Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Και κοίτα να δεις τώρα που με έπιασε.... το πατριωτικό;

Έχω  καιρό να γράψω  και η αλήθεια δεν έχω και πολλά ή μπορεί να έχω αλλά κάτι με κρατά  και να μη ξέρω τι να πρωτογράψω, δηλαδή να είναι μπερδεμένα μέσα μου,ίσως είμαι σαν το Φθινόπωρο που είναι η μεταβατική περίοδος ανάμεσα στο Καλοκαίρι και το Χειμώνα  που μας προετοιμάζει από τη ζέστη στο κρύο. Μπορεί!.
   Σε πολλά κυπριακά μπλογκ διάβασα για τα 50 χρόνια  από την Ανεξαρτησία  της Κύπρου άλλοι  υμνούν αυτή τη μέρα  και δείχνουν να χαίρονται  και άλλοι  δείχνουν μια δυσφορία για το (μέγεθος) της χαράς αυτής. Επίσης σχολιάζουν και κάποια δήλωση του προέδρου τις μέρες αυτές που  όπως λένε αναφέρθηκε στα γεγονότα του 1974 και λίγο πολύ εξίσωσε την τούρκικη εισβολή με το πραξικόπημα της Ελλάδος εναντίον του Μακαρίου .
   Υπάρχει μια κόντρα  ,άλλοι τον κατακρίνουν και άλλοι τον επικρίνουν. Εγώ σαν κύπρια και πρόσφυγας έχω ανάμικτα αισθήματα .Θεωρώ την τότε κυβέρνηση της Ελλάδας την χούντα υπεύθυνη για ότι έκανε, την κατηγορώ και θεωρώ ότι μας πρόδωσε εμάς τους κύπριους ΑΛΛΑ το ίδιο κατηγορώ και θεωρώ υπεύθυνους  με τη χούντα και τους  Έλληνες της Κύπρου που συνεργάστηκαν και πούλησαν την ΙΔΙΑ τους τη πατρίδα.Αυτά για ΤΟΤΕ  από τότε άλλαξαν πολλές κυβερνήσεις στην Ελλάδα και όλες από κει και πέρα είχαν και έχουν καλές σχέσεις με τις εκάστοτε κυβερνήσεις της Κύπρου. Και θεωρώ ότι  για την Ελλάδα πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι από μεριάς Κύπρου(δεν λέω ότι πρέπει να  πηδήξει η Ελλάδα τη Κύπρο )Αλλά από τη στιγμή που η Κύπρος θέλει και χρειάζεται τη συμπαράσταση τη; Ελλάδας πρέπει να ηρεμήσουν τα πνεύματα .
   Η Τουρκία έκανε εισβολή μας πήδηξε κανονικά ,της άρεσε και έμεινε  και κάνει ότι θέλει μας ατίμασε μας έδιωξε και δεν θέλει να μας βλέπει μπροστά της όπως και εμείς (εγώ τουλάχιστον) δεν έχουμε καλές σχέσεις και με την εισβολή της χάλασε και τις όποιες καλές σχέσεις είχαμε με τους τουρκοκύπριους δηλαδή τους άλλους κύπριους που συγκατηκούσαμε στην ίδια χώρα ,η Τουρκία τράβηξε γραμμή,μια πράσινη γραμμή όπως οι πράσινες πορτοκαλιές της Μόρφου της Κερύνειας και της Αμμοχώστου ,μόνο που τις πήρε από τη μεριά της και εμάς μας άφησε να χάσκουμε πίσω από τη πράσινη γραμμή(που να πρασινίσουν τα μούτρα τους) Τους Τούρκους τους θεωρώ εισβολείς και ότι χειρότερο ,ας μου πει κάποιος γιατί να τους θέλω και να τους θεωρώ φίλους ( ε η κουφή να τους φιλήσει) κουφή= φίδι(για τους ελλαδίτες η εξήγηση) ήρθαν και δεν λένε να φύγουν και μιλώ για τη Τουρκία όχι για τους τουρκοκύπριους τούτοι είναι θύματα σαν εμάς .
 Φταίξαμε  θέλανε τη μητέρα Ελλάδα οι ελληνοκύπριοι  ,θέλανε τη μητέρα Τουρκία οι τουρκοκύπριοι.
  Ε γαμώ τες μανάδες σας και τις μεν και τις δε που εχαντακώσανε την κόρη!!!! και θυμηθήκαμε εμείς τώρα ότι είμαστε ανεξάρτητοι πενήντα χρόνια ,μα που ποιους; Έχουμε δημοκρατία Αλίμονο και αν δεν είχαμε!! τούτος ο τόπος όμως πόσο ανεξάρτητος είναι ; ΠΟΣΟ;;;;;; ο μισός;  και ο άλλος μισός κορμιά  πεταμένα που περιμένουν αναγνώριση; κορμιά από τη  ( εισβολέα Ελλάδα;;;; )που ΄τα έστειλε για να βοηθήσει ΕΜΑΣ; τους κύπριους;
 


 
 

12 σχόλια:

DaisyCrazy είπε...

Σταλαματιά μου κάποιοι σ'αυτό το νησί θέλουν να τους 'προστατεύει' ο τούρκικος στρατός. Αν τα καταφέρουν και τους 'προστατεύσει' τι να πω εγώ; Και το αναφέρω γιατί άκουσα άτομα να το λένε..

Από τη μεριά μου καταλαβαίνω ότι είναι εύκολο να πετάμε κατηγορίες από δω κι από κει παρά να αναλάβουμε τις ευθύνες για τα λάθη μου κάναμε εμείς, προτιμούμε να ψάχνουμε για φταίχτες αντί να ενηλικιωθούμε επιτέλους!

Aceras Anthropophorum είπε...

Σταλαματιά, ο πρόεδρος ΔΕΝ εξίσωσε τες δύο εισβολές. Με δύο παραγράφους πριν να πει they invated both τζιαι με μιάν μετά, εξήγησεν πολύ επακριβώς πως επενέβη η Χούντα τζιαι πως η Τουρκία, πως η δικτατορία έφυεν που την Ελλάδα τζιαι ήρτεν η Δημοκρατία τζιαι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τζιαι πως συνεχίζει η τουρκία να κατέχει παράνομα τα εδάφη της Κυπριακής δημοκρατίας τζιαι καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή η κουβέντα δεν θίγει τον Ελληνικό λαό τζιαι το Ελληνικό κράτος σήμερα, τζιαι είναι άδικο να παρουσιάζετε έτσι, τζιαι όπως θκιαβάζουν το ιστολόγιο σου τζιαι πολλοί Έλληνες, θα νομίζουν ότι εμείς οι Κυπραίοι τζιαι ο πρόεδρος μας δεν θέλουμεν τους Έλληνες τζιαι το σημερινό ελληνικό κράτος.

DaisyCrazy αν πράγματι πιστεύετε ότι έχει ελληνοκύπριους που θέλουν τον τουρκικό στρατό, είναι η πιο σχιζοφρενής κουβέντα που άκουσα στη ζωή μου.

DaisyCrazy είπε...

Aceras Anthropophorum
συμφωνώ είναι σχιζοφρενής κουβέντα αλλά δυστυχώς την άκουσα από κάποιους κι αυτή... μες τον παραλογισμό τους μερικοί έχασαν τον μπούσουλα

stalamatia είπε...

Ασερα μου
Βασικά σχολίασα τι γράφουν τα διάφορα κυπριακά μπλογκ και μάλιστα μερικοί από αυτούς είναι με κάποια(θέση) γνωρίζουν πράγματα που εγώ ούτε στον ύπνο μου.
Την άποψη μου για τότε την έγραψα και το σκεπτικό μου δεν είμαι απόλυτη!! Πέρσι είπα σε κάπιους φίλους καλαμαράες ότι η Ελλάδα έφταιξε και αυτή μαζί με μια μερίδα Κύπριους για την κατάντια της Κύπρου σήμερα και ότι το πραξικόπημα ήταν μια πολύ μικρή εισβολή που βέβαια δεν συγκρίνετε με την Τούρκικη.Το ένα το άτομο δάκρυσε το άλλο με αγκάλιασε και το άλλο θύμωσε και έβριζε τη χούντα .Το μετάνιωσα την ίδια στγμή που το ξεστόμισα αλλά ήμουν φορτισμένη γιατί είχα πάει στο χωριό μου και γύρισα τόσο απογοητευμένη δίχνοντας τους φωτογραφίες,μετά τους είπα ότι δεν φταίτε εσείς για τις πράξεις των κυβερνήσεων σας και καλύτερα θα ήταν να μην ξαναπούμε για το ποιός φταίει γιατί πάλι θα πληγωθούμε.
Ο κόσμος δεν πολυ ξέρει τι ακριβώς έγινε τότε ο απλός ο κόσμος συνήθως ακούει για την τούρκικη εισβολή γιατί δεν πολυλένε για το πραξικόπημα της χούντας.
Η αλήθεια είναι πως όταν διάβασα στα μπλογκ ότι και καλά είπε ο πρόεδρος έτσι στενοχωρέθηκα και μακάρι να είναι όπως τα λες εσύ.

Νταίζη μου
Δεν το χωράει ο νους μου να διανοηθώ καν ότι υπάρχουν ελληνοκύπριοι που θέλουν τον τούρκικο στρατό.Μα αλοίμονο τότε.

Aceras Anthropophorum είπε...

Σταλαματιά σσυφφωνούμε. Η χούντα δεν είναι η Ελλάδα. Ούτε τότε, ούτε τώρα. Τζαι αυτοί που μας κατηγοράνε ότι δεν αγαπάμε την Ελλάδα όποτε είμαστε θυμωμένοι με τη χούντα τζιαι το δικτατορικό καθεστώς είναι ενέντιμοι.

Άμα ακούσεις τι είπεν ο Πρόεδρος, δεν είπε τίποτε διαφορετικό. Στα μπλόγκ ο καθένας ότι θέλει γράφει. Στα μπλογκς επίσεις αλλού μας τρώει τζιαι αλλού κνιθούμαστεν. Ούλλοι μας.

Anef_Oriwn είπε...

Stala(g)matia,
Ο απογοητεύμενος [τότε] ποιητής της ελληνοφροσύνης Μιχάλης Πασιαρδή [που καμία σχέση ΔΕΝ είχε/έχει με την Αριστερά], έγραφε νοστά μετά την τουρκική εισβολή και τον πόλεμο του 1974:

"“Είμαστε Έλληνες”


"Δεν είναι η πρώτη σας φορά που μας πουλήσατε
Το 'χετε ξανακάνει χρόνια πριν, σ' άλλους αιώνες.
Όταν, μας ξεπουλούσατε στους Πέρσες
Κι όμως ζήσαμε. Κι αντέξαμε σκλαβιές και κούρσα,
τα φέραμε δεξιά με την αναβροχιά και την ακρίδα.
Είμαστε Έλληνες.
Δεν καρτερούμε τίποτα.
Τώρα μας ρίξατε στους Τούρκους
το αίμα πότισε τη γη
κι αλυσοδέσανε βαριά τον Πενταδάκτυλο.
Είμαστε Έλληνες.
Δεν καρτερούμε τίποτε,
απ’ την Αθήνα τίποτε.
Είμαστε Έλληνες.
Έλληνες του πικρού καιρού
και της απελπισίας.
Στην καρδιά του πελάγου
στο σταυρό του ορίζοντα
κραυγή κι οιμωγή η πατρίδα μου.
Αγρυπνούμε σ’ αυτή τη γωνιά,
Στ’ άκρο πέλαγο,
στη μικρή μας πατρίδα επάνω.
Η φωνή μας - αιώνες
που θα ‘ρθουν.
Αγρυπνούμε σ’ αυτή τη γωνιά
και μαχόμαστε.
Η ελπίδα ακονιέται στην πίστη."


Πρόσεξες που ο ποιητής χρησιμοποεί τη λεξη "πουλήσατε"

phlou...flis είπε...

χάρηκα την αγανάκτησή σου και τάπες έξω από τα δόντια. Υποκλίνομαι

Phivos Nicolaides είπε...

Έχεις δίκαιο να έχεις ανάμικτα αισθήματα. Το βέβαιο πάντως είναι ότι οι εισβολείς πρέπει να φύγουν από την Κύπρο. Για ευθύνες, προδοσίες και εγκλήματα δεν είναι έτοιμος ο Ελληνικός λαός και στην Κύπρο να μιλήσουμε... Απόδειξη ότι δεν τιμωρήθηκε κανείς....

stalamatia είπε...

Ανεφ μου
Οι Καλαμαράες μπορεί να πουλήσαν ΤΟΤΕ ,εδώ σκοτώναν και εξορίζαν τους δικούς τους ΤΟΤΕ!!
Οι κυπραίοι που τους καλέσανε με ειδική πρόσκληση από την ΤΟΤΕ Β;
Που έβγαιναν στους δρόμους σε κάθε διαδήλωση και φωνάζανε ένωση με την Ελλάδα; Αυτοί τι ρόλο παίξανε στην ίδια τους τη πατρίδα; Χωρίς έδαφος κανένας καλαμαράς και κανένας τούρκος δεν θα πατούσε το πόδι του.
Πρώτα οι κυπραίοι έφεραν τους χουντικούς καλαμαράες μετά αυτοκαλεστήκαν και οι τούρκοι.
Μόνοι μας ότι πουλήσαμε αγοράσαμε.
Συχαίνομαι το ίδιο και τους εοκαβητατζήδες και τους χουντικούς και τουρκαλάδες.

stalamatia είπε...

Φλούφλη μου
είμαι αγανακτησμένη γιατί εμάθαμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας και δεν βλέπουμε τον πραγματικό εχθρό.
Μου φαίνετε πως όποιος δεν μπορεί να δείρει το γάιδαρο βαράει το σαμάρι.

stalamatia είπε...

Φοίβο μου
Ούτε πρόκειτε ποτέ να τιμωρηθεί κανένας .Ας λύσουν το φλέγον θέμα με τους τούρκους και ας συνετιστούν στο μέλλον.

ιων είπε...

Φίλοι, μου εχάσαμεν το παιγνίδιν πριν πολλά χρόνια. Από τότε που εζούσαν οι Τουρκοκύπριοι με τους ελληνοκύπριους μεσ΄τες γειτονιές, με τα σπίτια ανακατωμένα.
΄Εγιναν πολλά γεγονότα. Κάποιοι Τ/κ θέλουν τον Τουρκικο Στρατό και διχοτόμηση για να νοιώθουν "ασφάλεια" με ή χωρίς εισαγωγικά. Κάποιοι Ε/Κ θέλουν διχοτόμηση για να νοιώθουν ασφάλεια και πάει λέγοντας.
Μπορούμε να εμπιστευθούμε ο ένας τον άλλο και να ζήσουμε σε τούτον τον παράδεισο; Τούτο είναι το ζητούμενο. Και η τουρκία με τη στάση της δεν βοηθά καθόλου στο να λυθεί το πρόβλημα. Είναι κατοχική δύναμη, και δεν αφήνει την Κύπρο με τίποτε.
Τελικά πάντα βουρούμεν πίσω που τα γεγονότα. Ποτέ μας δεν είδαμε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις την ώρα που έπρεπε.