Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Κλιμακτήριος

Δεν  ήμουν σίγουρη για να γράψω αυτή την ανάρτηση,  αλλά μετά είπα δεν ενοχλείς κανένα γράψε ότι σκέφτεσαι και άσε τις παραξενιές.
  Κλιμακτήριος,   μια περίοδος στη ζωή της γυναίκας  λίγο περίεργη ,μερικοί μπορεί να νομίζουν ότι τελειώνει η ζωή της γυναίκας ,αλλά κάνουν ΛΑΘΟΣ (Εγώ δεν θα γράψω επιστημονικά άμα θέλει κανένας να το δει επιστημονικά το θέμα πολύ απλά το βρίσκει στο ίντερνετ) Θα γράψω σαν εμπειρία το θέμα που μπορεί και στο τέλος να μη μπορέσω να τα πω και όπως θα ήθελα ή όπως είναι πραγματικά.
 Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα ιδρώσει μα ποτέ εκτός και αν είχα 40 πυρετό ,εξάψεις ; τι ήταν αυτό; άκουγα άλλες γυναίκες που είχαν εξάψεις και απορούσα  !τι τις πιάνει μωρέ και αυτές άντε από κει!!
 Αλλά  πριν  2-3  χρόνια  οϊμέ  και να οι εξάψεις  και  να ο ιδρώτας  στο λαιμό !και να  ο ιδρώτας στη ραχοκοκαλιά!  Και βγάλε  το ρούχο γιατί κάνει ζέστη  και σε δευτερόλεπτα ξανά βάλε το ρούχο γιατί κάνει κρύο, όλη την ώρα,  και κάνε αέρα στα μούτρα  με τη βεντάλια και βγες έξω να πάρεις αέρα , εμ το άλλο; κάνε ένα τεστ  και έχεις καθυστέρηση,  από εγκυμοσύνη;και ας ξέρεις ότι έχεις λάβει τα μέτρα σου!
 Το άλλο; που εκεί που δεν έτρωγα γλυκά , να κατεβάζω τις πάστες και ότι έπεφτε στα χέρια μου;!!Τα νεύρα μου!! και να παίρνω τα κιλά 10 τουλάχιστο ,όχι δεν είμαι χοντρή! αλλά  θέλω να τα χάσω!! Αφήστε τις εξάψεις κατά τη διάρκεια του ύπνου!εκεί δεν είχα και κοινό, μόνο το σύζυγο που ξυπνούσε από τα ανακατέματα μου!
  Πιστεύω ότι έχουν περάσει τα πολλά  ,έχει και τα καλά της η εμμηνόπαυση  μετά από 30-40   χρόνια περιόδου κάθε μήνα ελευθερώνεσαι ,μπορεί να έχουν βγάλει σερβιέτες με φτερά αλλά σαν την ελευθερία της εμμηνόπαυσης δεν έχει!!
  Και τι έγινε αν δεν μπορεί μια γυναίκα να κάνει παιδί στα 50και μετά;  δεν παύει να είναι γυναίκα! όποια είναι να κάνει θα κάνει παιδιά πολλά χρόνια πιο πριν οπότε είναι σε μια φάση η γυναίκα ελευθερίας ,για φανταστείτε να έβλεπαν περίοδο οι γυναίκες στα 70-80 τότε με συγχωρείτεαλλά καλά καλά  δεν θα μπορούμε να μαζέψουμε τα βρακιά  μας  !τις σερβιέτες θα κουμαντάραμε;.

27 σχόλια:

Νηφάλια Μέθη είπε...

μια δευτερη εφηβεια λεν και περιοδος επαναπροσδιορισμου...
να την απολαυσεις ευχομαι που με το χιουμορ που εχεις ειναι βεβαιο :)

ομορφο βραδυ να χεις!

ElenaG είπε...

Να είσαι καλά με έκανες και γέλασα!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!!
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Ρουθ είπε...

Όπως τα λες Σταλαματιά μου! Κι εγώ άκουγα για τις εξάψεις... και δεν καταλάβαινα. Ώσπου τόπαθα και κατάλαβα... Το καλοκαίρι θέλω να δω τι θα κάνω!!

Έχουν εφεύρει κανένα κινητό aircondition να το κουβαλώ πάνω μου; Χα χα..

rose είπε...

αμην και πότε στα δικα μας Σταλαματία...

επιστροφή στην εαυτή μας plus!

έτσι - λεμε αμπάριζα και βγαίνουμε

Anef_Oriwn είπε...

Και μια αντρική παρέμβαση:
Γίνεστε και ευέξαπτες και μουρμούρες, gamoto!
Πάντως στα θετικά να βάλεις και το γεγονός ότι δε θα ΣΕ απασχολούν του τύπου «... κάνε ένα τεστ και έχεις καθυστέρηση, από εγκυμοσύνη; και ας ξέρεις ότι έχεις λάβει τα μέτρα σου!» Τουτέστιν απολαμβάνεις το σεξ χωρίς έννοιες την ανάγκη προφυλάξεων από παράκαιρες εγκυμοσύνες!!!

she είπε...

AX STALAMATIA MOU...ine poli diskoli periodos i klimaktirios pantos.

jf είπε...

χαχαχα! είσαι σκέτη απόλαυση!!!!

Να σου πω, καλού-κακού κάμε ένα τεστ εγκυμοσύνης...

Meropi είπε...

Ax, κάπως έτσι άρχισε κι εμένα η κλιμακτήριος ...με επανειλημμένα τεστ εγκυμοσύνης. Μέχρι να το καταλάβω ότι επρόκειτο απλώς περί κλιμακτηρίου.
Υπομονή..... θα περάσει
Υ.Γ. Να συνεχίσεις τις προφυλάξεις, γιατί εξακολουθεί και στην κλιμακτήριο ο κίνδυνος της εγκυμοσύνης.

DaisyCrazy είπε...

μας παιδευει η περίοδος σταλαματιά μου αλλά μας προστατεύει από πολλά, όπως οστεοπόρωση, εγκεφαλικό, καρδιακά προβλήματα.
όταν σταματήσει οι κίνδυνοι αυξάνονται γι'αυτό να προσέχεις τον εαυτό σου! υπάρχει κι η ορμονική αναπλήρωση (HRT δεν ξέρω τον επιστημονικό όρο στα ελληνικά) που μειώνει τα συμπτώματα της εμμυνόπαυσης. ρώτησε το γιατρό σου αν θες.

φιλιά!

υγ. καλά κάνεις και μοιράζεσαι μαζί μας το θέμα αυτό γιατί μας αφορά όλες

ρίτσα είπε...

πολύ ωραία τα λες.

αχ βαχ και μεις οι γυναίκες είμαστε των άκρων...!

πολύ όμορφη φωτογραφία. τι δέντρο είναι;

Phivos Nicolaides είπε...

Ορίστε ένα ωραίο θέμα για συζήτηση: "Κλιμακτήριος και κλιματικές αλλαγές"
:):)

Moonlight είπε...

Αχ να δεις τι τραβήξαμε με τη μαμά όταν τα περνούσε αυτή....
Να μην βρίσκουμε τη λύση με το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ειναι ενα σημαντικο θεμα που πρεπει πολλες γυναικες να συζητουν.
Εύχομαι σε όλους μας μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα με τα λιγότερα προβλήματα

stalamatia είπε...

Νηφάλια Μέθη μου
Κάπως έτσι είναι σαν δεύτερη εφηβεία ,βέβαια στην εφηβεία ,μόνο που στην εφηβεία τα όνειρα που κάνουμε είναι μόνο για μας ,ενώ τώρα αφορούν κι΄άλλους!!:)

stalamatia είπε...

Ελενα μου
Πόσο με καταλαβαίνεις!! χαχα!

Ρούθιμου
Βρε συ εσύ είσαι μικρή ακόμα!! Θα πάει η βεντάλια πέρα δώθε !χαχα.

stalamatia είπε...

Ρόουζ μου
Κάτσε φρόνιμα μη βιάζεσε! Εχεις ακόμα καιρό παιδί μου!

stalamatia είπε...

Ανεφ μου
Χαίρομαι που παίρνει μέρος και άντρας στο θέμα ,γιατί πιστεύω ότι αφορά και αυτούς αφού επωφελείστε μια χαρά!! χαχα

stalamatia είπε...

Δαίμονα μου
Μη φοβάσε μια χαρά τα καταφαίρνουμε εμεις οι γυναίκες !! Υπάρχουν πιο δύσκολα πράγματα στη ζωή μας από αυτό!


Ζαμανφου μου
Αν με έβλεπες πριν καναδυο χρόνια ,τότε να δεις γέλια που θα έκανες!Μερικές φορές γελούσα με τον εαυτό μου που δεν ήξερα τι ήθελα ,ζέστη; ή κρύο;.
Πάω για το τεστ!!

stalamatia είπε...

Μερόπη μου
Βλέπω μεγαλώνει η παρέα του κλαμπ (κλιμακτίριος) Σίγουρα η προφυλάξεις είναι απαραίτητες γιατί δεν θα ήθελα να βρεθώ σε κατάσταση εγκυμοσύνης σε αυτή την ηλικία.


Νταίζυ μου

Το ξέρω ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα αλλά δεν νομίζω να πάρω φάρμακα ο γιατρός μου με βρίσκει μια χαρά,αργότερα θα κάνω εξέταση για οστεοπόρωση τα καρδιακά τα παρακολουθώ,καλά πάω!:)

stalamatia είπε...

Ρίτσα μου
Ας γκρινιάζουμε μωρέ και λίγο και μην ακούς ότι γινόμαστε πιο γκρινιάρες στη κλιμακτήριο ,είναι να μη τόχεις!! Το δέντρο δε θυμάμαι πως το λένε έχει 3-4 χρόνια που έβγαλα τη φωτό σε μια αυλή!


Φοίβο μου
Μη σου πω ότι είναι σαν τις κλιματικές αλλαγές όπως το λες !

stalamatia είπε...

Φεγγαρένια μου
Ωχ ωχ να σου πω την αλήθεια δεν γκρίνιαξα και πολύ εγώ προσπαθούσα μόνη μου να βολευτώ όπως μπορούσα ,είναι η φύση μου έτσι δεν θέλω να ξεσηκώνω άλλους για να νιώσω καλά εγώ.Αυτό βέβαια είναι χαζό αλλά δεν μπορώ να αλλάξω!

Σκρουτζάκο μου
Χαίρομαι που πέρασες ,να περνάς καλά.

Leni είπε...

Αυτό με τις εξάψεις το ελάλεν μια βο.δι. (βοηθός διευθύντρια) στο σχολείο μας τζαι είπα "όι ρεε, πρέπει να υπερβάλλει λλίο". Ώσπου την είδαν 1-2 φορές κότσιηνη σαν το παντζάρι τζαι καταδρωμένη, ενώ οι υπόλοιποι εφορούσαμε σακάκια :Ρ
Τζαι επείστηκα!

stalamatia είπε...

Λένη μου
βο.δι. όπως λέμε βόδι χαχαχα,
Αν δεν πάθει το πλάσμα δεν καταλαβαίνει τον άλλο.Εχεις πολύυυυυυ καιρό ακόμα εσύ!

Tζίνα Μιτάκη είπε...

Καλησπερα σας

παντως εγω κοριτσια δεν καταλαβα τιποτα μα τιποτα..ουτε ζεστη, ουτε ιδρωματα, ουτε κρυο, ουτε νευρα( οχι παραπανω απο αυτα που εχω απο την ωρα που γεννηθηκα) ουτε κιλα( εχασα μαλιστα δεν πηρα) χαμπαρι δεν πηρα,απλως ενα πρωι τελος η περιοδος...

μα σε ολα αναποδη βρε παιδι μου πια?

Σκουλουκούιν είπε...

Always look at the bright sight of life...

Maria Tzirita είπε...

Πολύ μου άρεσε η ανάρτησή σου αυτή φιλενάδα! Και σα να μου έδωσε κουράγιο... Άντε να τελειώνω κι εγώ, δεν αντέχω άλλο! Έχω όλα τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου αλλά η περίοδος συνεχίζει και έχω και όλα τα άσχημα αυτής! Έλεος πια, δε θέλω άλλο....
Σε φιλώ!

stalamatia είπε...

Σκουλουκούιν μου
Προσπαθώ πάντα να κοιτώ το φωτινό πράγμα της ζωής.


Μαρία μου
Υπομονή και αισιοδοξία ότι μπορεί και να είναι καλύτερα κάποια στιγμή για τη γυναίκα η εμμηνόπαυση.