Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Η γάτα.

Σήμερα  θα γράψω για τα  κατοικίδια και γενικά για τα ζώα  (τα τετράποδα)  Είδατε όμως που ανακάλυψα και το χρώμα φόντου!!;
 Τα παιδιά έτσι είναι όταν σκαλίζουν (όχι τη μύτη) βρίσκουν διάφορα.
 Και τώρα στο θέμα μας όσοι πήγατε για κατούρημα πήγατε οι άλλοι σφυχτήτε!
 Είχα μιαν ιδιοτροπία (εντάξει εντάξει έχω πολλές) ,όσο και να αγαπώ τα ζώα άλλο τόσο δεν τα ήθελα μέσα στο σπίτι όταν δε πήγαινα κάπου και έβλεπα τρίχες από γάτα ή σκύλο εκεί που θα καθόμουν έβγαζα καντίλες,όμως δεν ήμουν πάντα έτσι μικρή είχα μια γάτα η οποία δεν μπορώ να πω ότι ήταν του (σπιτιού )αλλά γυρνούσε και στη γειτονιά ,ούτε σε γιατρό την είχαμε πάει ποτέ( πριν 40 χρόνια + )δεν είχαμε τέτοιες πολυτέλειες.
 Η γάτα μου ήταν η λατρεία μου αγκαλιές  και χάδια να τη ταϊζω να τη ποτίζω ,όλα καλά όσο και να μου έλεγε η μάνα μου να μην τη παίρνω αγκαλιά.Το βράδυ δε υτρύπωνε η άτιμη κάτω από τα κρεβάτια και μόλις σβήναμε το φως και ξαπλώναμε  η κυρά γάτα κουλουριαζόταν πάνω στο μαξιλάρι μου και το πρωί τη βρίσκαμε να κοιμάτε ανάμεσα στα μαλιά μου.
  Και μια μέρα εκεί που έτρεχα βλέπει η αδελφή μου στο πίσω μέρος της κεφαλής μου μια (περιοχή) χωρίς μαλιά, ωχ αυτό ήταν ,με πάνε στο γιατρό  για να δούμε τι έχω ,βλέπει ο γιατρός το γουλί στο κεφάλι και ρωτάει ,έχετε ζώα στο σπίτι; όχι λέει η μάνα μου ,πράγματι δεν είχαμε κανένα οικόσιτο ,γάτες; σκυλιά; ρωτάει ξανά ,έχουμε μια γάτα ! να φύγει η γάτα!!.
Πάμε πίσω στο χωριό ! και άρχισαν τα όργανα !!
   ΝΑ ΦΥΓΗ Η ΓΑΤΑ;;;;;;;!!!!τρελάθηκα !! κλάματα φωνές βρισιές για το γιατρό!!!

 Η γάτα μόλις είχε γεννήσει, η γάτα πήρε δρόμο ,ποτέ δεν έμαθα ακριβώς τι έγινε τα μαλλιά ξαναφύτρωσαν εγώ όμως ξανά γατί δεν είχα ,χώρια που μου έγινε και μια σχετική πλύση εγκεφάλου  ,μη ξαναχάσω τα μαλλιά .
  Από τότε ναι μεν δε πείραξα ποτέ ζώο και τα αγαπούσα(εκτός από τα φίδια)  όμως απέφευγα να τα ακουμπώ και είχα μια φοβία όταν πήγαινα σε σπίτι που είχε μέσα γάτα.
  Αλλά φέτος η κόρη μου έφερε για λίγες μέρες τη γάτα της και ξετρελάθηκα (η αλήθεια είναι πως αν δεν την είχε πάει σε γιατρό να της βάλουν τα εμβόλια που πρέπει στο σπίτι δε θα είχε την ίδια αντιμετώπιση ούτε αγκαλιά θα την έπαιρνα ούτε θα την άφηνα να κάθετε στο κρεβάτι μου και να κοιμάται στα πόδια μου ναι ναι ότι έκανα μικρή τα ίδια έκανα και τώρα!!
 Και μη σας πω ότι ο σύζυγος και εγώ τη πεθυμήσαμε και τη θέλουμε να έρχεται συχνά(τη καημενούλα της έκανε στείρωση πριν λίγες μέρες).
 Αναθεώρησα πολλές απόψεις για τα τετράποδα που μένουν μέσα στα σπίτια όμως δεν θα χάιδευα εύκολα μιαν άλλη γάτα αν δεν ήμουν σίγουρη ότι έχει περάσει από γιατρό και δε την αφήνουν να γυρνάει δεξιά και αριστερά.Ο φόβος βλέπετε .
 ΦΩΤΟΓΡΦΙΕΣ
Και το βάζο με τα λουλούδια (ψεύτικα) το έριξε και ξάπλωνε μέσα σε αυτά   και παπλωματάκι της έφτιαξα και όλο νάζια μας έκανε.

30 σχόλια:

vanilla είπε...

η αγαπη που παιρνεις απο τα ζωα ειναι μεγαλο γιατρικο.. Όταν μεγαλωνα δεν ειχα ποτε κατοικιδιο (η μαμα μου επετρεπε το πολυ μεχρι χρυσοψαρο). Τωρα που μενω μονη μου και εχω μια γατα δεν μπορω να φανταστω τη ζωη μου χωρις αυτην.. Η μοναξια θα ηταν τοσο πιο δυσκολη.. και αν ειχα μεγαλυτερο σπιτι με αυλη ισως να επαιρνα και σκυλο.. Όταν επισκεπτομαι τους δικους μου την παω μαζι μου και σιγα σιγα τη λατρεψανε!!! Μεχρι και δωρακι κατω απο το δεντρο της ειχανε τα χριστουγεννα :)

vanilla είπε...

ΥΓ: ειναι μια γλυκα!! (φτου μην τη ματιαξω!)

Moonlight είπε...

Πανέμορφη η "εγγονή" σου! :p
Εγώ πάλι, αγγίζω και γάτες που δεν είναι σούπερ καθαρές, αλλά μόνο με το χέρι και μετά αμέσως πλένομαι πριν ακουμπίσω οπουδήποτε αλλού!
Και τώρα έχω κι εγώ ένα γατί και το στείρωσα, και το εμβολίασα, και σιγά σιγά το δεχόμαστε και στο σπίτι...

jf είπε...

Αχ Σταλαματιά, ας όψονται τα παιδικά τραύματα!
Καλημέρα, και να σου ζήσει το 4ποδο! :)

ιων είπε...

Ωραία αφού χαίρεσαι με το γατί, πρόσεχε όμως οι γάτες είναι ζώα που δεν ελέγχονται που πάνε και που έρχοται.

Θα σε ρωτήσω όμως κάτι άλλο. Φοβάσαι τα φίδια. Πόσες φορές είδες στη ζωή σου φίδι ζωντανό; Και σε πόση απόσταση; Τα φίδια είναι τα πιο παρεξηγημένα και καταδιωκόμενα ερπετά από τον άνθρωπο. Μεταφέρουμε τη φοβία αυτή από γενιά σε γενιά μέσα από τις δικές μας φοβίες και μέσα από την ιστορία του Αδάμ και της Εύας με τον καταραμένο (τάχα) Οφι.

stalamatia είπε...

vanilla μου
Καλωσόρισες στη γειτονιά μου εχεις δίκιο εμένα με ηρεμούσε πολύ τις μέρες που ήταν εδώ και μόνο που ήξερα ότι μόλις ανοίξω τη πόρτα γυρνώντας από τη δουλειά και θα μου κάνει χαρούλες εφευγε όλη η κούραση.


Φεγγαρένια μου
Τρέλλα δεν είναι; μέχρι και ο σύζυγος μου όταν μιλάμε στο τηλέφωνο με τη κόρη μας ωτάει για το γατί την εγγονή μας. χα χα χα

stalamatia είπε...

Ζαμαν φου μου
Απορώ με τον εαυτό μου που αυτό με το κεφάλι μου ,που έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα μου είχε αφήσει τρόμο και να πεις δεν φοβάμαι εύκολα για μένα.Ευχαριστώ για τις ευχές.

stalamatia είπε...

Ιων μου
Η γάτα είναι του διαμερίσματος έξω δεν βγαίνει καθόλου ακόμα και στο χωριό που την πήγαμε μες την αυλή μόνο βγήκε και τη παρακολουούσαμε μην έρθει σε επαφή με άλλα γατιά.
Αχ όσο για τα φίδια τι να σου πω !Εχω δει πολλά φίδια και στο χωριό μου αυτά τα μεγάλα τα μαύρα ,που νομίζω είναι και άκακα αλλά και στο χωριό του συζύγου μου και μάλιστα τις οχιές ,τι να σου πω δεν τα μπορώ με ανατριχιάζουν χωρίς να με έχουν πειράξει ποτέ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΡΓΩ ΛΙΓΑΚΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΓΑΤΟΥΛΕΣ!!!!!!!!!!!ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΕΙΝΑΙ.

DaisyCrazy είπε...

σταλαματια μου λατρεύω τα ζώα κι ειδικά τις γάτες που μεγάλωσα μαζί τους. ούτε οι γονείς μου τους έκαναν εμβόλια αλλά δεν έμπαιναν στο σπίτι και η μάνα μου μας είχε μάθει κάθε φορά που τις ακουμπούσαμε μετά να πλυνόμαστε με σαπούνι+νερό και να βάζουμε κι οινόπνευμα. ποτέ δε μας κόλλησαν κάτι. τις χαιδεύαμε, παίζαμε μαζί τους. ήταν πάντα ευχαριστές οι ώρες που περνούσαμε με τις γατούλες μας.
όταν χανοταν για μέρες καμιά κλαίγαμε με την αδελφή μου με μαύρο δάκρυ!

να σας ζήσει το γατούλινι το όμορφο. καλά κάνει η κόρη σου και το'χει εμβολιασμένο και στειρωμένο. άλλωστε αρκετά αδέσποτα υπάρχουν κι απ'την άλλη όταν είναι στειρωμένη δε θα φύγει να την αφήσει όσο ζει :)

φιλάκια!!

Mana είπε...

μεγάλωσα με γάτες. τώρα έχω σκύλο. με την αδερφή μου υιοθετούσαμε κάθε αδέσποτο γατί, στο σπίτι μας, στη γιαγιά μας, παντού. σαν το μοναστήριο του Αγίου Νικολάου. τα κρατούσαμε, τα αγαπούσαμε τα γατιά μας. η ξαδέλφη ποτέ δεν τα ακούμπισε. και όμως τώρα που έμεινε έγκυος ανακάλυψε ότι έχει τοξόπλασμα. εγώ πάλι με την αδερφή τίποτε. θέλω να πω αν είναι να σου τύχει θα σου τύχει.

το σκύλο μου δεν θα τον άλλαζα με τίποτε. επίσης αν δεηθεί ο Defiance σύντομα θα γίνει πατέρας. να σου δώσουμε ένα κουταβάκι;

stalamatia είπε...

Σκρουτζάκο μου
Καλό μήνα να έχεις.


Νταίζη μου
Καμιά φορά λέω πως δεν είναι δυνατό να υπάρχουν άνθρωποι που να μην αγαπάνε τα ζώα και ειδικά τις γάτες και τα σκυλιά ,αλλά κάνω λάθος έχει ανθρώπους που δεν τα θέλουν και μάλιστα μια γνωστή μου ,μου είπε πως δεν τα θέλει γιατί δε της προσφέρουν τίποτα αντίθετα αγαπά τα αρνιά τα κατσίκια τις κότες μόνο και μόνο επειδή θα τα φάει(έχουν τέτοια ζωντανά)αν σου πω ότι έμεινα μόλις μου το είπε!!
Φιλιά πολλά.

stalamatia είπε...

Μάνα μου
Καλωσόρισες στη γειτονιά μου
Παλλιά είχαμε σκυλιά στο χωριό, ήταν τρέλλα και μόνο που κουνούσαν υην ουρά τους και με κοιτούσαν στα μάτια τώρα εδώ ,μένουμε σε διαμέρισμα και είναι λίγο δύσκολο.
Μακάρι να γινόταν να έχω ένα κουταβάκι αλλά δεν γίνετε.

Taina είπε...

Hello!
It's wonderful photos,I'd liked it♥

Eva Neocleous είπε...

Πανέμορφη η γατούλα της κόρης σου,Σταλαματιά μου!
Λατρεύω τις γάτες και τα σκυλιά,νομίζω μας δίνουν τόσα πολλά,που αξίζει να αντέχουμε και τα λίγα αρνητικά.

ElenaG είπε...

Βρε πατριώτισσα τι γίνετε χαθήκαμε!
Εύχομαι όλα καλά να είναι!
Το γατί κουκλί!

miss little sunshine είπε...

Εχεις βραβείο στο blog μου! Φιλιά!

ιων είπε...

Σταλαματιά που χάθηκες; Ολα καλά; Ούτε σε άλλα μπλόγκ σε βλέπω να γράφεις. Μας έλειψες.

Ἅ λ ς είπε...

εμεις εχουμε κουνελακιιιι!!!:)) ειναι τα μικρα που δε μεγαλωνουν πολυ...3 χρονια τωρα.. και τωρα που σπουδαζω μου λειπει :/ ηταν το δωρο μας τη χρονια των πανελλαδικων απο τη μαμα μας!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΡΓΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Moonlight είπε...

Σταλαματιά μου, πού είσαι; Δεν σε βλέπω καιρό πολύ τώρα και ανησυχώ!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΦΗΝΩ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ -ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!
ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΘΕΙ;;;;;

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!
ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΘΕΙ;;;;;;;;;

ElenaG είπε...

πέρασα να ευχηθώ
Καλή Σαρακοστή!
ελπίζω όλα να είναι καλά
χάθηκες...

Ανώνυμος είπε...

Καλά Κούλουμα που λέτε κι "εσείς"...

Μα που χάθηκες Σταλαματιά μου;
Όλα καλά ελπίζω.
Φιλούθκιαααα

Ρουθ

jf είπε...

Σταλαμαθκιά, πού είσαι;;;

Moonlight είπε...

Σταλαματιά;
Τι έγινε;;;;;

stalamatia είπε...

Φίλοι μου αγαπημένοι είμαι καλά!
Εδώ και καιρό δεν έχω ίντερνετ και δεν φταίω εγώ γι'αυτό!
Σήμερα πέρασε ο τεχνικός και ακόμα δεν ξέρω πότε θα έχω .Προς το παρόν σας γράφω από αλλού .
Φιλιά πολλά και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
Σταλαματιά.

Moonlight είπε...

Πωπω, νομίζω ο κάθε ένας μας πρέπει να έχει κάποιο ταίρι ιντερνετικό να ενημερώνει σε τέτοιες περιστάσεις τον κόσμο! Ανησυχήσαμε καλέ!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

KOYKLA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανέκαθεν είχα γάτες, μεγάλωσα μ' αυτές και τώρα έχω ΔΥΟ (στειρωμένα και εμβολιασμένα),για τα οποία έχω πολλάκις γράψει

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές