Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Αξέχαστες φιλίες!

Βασικά δεν ήξερα τι να γράψω  και η αλήθεια δεν μου αρέσει να γράφω και τι κάνω κάθε μέρα!Μπορεί καμιά φορά να γράψουμε και κάτι εντελώς προσωπικό και καθημερινό,αλλά να γράφω σήμερα έκανα εκείνο ,σήμερα έκανα το άλλο και πάει λέγοντας δεν μπορώ και δεν θέλω,ο καθένας μας κάτι κάνει κάθε μέρα.
  Έχω ξαναγράψει για τις φιλίες τις παλιές,όμως προχθές που ήμουν στο φέις μπουκ(ω ναι έχω και απ΄'αυτό) χμ και συνεχίζω κάπου διάβασα ένα όνομα και θυμήθηκα παλιές φιλενάδες όταν ήμουν πολύ νέα! και ξέρετε όταν είμαστε παιδιά εκτός από τις 1-2 κολλητέ; είχαμε και πολλέεες φιλενάδες αγαπημένες.(και εγώ επειδή ήμουν καλό παιδί)είχα πολλές φίλες ,(εκτός από 2 κολλητές που είχα και δεν δεχόμουν να πει κανείς  κακό γι' αυτές) είχα και σχεδόν όλα τα κορίτσια του χωριού φίλες.
  Εκτός χωριού όμως, γνώρισα και στο γυμνάσιο την Αυγή και την Αφρούλα που ήταν από άλλο χωριό ,στην πορεία της ζωής μας εγώ και η Αυγή σταματήσαμε το γυμνάσιο(τα μάθαμε όλα στη πρώτη γυμνασίου)  εγώ πήγα να μάθω μοδιστρική και τσουπ μετά από λίγες μέρες νάσου και η Αυγή,άλλα δυο χρόνια μαζί κάθε μέρα και πάντα αγαπημένες ,ποτέ δεν τσακωθήκαμε.
 Αφού μάθαμε και εκεί τα της μοδιστρικής η κάθε μια τράβηξε το δρόμο της ,εγώ πήγα σε βιοτεχνία ρούχων και τσουπ ποιος εμφανίζετε ; η Αυγή ,χαρά που κάναμε δε λέγετε!μη κοιτάτε τώρα που είναι τα κινητά και μιλάει όποιος θέλει με όποιο θέλει! Τότε δεν είχαμε τέτοιες(πολυτέλειες) αλλά δυο χρόνια μαζί μέχρι το74 που πια χωρίσαμε λόγω πολέμου ,καμιά δε γνώριζε  τι απέγινε η άλλη ώσπου μια μέρα βρήκε η μάνα μου την Αυγή στο νοσοκομείο να περιμένει τη σειρά της και αναγνώρισε η μια την άλλη ξαναβρεθήκαμε για πολύ λίγο ,μετά εγώ έφυγα και από τότε χαθήκαμε και τώρα μετά από 33 χρόνια μαθαίνω νέα από την Αφρούλα μέσω φέις μπουκ  από αλλού και αλλού,είμαι και λίγο ψαχτήρι εγώ  ! Αυτό που θέλω να πω είναι πως μερικούς φίλους  τους χάνεις εντελώς από τη ζωή σου είτε το θες είτε δεν το θες και η αλήθεια είναι πως σκεφτόμουν πολλές φορές αυτά τα κορίτσια και ειδικά την Αυγή που είχαμε έλθει πιο κοντά,φυσικά γνώρισα και άλλα κορίτσια κατά τη διάρκεια της μαθητείας στη μοδίστρα  και αργότερα στη δουλειά αλλά ούτε το επίθετο τους δε θυμάμαι ,φαντάζομαι ούτε αυτές θα θυμούνται το δικό μου ,παρόλο που το πρόσωπο τους και το μικρό τους όνομα το θυμάμαι.Αυτά  σκεφτόμουν και είπα να τα γράψω είπα μήπως και εσείς άθελα σας χάσατε φιλίες λόγω αποστάσεων και συνθηκών!
Φίλες που έκανα στη νεανική μου ζωή
Κολλητές:Ευτυχία,Μαίρη
Φίλες:Αυγή,Νίκη ,Μυρούλα ,Χρίστα ,Λένια,Γιαννούλα,Μαίρη,Σκευούλα,Δώρα,Νίκη,(Μαίρη και πολύ καλή γιτόνισσα),Αφρούλα, Χρυστάλλα,Ελλάδα,Τασούλα και πολλές ακόμα που είχαν αυτά τα ονόματα.
Υ.Γ. Τώρα έχω και τη stalamatia που έρχετε στα λημέρια σας και σας δροσίζει με τις σταλαματιές της!
 

14 σχόλια:

Moonlight είπε...

εγώ είχα κάποιες συμμαθήτριες που δεν ξέρω τι απέγιναν, ρωτάω συμμαθητές άλλους, ψάχνω στο φέισμπουκ λες κι εσύ, αλλά τίποτα... και ήταν πάντα περίεργα πλάσματα τα συγκεκριμένα!
Κατά τα άλλα για κάποιο λόγο τα άτομα που ήξερα πάνω κάτω από το δημοτικό ξέρω που είναι, τι κάνουν κλπ, έχουμε κοινούς γνωστούς κλπ!

Phivos Nicolaides είπε...

Υπέροχο άρθρο, σπονδή στη διαχρονική φιλία. Μπράβο!

Νηφάλια Μέθη είπε...

μου θυμισες αυτο:

"Με την ευκαιρία, σου είπα τι με είχε “τραβήξει” στον Πυθαγόρα; Αυτός ανακάλυψε τη λέξη φιλία. Το ήξερες; Όταν τον ρώτησαν τι είναι φίλος, απάντησε: “Αυτός που είναι ο άλλος σου εαυτός, όπως το 220 και το 284″. Δύο αριθμοί είναι “φίλιοι” ή “φιλικοί”, αν ο καθένας ισούται με το άθροισμα όσων μετρούν (δηλαδή διαιρούν) τον άλλο. Οι πιο διάσημοι φίλιοι αριθμοί του Πυθαγόρειου Πανθέου είναι οι 220 και 284. Κάνουν ένα ταιριαστό ζευγάρι. Αν έχεις καιρό, επαλήθευσέ το. Και εμείς οι δύο, είμαστε “φίλιοι”; Τι σε μετρά, Πιέρ; Κι εμένα; Ίσως ήρθε πια ο καιρός να προσθέσουμε όλα όσα μας μέτρησαν.

Από το Θεώρημα του παπαγάλου, του Ντενί Γκετζ"

κρατας τα φιλαρακια σου μες την καρδια σου σ αγαπη...ε και που ξερεις μπορει να σας φερει η ζωη να τα λετε και να χαμογελατε ολες μαζι σε αναμνησεις

ομορφο βραδυ!

DaisyCrazy είπε...

το μόνο καλό του φατσοβιβλίου είναι ότι βρίσκεις παλιούς φίλους μετά από χρόνια ή 'συναντίεσαι' με νέους που δεν βλέπεις συχνά.

βρήκες καμιά φιλη σου; αν και αν δεν έχεις επίθετα είναι εξαιρετικά δύσκολο. αλλά ποτέ δεν ξέρεις. αν την έχει κάποια άλλη φίλη σου στους δικούς της φίλους τότε μπορεί να την βρεις, φτάνει να'χεις επιμονή, υπομονή και τύχη :)

φιλάκια σταλαματιά!

rose είπε...

σταλαματια μου
περυσι συναντηθηκα μετα απο 20 χρόνια με την κολλητη μου στο Λυκειο...

ω! τι έκπληξη

την αγαπώ ακριβως για τους ιδιους λογους που την αγαπούσα και τότε

απίστευτη δυναμη οι φιλίες των παιδικων χρόνων όταν τις ξαναβρίσκεις

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

Οι φιλίες των εφηβικών χρόνων αφήνουν πάντα ένα ξεχωριστό άρωμα.
Καλά κάνεις και τα καταγράφεις όλα. Θα τα χαίρεσαι, ξαναδιαβάζοντάς τα πολύ αργότερα!
Ξενούδης
http://xenoudis.blogspot.com
ούτε μια μέρα χωρίς ποίηση...

VAD είπε...

Εγώ νοσταλγω τους Κυπραιους φίλους μου,εχω να τους δω δεκάξι χρόνια,αν αξιωθώ και ξαναπάω στην Κύπρο...

Καλωσόρισα κι απο δω:)

nikita είπε...

Φεγγαρένια μου
Αμα ήταν περίεργες άστες,πάντως αν δε ξέρεις το επίθετο είναι δύσκολο και επίσης στη Κύπρο ειδικά πολλοί έχουν το ίδιο όνομα και επίθετο,άντε να τους βρεις μετά.

Νηφάλια μου

Και όμως βρήκα άκρη τις βρήκα!

nikita είπε...

Φοίβο μου
Οι πραγματικές φιλίες είναι λίγες αλλά δεν ξεχνιούνται ποτέ!πρέπει να τις νοσταλγούμε με αγάπη.

Νταίζη μου
Ναι τις βρήκα! αν το ψάξεις λίγο παραπάνω από λίγο βγάζεις κάποια άκρη.

stalamatia είπε...

Παιδιά βγήκε το άλλο μου μπλογκ στο όνομα το nikita Δεν πειράζει το ξανασυνδέθηκα,είδες τελκά όποιος λειτουργεί δυο εκκλησιές της μιας γελά της

stalamatia είπε...

Ρόουζ μου
Και εγώ είχα πάνω από είκοσι χρόνια να δω τη κολλητή μου και τελικά βρεθήκαμε στη Κύπρο είχε πάει και αυτή διακοπές ,,η αγάπη δεν σβήνει.

stalamatia είπε...

Ξενούδη μου
Καλοσώρισες στη γειτονιά μου
Ετσι νιώθω ένα όμορφο άρωμα ,έτσι νιώθω και για το χωριό μου και ότι συνεπάγετε από αυτό.

stalamatia είπε...

VAD ΜΟΥ
Καλώστον και από εδώ ,πρέπει επειγόντως να πας Κύπρο ,αυτό υσχύει και για μένα.

DaisyCrazy είπε...

χα με το λάθος μάθαμε και για το άλλο nickname σου σταλαματιά μας :)

πάω να δω το άλλο μπλογκ!