό και κοίταξε τρυφερά τη Χάιδω  η οποία  δεν περίμενε να χαρεί τόσο που δεν έγινε το προξενιό τουλάχιστο προς το παρών,η δε κυρά Μαρίκα  τα είχε εντελώς χαμένα ,μόνο το μικρό κορίτσι είπε ,τελικά θα φάμε;
   Συνεχίζετε

11 σχόλια:

rose είπε...

Σταλαματια μου σε σκεφτομαι σκυμμένη πάνω απο την γρηγορη θορυβώδη μηχανή ραψιματος σου και τα χερια σου να πάιρνουν φωτιά.
αλλα το μυαλό σου να μη είναι εκει, να ταφιδευει και να υφαίνει τη συνέχεια της ιστορίας για να μας την πεις

φιλακια

Phivos Nicolaides είπε...

Καλό μήνα εύχομαι από καρδιάς!

Meropi είπε...

Έτσι μπράβο βρε Σταλαματιά μου. Νόμιζα ότι δεν είχε β΄ μέρος η ιστοριούλα σου και είχα απογοητευτεί. Τώρα περιμένω με ανυπομονησία το γ΄ μέρος.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Σε αναμονή του τρίτου μέρους.
Και εγώ όπως η Μερόπη δεν κατάλαβα πως έχει συνέχεια.
Καλημέρα και φιλιά!

BUTTERFLY είπε...

Χα! Καλα λενε πως οι κοντρες οι μεγαλες κρυβουν και μεγαλο σεβντα! Νατος ο Ανεστης! Να το παρει το κοριτσι παρακαλω και συντομα, οχι να χαραμισει τα νιατα του!

DaisyCrazy είπε...

Σταλαματιιά μου ελπίζω να μη γλύτωσε μόνο προσωρινά η Χάιδω...

Για να δούμε!

ElenaG είπε...

Άντε καλεεεε!!! Τι θα γίνει τώρα...
Ελπίζω να έχεις τη συνεχεια και να μην περιμένουμε να σου έρθει η εμπνευση!!!

Καλο μηνα!

Σου το ξανάγραψα αλλα δεν πειράζει
ταιριάζει!...... :-)

stalamatia είπε...

Ρόουζ μου
Το αποφεύγω μη γαζώσω κανένα χέρι χα χα χα

Φοίβο μου
Να είσαι καλά

stalamatia είπε...

Μερόπη μου
Εχει και τέταρτο ,είπα να το κάνω μπεστ σέλλερ χμ μου φαίνετε τη ψώνισα!χιχιχι

Γιαγιά Αντιγόνη μου
Εχουμε έχουμε συνέχεια!!!με ανατροπές.

stalamatia είπε...

Πεταλουδίτσα μου
Θα του φέξει του Ανέστη!!

Νταίζη μου

Δεν θα αφήσω να πάθει τίποτα η Χάιδω ,άλλη θα την πατήσει.

stalamatia είπε...

Ελενα μου
Όσες φορές θέλεις θα γράφεις ,να μου ανεβαίνει και μένα το ηθικό.