Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Η ψήφος

Έχει καιρό  να γκρινιάξω πάνω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί ημήσιη μου ( τάχα) μου είμαι σοβαρό πλάσμα :) και δέχομαι πράγματα  ΤΑΧΑ μου από σοβαρούς ανθρώπους στη Κύπρο που είναι  στις κυβερνήσεις και φτιάχνουν νόμους σχετικά με το ποιος  έχει δικαίωμα να ψηφίζει εκεί,στη Κύπρο.
 Ε  ποιος έχει αυτό το δικαίωμα; όσοι μένουν στη Κύπρο και έχουν κυπριακή υπηκοότητα, εντάξει δεν θέλω και παπά να μου το πει αυτό.
 Οι άλλοι που μένουν εξωτερικό ; ποιοι ψηφίζουν από αυτούς; ΄Μα όσοι έχουν εκλογικό βιβλιάριο και φυσικά κυπριακή υπηκοότητα και αυτό κατανοητό , παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί στη Κύπρο αλλά έχουν ΚΑΙ τη κυπριακή υπηκοότητα αλλά μένουν μόνιμα εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν και να αποφασίσουν μαζί με όλους τους άλλους για το ποιος είναι ικανός να κυβερνήσει τη πατρίδα σου και αυτό δεκτό.Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί να μην μπορώ και εγώ σαν κύπρια που γεννήθηκε στη Κύπρο μεγάλωσε ,δούλεψε έγινε πρόσφυγας και είκοσι χρονών έφυγα για την Ελλάδα ,αλλά δεν είχα προλάβει να βγάλω εκλογικό βιβλιάριο ,ΓΙΑΤΙ να μην μπορώ να βγάλω τώρα και να ψηφίζω αν θέλω στη πατρίδα μου ,όχι τίποτε άλλο αλλά είναι και το γαμώ το ,δηλαδή να σου στερούν αυτό το δικαίωμα με το έτσι θέλω .Δηλαδή αν δεν έπαιρνα την Ελληνική υπηκοότητα αλλά έμενα Ελλάδα θα ήμουν ένα  άτομο που δεν θα ψήφιζε; κάτι σαν τους φυλακισμένους;Μπράβο μου!!!
  Όχι τίποτε άλλο, αλλά με πειράζει πολύ  για το δημοψήφισμα  αν γίνει ποτέ!

10 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Είναι εντυπωσιακό αυτό που λες!
Δεν το γνώριζα και ειλικρινά δεν το κατανοώ.

ρίτσα είπε...

den se afhnoun sovara?

Λεμέσια είπε...

Δυστυχώς, ακριβώς έτσι είναι η κατάσταση και ας φαίνεται απίστευτο.

Ακόμη μία παθούσα εδώ...

JamanFou είπε...

Ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με τη δική σου καθότι ομοιοπαθούσα... :(

Aceras Anthropophorum είπε...

Τζιαι να φανταστείς ότι άμα κάποιος φύγει τζιαι έχει βιβλιάριο, δικαιούται να ψηφίζει τζιαι του πληρώνουν τζιαι το εισητήριο να πάει.

DaisyCrazy είπε...

Μα γιατί δε δικαιούσε να ψηφίσεις βρε σταλαματιά μου; Δεν καταλαβα. Αφού έχεις κυπριακή υπηκοότητα που είναι το πρόβλημα;

stalamatia είπε...

Αντιγόνη μου
Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράματα.

Ρίτσα μου
Ποτέ δεν ήμουν πιο σοβαρή και εξοργισμένη.

stalamatia είπε...

Λεμέσια μου και

Τζαμανφού μου
Εν γι'αυτό που τούτος ο τόπος εν θα προκόψει ποττέ.

stalamatia είπε...

Ασερα μου
Τούτο που λαλείς ξέρω το ,αλλά να σου πω την αλήθκεια; Εν με κόφτει για το εισητήριο τζιαι ας μεν μου περισσεύκουν,έκοφκα το μόνη μου.
Εν τζιήνη η αδικία το να σου στερούν κάτι γιατί έτσι θέλουν ,τα μουλάρκα.

stalamatia είπε...

Νταίζη μου
Το πρόβλημα εν μες τη κεφαλή τους εκάστοτε κυβερνώντες της Κύπρου.