Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Το τέλος της μαγικής χώρας

Πριν από πολλά χρόνια υπήρχε μια χώρα που διέφερε από τις άλλες ,κατ' αρχήν μόνο οι κάτοικοι της την γνώριζαν κανένας  άλλος άνθρωπος πάνω στη Γη δεν ήξερε την ύπαρξη της.
    Αυτή η χώρα  είχε και κάτι άλλο που την έκανε να διαφέρει  και να τη κάνει ξεχωριστή ,σχεδόν όλα τα πράγματα ήταν μαγικά !
   Οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί ποτέ δεν θύμωναν ,ποτέ δεν έλεγαν ψέματα,ποτέ δε τσακώνονταν μεταξύ τους,επίσης κανένας δεν είχε περισσότερα ή λιγότερα χρήματα από τον άλλο ,αυτό όμως δε σήμαινε ότι όλοι ήταν ίδιοι ή φορούσαν τα ίδια ρούχα ή διασκέδαζαν με τον ίδιο τρόπο όλοι!.
    Ο  κάθε άνθρωπος στη χώρα αυτή  είχε διαφορετικά χαρίσματα όπως και στις άλλες χώρες του κόσμου ,μόνο που αυτοί δεν ήταν  ζηλόφθονοι ,ούτε κλέφτες ,ούτε φονιάδες ,ούτε βιαστές ,ούτε τεμπέληδες και βοηθούσαν ο ένας τον άλλον.
      Ένα άλλο πράγμα που έκανε τη ζωή τους ξεχωριστή ήταν τα αυτοκίνητα  ,κανένας δεν είχε δικό του αυτοκίνητο,όλοι κυκλοφορούσαν με τα λεωφορεία  ναι ναι με τα λεωφορεία  ,α  μη νομίζετε ότι οι δρόμοι ήταν γεμάτοι με λεωφορεία ίσα ίσα  ήταν πολύ λίγα,  για κάθε χίλιους κατοίκους είχε ένα  μέχρι δυο λεωφορεία .
       Τα λεωφορεία αυτά ήταν μαγικά, κατ' αρχήν δεν λειτουργούσαν με βενζίνη, ούτε με πετρέλαιο, ούτε καν με νερό  και νερό υπήρχε, μπόλικο,απλά όταν καθόταν ο οδηγός στη θέση του αυτό ξεκινούσε  ,τα λεωφορεία δε σταματούσαν ποτέ να δουλεύουν, μόνο οι οδηγοί άλλαζαν και  έτσι μέρα νύκτα είχε συγκοινωνία, όταν είχε δυο άτομα μέσα στο λεωφορείο οι θέσεις ήταν δυο ,όταν σταματούσε να πάρει και άλλους επιβάτες με το που πατούσε ο επιβάτης το πόδι του μέσα στο λεωφορείο  αμέσως εμφανιζόταν και άλλη θέση, όσοι και να έμπαιναν μέσα είχε θέση και έτσι όλοι κάθονταν στη θέση τους και επειδή ΄δεν είχε σκαλάκι για να ανεβαίνεις πάνω αλλά ήταν σχεδόν στο ύψος του δρόμου μπορούσαν να ανέβουν και αναπηρικά καροτσάκια  και να βρεθεί αυτόματα και χώρος γι' αυτά.
  Έτσι η ζωή κυλούσε όμορφα και ήσυχα, τα παιδιά πήγαιναν κάθε μέρα στο σχολείο τους, οι μεγάλοι στις δουλειές τους ,ώσπου μια μέρα ακούστηκε μια βοή από ψηλά και όλοι έτρεξαν να κρυφτούν, δεν είχαν ξανακούσει τέτοιο θόρυβο, ακόμη και τα λεωφορεία τους είχαν ένα διακριτικό θόρυβο.
   Τρομαγμένοι λοιπόν κρύφτηκαν και κάποιοι μεγάλοι με πολύ προσοχή είδαν ένα μεγάλο πουλί να προσπαθεί να κατέβει ,νόμισαν ότι θα πέσει στο κεφάλι τους ότι θα τους πλακώσει μαζί με τα σπίτια τους και άρχισαν να τρέχουν αλαφιασμένοι .
  Το πουλί δεν ήταν παρά ένα αεροπλάνο που βρήκε τελικά ένα μεγάλο οικόπεδο  και προσγειώθηκε .Έτρεξαν οι μεγάλοι να δουν τι ήταν αυτό και τα παιδιά τα έστειλα όλα στα σπίτια τους,πλησίασαν και είδαν ότι το πουλί αυτό ήταν από σίδερο και όταν άνοιξε και η πόρτα νόμισαν ότι ήταν το στόμα του και πως θα τους καταβρόχθιζε, όμως πριν προλάβουν να αντιδράσουν είδαν δυο ανθρώπους να βγαίνουν από μέσα,πάλι τρόμαξαν νόμισαν τώρα ότι τους είχε φάει  και αυτοί το ανάγκασαν να τους βγάλει έξω από το στομάχι του.
  Έτρεξαν κοντά τους και τους τράβηξαν μακριά  ,αν και οι δυο επιβάτες τρόμαξαν με τη συμπεριφορά τους,και τους είπαν  ότι είναι ένα αεροπλάνο  και να μη φοβούνται  γιατί ήλθαν ειρηνικά  και πάλι οι κάτοικοι της μαγικής χώρας δε μπορούσαν να καταλάβουν τι σημαίνει ειρηνικά γιατί αυτοί ποτέ δε χρησιμοποιούσαν αυτή τη λέξη ,γιατί απλούστατα δεν είχαν ποτέ εχθροπραξίες μεταξύ τους.
    Μέχρι να δοθούν εξηγήσεις κάτι άρχισε να αλλάζει στη μαγική χώρα ,από τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους αυτοί οι δυο άνθρωποι στο χώμα όλα άλλαζαν γοργά, οι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν ό ένας με διαφορετικό μάτι τον άλλο ,τα παιδιά άρχισαν να τσακώνονται, τα σπίτια άλλα να γίνονται πελώρια και άσχημα και άλλα να μικραίνουν και να μη χωράει η οικογένεια που έμενε πριν μέσα.
  Τα  δένδρα άρχισαν να ξεραίνονται   οι πόλεις γέμισαν ξαφνικά από σκουπίδια που τώρα πια δεν φρόντιζαν να τα μαζεύουν  και τα λεωφορεία, εκείνα τα μαγικά λεωφορεία εξαφανίστηκαν και τη θέση τους την πήραν άλλα που έβγαζαν ένα μαύρο καπνό  και δε μπορούσαν οι άνθρωποι να αναπνεύσουν ,τώρα πια δεν χωρούσαν μέσα οι επιβάτες και στριμώχνονταν όρθιοι ,τα αναπηρικά καροτσάκια δεν μπορούν να μπουν μέσα  και όχι μόνο για το σκαλί αλλά και γιατί δεν υπάρχει χώρος και έτσι χάθηκε η μαγική χώρα
   


   
   

12 σχόλια:

AFRA είπε...

Τη μαγικη αυτη πολη την ελεγαν ΟΥΤΟΠΙΑ. Μονο που εμεις ζουμε στη γη και..λιγο χειροτερα στη σημερινη Ελλαδα!Χρειαζομαστε ομως λιγη μαγικη δυναμη για να προχωρησουμε και να βοη θησουμε τα παιδια μας..
Καλη εβδομαδα!

Aceras Anthropophorum είπε...

Θα ξαναφανεί

DaisyCrazy είπε...

Ποιος τους έστειλε αυτούς τους ανθρώπους με το αεροπλάνο και γιατί δεν τους διώξανε κακείν κακώς;

Καλή σου μέρα σταλαματιά μου!

αχτίδα είπε...

Τη μαγική χώρα γλυκιά μου κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει..την έχουμε..μέσα μας, την κουβαλούμε στις αναμνήσεις μας..απλά μπαίνουμε ..μπήκαμε σε βάλτο ..όπως κάποτε για ..400 χρόνια..Ας ελπίσουμε στο καλύτερο, ας ελπίσουμε στο μαγικό φιλί του πρίγκηπα που θα μας ξυπνήσει απο το κακό ξόρι της μάγισσας..όχι..δεν χάθηκε..μη ξεχνάς το σύμβολο μας..ο Φοίνικας που ξαναγεννιέται..

stalamatia είπε...

Αφρα καλωσόρισες ,τα παιδιά δυστυχώς είναι που θα τη πληρώσουν αν μπορούν οι μεγάλοι να βοηθήσουν έχει καλώς αλλιώς φασκελωκουκούλωστα.

stalamatia είπε...

Ασερα μου
Λαλείς; προσπαθώ να κρατήσω όσο μπορώ τα θετικά που έχω μέσα μου για όλα αυτά ,μακάρι να μη χρειαστεί να τα θάψω βαθειά .

stalamatia είπε...

Νταίζη μου
Θα τους τουφεκάγαμε πριν κατέβο9υν στη Γη ,αλλά και πάλι η χώρα αυτή δεν είχε όπλα ήταν ανυπεράσπιστη από το έξω κακό.Την καλησπέρα μου

stalamatia είπε...

Αχτίδα μου
Λες τα βαλτώσουμε για 400 χρόνια;
Λέω ότι θα βγει ο Φοίνικας και θα δούμε άσπρη μέρα ,αφου ταλαιπωρειθούμε λίγο ακόμα.

αχτίδα είπε...

Πέρασα να δω τι κάνεις..να πω ένα γειά και..τον Φοίνικα δεν βλέπω φιληνάδα..λες να χάθηκε στο βάλτο;

stalamatia είπε...

Αχτιδούλα μου
Ο Φοίνικας βλέπω να μας καίει και εμάς μαζί του ,εκείνος καλά θα ξαναγεννηθεί ,εμεις όμως;Στάχτη και μπουρμπουλα θα γίνουμε.

phlou...flis είπε...

για τις ΗΠΑ δεν αναφέρεσε;

stalamatia είπε...

Ναι Φλούφλη μου το βρήκες!χαχαχα