Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Το δέντρον της ζωής

 Εκάμασιν το κέφι του ,χωρίς καμιάν προφύλαξη τζιαι γίνεις ο καρπός τους  τζιαι γίνηκες το θύμαν τους ,ενι ξέρω μπορεί τζιαι η μάνα σου να ήταν θύμα όπως τζιαι σου.
  Επήρες την πρώτη σου ανάσα τζιαι η ζωή αννοίετουν μπροστά σου ,να μεγαλώσεις τζιαι να παίξεις με τις κούκλες σου, να τρέξεις με τις φιλενάδες σου ,να ακούσεις τη γκρίνια των γονιών σου  γιατί αρκείς να γυρίσεις στο σπίτι μετά το σχολείο επειδή θέλεις να κλέψεις ματιές  τζιαι φιλιά με τον αγαπημένο σου.
  Μπορεί τζιαι να έβρεισκες έναν όμορφο τζιαι καλόν άντρα  για να παντρευτείς να κάμεις δικά σου μωρά τζιαι να χαρείς τον έρωτα.
  Ομως  τζιοίνοι  που σε άφηκαν να φουλιάζεις μες τη τζιοιλιά της μάνας σου 9 μήνες αποφάφισαν ότι εν πρέπει να ζήσης  τζιαι ότι ήταν λάθος σου που  πήρες την πρώτη σου ανάσα.
 Σε άρπαξαν  όπως τους γύπες που αρπάσουν τα μιτσιά αρνιά με τα νύσια τους τζιαι σε πέταξαν κάτω που μιαν ελιά. Λαλούν πως εν το δεντρόν της ζωής ,φαντάζουμε ότι τωρά ξέρεις πως είναι  ψέματα τζιαι ενεν το δεντρόν της ζωής ,γιατί αν ήταν, τώρα θα είχες πάρει πολλές ανάσες εκτός από τη πρώτη  με το κλάμα  τζιαι εκτός από τις αδύναμες κάτω που το δεντρό, τις μικρές τζιαι κομμένες από το κρύο.
 Κορούα  που ενε πρόλαβες να παίξεις, να γελάσεις, να χωθείς μες την αγκάλη της μάνας σου, να κλάψεις γιατί σε μάλωσσαν ,όι ένι φταίει η ελιά φταίνε οι άνθρωποι που πήγες σε έναν άλλο κόσμο .
 Η ελιά εν να τζιαμέ πάντα να δίνει καρπό, να προφυλάξει κάποιους διαβάτες από τον ήλιο και κάποιους από τη βροχή ,να  κόψουν κάποιοι το καρπό της για να μπορέσουν να ζήσουν,ναι μπορεί πρόσκαιρα να δίνει ζωή σε κάποιους ,όχι όμως σε σένα!
 Όχι στους αγγέλους!
 
 Εσένα άνθρωποι σου έδωσαν ζωή και άνθρωποι στην πήραν!
    Δεν ήθελα να διορθώσω κανέναν ορθογραφικό λάθος!

10 σχόλια:

αχτίδα είπε...

Ουάουυυυ! Δεν πολυκατάλαβα βρε φιληνάδα...μέσες άκρες..έχω φίλες από τη Κύπρο αλλά...

AFRA είπε...

Αν καταλαβα καλα,μιλας για ενα νεογεννητο μωρο 9μηνης κυοφοριας,προ
ϊόν συλληψης μη επιθυμητης,που πεταχθηκε κατω απο μια ελια?
Ελπιζω να εχει μεταφορικη εννοια το κειμενο,γιατι ως γεγονος το βρισκω φρικτο!Αν,και διαβαζουμε για παρομοιες πραξεις απελπισιας!

ruth_less είπε...

Ασύλληπτο αυτό που συνέβη Σταλαματιά μου! Όλες οι καρδιές έλυωσαν που το άκουσαν, εκτός από εκείνη/ες που έκαμαν αυτό το έγκλημα. Και λυπούμαι που δεν μ ενδιαφέρει ποιός και γιατί αλλά αυτό δεν θα κάνει καμμιά διαφορά στο να ελαφρύνει όλη τη φρίκη. Το ακούω και θέλω να ξεχάσω πως μπορεί να συνέβει κάτι τέτοιο, να το σβύσω από την μνήμη μου.. να αφαιρέσω τις εικόνες που πάει να φτιάξει κάθε λίγο η φαντασία μου..

Καλά έκανες και δεν διόρθωσες τα ορθογραφικά λάθη... Είναι τόσο μικρό "παράπτωμα" μπροστά σε αυτό... αμελητέο.

χρυσάνθη είπε...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!!!!!

ElenaG είπε...

Αχ Σταλαματια μου μακαρι να ηταν παραμυθι...μα εννενη
.....Ουτε ο Θεος εν θα μας συχωρεση θαρκουμαι...

stalamatia είπε...

Αχτίδα μου
Μαθαίνεις σιγά σιγά,δυστυχώς η ιστορία είναι αληθινή και εξελύχτηκε στη Κύπρο.Κάποιοι πέταξαν το νεογένητο κοριτσάκι και το άφησαν να πεθάνει από κρύο και πείνα!

stalamatia είπε...

Αφρα μου σε αυτό αναφαίρομαι δυστυχώς

Ρούθι μου τι να πει κανείς για τέτοιους (ανθρώπους)

stalamatia είπε...

Χρυσάνθη μου μακάρι να ήταν της φαντασίας μου!Ελενα μου εύχομαι να τους βρήκαν και να τους τιμώρησαν

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

πω πω!!!συγκλονιστικο.οτι και να γρψω ειναι περιττο.Να εισαι καλα φιλη μου

Κώστας Τρύφωνος-Λεμεσός είπε...

Δυστυχώς η ιστορία είναι πραγματική.
Εἶναι από τες περιπτώσεις που γεννιέται ο άνθρωπος για να δώσει εμπειρία, όμως ή περίπτωση του βρέφους σε αφήνει να διερωτάσαι τι άραγε να σημαίνει άνθρωπος?