Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η παρέλαση και το βήμα της.

Σήμερα  κατέβηκα  μαζί με τη κόρη μου να δούμε  τη παρέλαση  και όταν λέω κατέβηκα εννοώ τη σκάλα από τον πρώτο όροφο μετά βγήκα στο πεζοδρόμιο και στάθηκα,δε πέρασαν πέντε λεπτά και πέρασαν από μπροστά   μας τα παιδιά από δημοτικό,γυμνάσιο και λύκειο.
 Τι να πω  βρε παιδιά ότι μου άρεσε; Ε δε μου άρεσε  τα παιδιά σαν ψοφίμια πήγαιναν  ούτε καν οι στολές τους ήταν όπως έπρεπε αλλά αυτό ,άντε λες μπορεί να μην είχαν και πολλές δυνατότητες οι γονιοί,αλλά το βήμα; έλεος πια ,εγώ ακόμα και στο δρόμο που πάω δουλειά ,για ψώνια ,για βόλτα πιο καμαρωτά περπατώ ,τι να πω;.

 Δηλαδή αυτοί οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά; τόσο σπουδαίο είναι να μάθουν στα παιδιά να περπατούν περήφανα; Τέλος πάντων σε ένα τέταρτο  το πολύ που κράτησε η παρέλαση  αντέξαμε, γιατί μόλις τελείωσε  εμείς πήγαμε  βόλτα στη παραλία(εκεί είχαμε και τη παρέλαση) και αποζημειωθήκαμε   καθώς πιο πέρα στη μαρίνα που  βλέπετε στη φωτογραφία ,τρία δελφίνια μας έκαναν τη χάρη να περάσουν μπροστά μας και να κάνουν και φιγούρα ,τα χαζεύαμε μέχρι που χάθηκαν στα βαθιά.Τις φωτογραφίες τις τράβηξα όταν γύρισα σπίτι από τη ταράτσα γιατί όταν βγήκα έξω δεν είχα  πάρει τη μηχανή.

10 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Stala(g)matia,

Ο shύλλος εν τζιαι μπόρει με το ζόρι να πιάσει λαόν! Έτσι τζιαι οι σημερινοί νέοι αφού δεν αισθάνονται τα μηνύματα της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου [αλλά και πολλά άλλα], θεωρούν τζιαι τη συμμετοχή τους στες παρελάσεις ως αγγαρεία! Άσε που γενικός βαρκούνται τζιόλας!!! Δεν θα καταπιαστώ με το ποιος φταίει για όλ’ αυτά, αλλά ίσως πρέπει να επεξεργαστούμε νέους τρόπους εμπλοκής των νέων σε τέτοιες εκδηλώσεις και γενικώς στα κοινά ...
[Πάλι καλά που αρκετές κοπελιές παρουσιάζονται με μίνι κι αποκαλυπτικές φούστες και ανεβάζουν έστω κι έτσι το “εθνικό” ενδιαφέρον!] ...

Meropi είπε...

Mπορεί να μην αισθάνονταν περηφάνια τα παιδιά, γι' αυτό περπατούσαν σαν κοιμισμένα.
Πω, πω τι ωραία θέα έχεις από το σπίτι σου, Σταλαματιά μου!

moments collector είπε...

Καλημέρα!το πιστεύεις πως το ίδιο παρατήρησα και γω;τα περισσότερα σαν κοιμισμένα πήγαιναν.Και δεν μπορώ,θα πω και μια αμαρτία μου,υπήρχαν παιδιά από Αλβανία,Βραζιλία και Ινδία ντυμένα τσολιάδες....ειλικρινά-χωρίς να έχω τίποτα με τα παιδάκια-με ενόχλησε.Αυτές οι στολές είναι οι Εθνικές μας ενδυμασίες,δεν πιστεύω πως είναι ωραίο να τις φοράνε Άγγλοι,Γάλλοι,Πορτογάλοι κτλ...αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.

Λεμέσια είπε...

Σταλαματιά μου,
φανταστικές οι θαλασσοφωτογραφίες σου...

Άκρως ενδιαφέρουσα και συμβολική η σύγκριση της ανόρεχτης μαθητικής παρέλασης με τις ελεύθερες φιγούρες των δελφινιών!

Νάντια,
από τη στιγμή που τα "παιδιά από Αλβανία, Βραζιλία και Ινδία", αλλά και οι "Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι" μεγαλώνουν στην ίδια χώρα και λαμβάνουν την ίδια παιδεία, θεωρούνται/ΕΙΝΑΙ επίσης, Ελληνόπουλα. Δε θα έπρεπε να ενοχλεί καθόλου το αυτονόητο γεγονός, ότι φυσικά και δικαιούνται να συμμετέχουν στις εγχώριες παραδόσεις, ήθη και έθιμα.

stalamatia είπε...

Anef μου
Μπορεί τα παιδιά να μην τα αγγίζει η ιστορία του 21 αλλά να περπατούν με λίγο νεύρο ρε παιδί μου.
Τώρα λίγο κουτσομπολιό ,όλες οι μαθήτριες φορούσαν παπούτσια μπαλαρίνας ,αυτά τα ίσια, ήταν μια η οποία φορούσε γόβα στιλέτο σίγουρα 10 πόντους.Τα μίνι ανάλογα από άλλες φορές σεμνά ήταν εδώ! χαχαχα

stalamatia είπε...

Μερόπη μου
Εντελώς κοιμισμένα ,η κόρη μου γύρισε και μου είπε ,ρε μάνα τι εχουν πάθει όλα τα παιδιά; τι παίρνουν;τι να πεις;
Παρόλο που το σπίτι μου κοιτά από τον πίσω δρόμο εντούτοις μόλις κατέβω κάτω επειδή έχουμε στοά η θάλασσα είναι πιάτο μπροστά.Πολύ καλά είμαστε σε δευτερόλεπτα είμαστε μες το κύμα!

stalamatia είπε...

Νάντια μου
Καλωσόρισες στη γειτονιά μου
Εμεις έχουμε πολλούς Αλβανούς εδώ ,μερικούς τους γνωρίζω τώρα αν τα παιδιά φορούσαν στολή βλάχας ή τσολιά δεν το ξέρω γιατί δεν γνωρίζω τα παιδιά ,πιθανόν να φορούσαν γιατί μερικές τάξεις ήταν όλα ντυμένα παραδοσιακά,αυτό εμένα δε με ενόχλησε .Εγώ έχω φτιάξει η ίδια τις στολές των παιδιών μου όταν ήταν μαθητές της βλάχας και του τσολιά ,είμαι Κύπρια και δεν είχα ιδέα από τις εδώ στολές τις έφτιαξα όμως τέλεις αφού είδα από αλλού .
Αυτές τις στολές τις έχω φυλάξει και κάποτε θα τις δώσω στη κόρη μου και στο γιο μου,όμως τις έχω δανισει και σε φίλες μου για να ντύσουν τα παιδιά τους,αν όμως μου τη ζητούσε και κάποια μαμά από την Αλβανία θα την έδινα.

stalamatia είπε...

Λεμέσια μου
Τα δελφίνια ήταν τέλεια !!μάλλον ήταν οικογένεια γιατί είδαμε δυο μεγάλα και ένα μικρό και καθόλου κοιμισμένα !Ευχαριστώ.

Phivos Nicolaides είπε...

Συμφωνώ με τον Anef_Oriwn ότι το μέγα ζητούμενο σήμερα, να μην είναι η άψογη 'στρατιωτική' παρέλαση των νέων, αλλή η επεξεργασία νέων τρόπων και μεθόδων εμπλοκής των νέων τους εορτασμούς...

stalamatia είπε...

Φοίβο μου
Περνάν τα χρόνια και ακομη δεν βρήκαν τρόπο να προσγγίσουν τα παιδιά σε πολλά θέματα τελικά.