Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τα πράγματα άλλαξαν

Χρόνια πολλά αγαπημένοι μπλογκόφιλοι είθε ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους και στο καθένα ξεχωριστά αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη.
 Φέτος τα πράγματα στην Ελλάδα όπως όλοι γνωρίζουμε  άλλοι απ' έξω και άλλοι από μέσα(αλίμονο στους από μέσα), έχουν ζορίσει  όχι, δεν πρόκειται να αναλύσω τα οικονομικά ,αυτά τα ξέρει ο καθένας από τη δική του μεριά και όταν βάζει το χέρι στη τσέπη του.
 Φέτος που λέτε (εγώ λέω)  οι δρόμοι και συγκεκριμένα τα μπαλκόνια δεν έχουν όψη γιορτινή θάλεγα το 99% είναι  χωρίς φωτάκια να αναβοσβήνουν ,χωρίς αστέρια,χωρίς αη Βασίληδες να σκαρφαλώνουν ,ούτε στα τζάμια έχουν κολλήσει διάφορα γιορτινά σχέδια με φωτάκια, ευτυχώς δηλαδή που  ο Δήμος έχει στολίσει τους κεντρικούς δρόμους και κάπως φέγγει το πρωί που πάω στη δουλειά.
    Βγήκα πριν λίγο να πάω στο σούπερ μάρκετ και ο δρόμος εν συγκρίσει με πέρσι είναι σαν μεγάλη Παρασκευή στα μαγαζιά κανένας δεν μπαίνει ,μόνο στα σούπερ μάρκετ βλέπεις κόσμο .Από φαΐ καλά πάμε (ακόμα)!
  Τώρα θα μου πείτε εδώ γίνετε το έλα να δεις και εσύ τα στολίδια σκέφτεσαι; Δεν είναι έτσι ,τα στολίδια ο κόσμος έτσι κι' αλλιώς τα είχε από πέρσι ,μην σας πω και από το 2000  με το μιλένιουμ ,που όλοι είχαν φορτωθεί  λαμπάκια και μπιχλιμπίδια για να  βάλουν όσα περισσότερα γινόταν(κοντέψαμε να πάθουμε μπλακ άουτ) και ξεσυνερίζονταν ο ένας τον άλλο για να πάρουν το πρώτο βραβείο για το καλύτερο στόλισμα) .
  Ο κόσμος άλλαξε (πως λένε σε μια νύκτα άσπρισαν τα μαλλιά κάποιου) ε λοιπόν μέσα σε λίγους μήνες ήρθαν τα πάνω κάτω.
 Ας όψονται οι αίτιοι!!
 
 

20 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Με τον τρόπο που τα λες Σταλαματιά εγώ ενόμισα ότι έθελες να δείξεις την καλή όψη. Τι δηλαδή, το νόημα των χριστουγέννων είναι η τρελλή κατανάλωση; Αυτόν είναι το νόημαν της φάτνης; Της απλότητας της γέννησης του Χριστού; Έτσι εγιορτάζαν χριστούγεννα οι ορθόδοξοι; Ελπίζω τουλάχιστον το ξεφούσκωμαν αυτού του ξενόφερτου τρόπου δόξας της ξέννησης του Κυρίου να φέρει τον κόσμον πιο κοντά στην πνευματικότηταν, την αγάπη, την φιλία που δεν κοστίζουν τίποτε.

Ο Χριστός δεν είναι συναίτερος της Κοκακόλα για να τον δοξάζουμεν με τα χρώματα της διαφήμησης της τζιαι ο Άης Βασίλης δεν είναι ο ξαθθός πασιύς Καραγκιόζης στον οποίον μασκαρέφκουνται οι κκιλίντζιροι που πιορώννουν οι εμπόροι να διανύμει την εκ Κίνας φτινοπραμάτιαν.

Να ζήσεις χρόνια όμορφα.

Leni είπε...

Χρόνια πολλά τζαι καλά να έχεις τζι'εσύ τζαι η οικογένειά σου Σταλαματιά μου.

Moonlight είπε...

Ούτε εγώ είμαι υπέρ της υπερβολικής κατανάλωσης λόγω των γιορτών αλλά που την άλλη αρέσκει μου το "έθιμο" να ανταλλάζουμε δώρα, να βάλουμε τα καλά μας να πάμε στην εκκλησιά, κι ανάλογα να στολίζουμε και τα σπίτια μας.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην στολίσεις ας μην είναι με λαμπάκια που τρώνε ρεύμα, αλλά με στολίδια που όλοι έχουμε.
Μάλλον ο κόσμος με τόσα που γίνονται δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται.
Χρόνια μας πολλα Σταλαματιά, και μακάρι να μας μπει καλά (ο νέος χρόνος).

Λεμέσια είπε...

Για να είμαι ειλικρινής, προτιμούσα πάντα τη λιτότητα στα δώρα και στα στολίδια...Έτσι, από αυτή την άποψη, καλώς να ορίσει η νέα αλλαγή...

Χρόνια πολλά, λιτά και χαρούμενα!

:)

DaisyCrazy είπε...

σταλαματιά μου καλή χρονιά εύχομαι.
τα δύσκολα είναι μπροστά ακόμη δυστυχώς, αλλά εμείς οι άνθρωποι αντέχουμε σε πολλές και διάφορες συνθηκες ευτυχώς.

Triolouin είπε...

Ευχαριστούμε για τις ευχές σου Σταλαματένια, μακάρι τα πράματα να γίνουν καλύτερα για όλους μας, αλλά κάθε χρόνο τα ίδια ευχόμαστε και καμία αλλαγή. Να'χουμε καλό χρόνο εμείς και άστα άλλα!

stalamatia είπε...

Aσερα μου
Ενεν τα πολλά στολίθκια που μου αρέσκουν εν για τη ψυχολογία του κόσμου που λαλώ,με τούτα ούλλα που συμβαίνουν ο κόσμος εν έσιει όρεξη για τίποτε.
Τα φαντασμαγωρικά εν μου άρεσαν ποττέ τζιαι οι υπερβολές σε ούλλα τα επίπεδα εν μου αρέσκουν,αλλά τα μαγαζιά εν να κλείσουν έναν έναν όπως πάει τούτη η κατάσταση.
Εξλάλλου φέτος εν εστόλισα ούτε δέντρο παρόλο που είχα τα στολίθκια (ψεύτικον εννοείτε) γιατί επροτίμησα να έχω το καττούι της κόρης μου χωρίς να το μαλλώνει κανείς που θα πείραζε το δέντρο.

stalamatia είπε...

Moonlight μου
Οι γιορτές εν γιορτές ειδικά για τα παιδιά αλλά μερικά σπίτια εκάμναν τα βαρετά που το πολλύ στόλισμα ,σήμερα πήγα σε ένα σπίτι τζιαι μόνο στο πισινό τους δεν βάλανε στολίθκια.
Καλή Χρονιά να έχουμε όλοι.

stalamatia είπε...

Λένη μου
Καλή χρονιά και εσύ να έχεις να περνάς όμορφα.

stalamatia είπε...

Λεμέσια μου
Χρόνια πολλά ,έτσι κι'αλλιώς όταν το πλάσμαν είναι απλό δεν του λείπουν οι υπερβολές.

stalamatia είπε...

Νταίζη μου
Εχουμε πολλύ δρόμον ακόμα και δύσκολο και αλοίμονο στους νέους που δεν έχουν δουλειά !Ας είναι τουλάχιστο καλά ο κόσμος.Καλή Χρονιά.

stalamatia είπε...

ΤΡιολούιν μου
Να είμαστε καλά μόνο αυτό γιατί με τόσα που ακούμε μας αρρωσταίνουν .
Καλή χρονιά να έχεις.

stalamatia είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

ΙΩΝ είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

rose είπε...

Κούκλα μου καλή την ατμοσφαιρα που περιγράφεις την ένιωσα δυο φορές που ηρθα Ελλάδα τους τελευταίους μηνες...

ο αέρας θυμίζει χώρα μετά απο πόλεμο, και οι άνθρωποι με τσακισμενο ηθικό και χωρίς ελπίδα!

δεν ειναι ευχάριστο καθόλου και η αντίθεση μεταξύ αυτού και όσων θελουν σώνει και καλά να ας πουν οτι πρέπει να διέπου τις "γιορτινές μερες" μεγαλώνει...

να ξερεις οτι απο την πρωτη φορά που σε διαβασα ανοιξε η καρδούλα μου, πως σε "αναγνωρισα" ως μια παλια καλη μου συγγενή μιας αλλόκοτης οικογένειας ανθρώπων, μια καρδούλα που την λατρέυω και ένα πρόσωπο που θα θυμάμαι πάντα και θα χαμογελώ.

να ειναι ευτυχισμενοι οι δικοι σου ανθρωποι και να εισαι ευτυχισμενη και εσυ

φιλάκια

Σκουλουκούιν είπε...

Χρονια πολλά με υγεία και χαρά, δυστυχώς άλλοι τα τρώνε χοντρά και άλλοι τραβάνε... από την άλλη τέτοια ταρακουνήματα μας συνεφέρουν από τον πολλή καταναλωτισμό γιατί αλλιώς δεν καταλαμβαίνουμε. Υπομονή...

stalamatia είπε...

Ρόουζ μου
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε,δυστυχώς τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς εύχομαι να μπορέσουμε όλοι στην Ελλάδα να τα βγάλουμε πέρα όπως αρμόζει στους περήφανους και αξιοπρεπείς ανθρώπους.

stalamatia είπε...

Ίων μου
Καλή χρόνια με αγάπη και υγεία.


Σκουλοκούι μου

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά,αλοίμονο στο κοσμάκι που τα πληρώνει αυτά.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΥΧΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ
ΠΑΝΠΛΟΥΤΟΙ ΝΑ ΣΤΕ ΣΤΗ ΧΑΡΑ
ΚΑΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

Phivos Nicolaides είπε...

Το πρόβλημα είναι να εντοπιστούν οι αίτιοι, τα αίτια και τα αιτιατά...