Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2007

Δυό πατρίδες


Το να λες έχω δυό πατρίδες δεν σηναίνει πως είναι και το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο
Όταν ζείς σε μια χώρα που δεν είναι η πατρογονική σου στην αρχή νιώθεις ξένος όλα σου φαίνονται λίγο περίεργα τα φαγητά, πιθανόν ο τρόπος που σκέφτονται και εκφράζονται οι άνθρωποι της χώρας που ήρθες να ζήσης και εσύ .
Στην αρχή σου λείπουν οι δικοί σου ,γονείς αδέλφια ,συγγενείς και οι φίλοι σου οι κολλητοί σου.Σου λείπουν οι γεύσεις, οι μυρωδιές .Στη πατρίδα σου όλα ήταν πιο νόστιμα μύριζαν πιο όμορφα, είχες καλύτερη επικοινωνία ,έχεις και μια καχυποψία και γενικά είσαι μέσα στη μαυρίλα.Περνάει ο καιρός ,μέρες, μήνες, χρόνια κάνεις δική σου οικογένεια σε αυτή τη χώρα που όλα τα έβρισκες [κατώτερα] απο αυτά της δικιάς σου πατρίδας ,τώρα οι γεύσεις γλύκαναν οι μυρωδιές είναι όμορφες έχεις κάνει και άλλους φίλους ,[ παιδικούς φίλους δεν ξανακάνεις αυτούς του κουβαλάς πάντα μέσα σου όσο για γονείς και αδέλφια δεν το συζητάμαι καν αυτοί είσαι εσύ ο ίδιος όσο ζείς είναι μέσα σου].Και κάποια μέρα ανακαλύπτεις ότι όλα τα παλιά και τα τωρινά έχουν γίνει ένα και αγαπάς και ταπαλιά και τα καινούρια ακόμα και όταν έρχονται σε σύγκρουση .

10 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Καλως ήρθες στην μπλογκοσφαίραν. Περιγράφεις με μεγάλην ακρίβειαν αυτό που εγώ ζώ.

stalamatia είπε...

Άσερα ευχαριστώ που πέρασες από το μπλόγκ μου . Νάσαι καλά.

roam είπε...

όπως τα λες...και τα δύο είναι "σπίτι μου".

mc είπε...

xamogelasa diavazwntas auta pou egrapses...telika den niwthw mono egw auto to synaisthima...ginonte omws dyo patrides h' mhpws ginomaste sth telikh dyo fores ksenoi?auto fovamai...

stalamatia είπε...

mc
Αυτό το σσκεφτόμουνα πιο παλιά και με πονούσε ,αποφάσισα λοιπόν να μην αφήνω καμια μεριά να με πληγώνει ούτε
την πατρογονική ούτε την υοθετημένη.

Lexi_penitas είπε...

Παράξενο, το ξέρω! Αλλά πραγματικά όπου κι' αν πάω νιώθω ότι ένα κομμάτι μου, ανήκει εκεί. Και δεν με ενοχλεί καθόλου. Όμως ότι και αν πω η Κύπρος με πονάει πιο πολύ.

stalamatia είπε...

Πάντα θα με πονάει μέχρι το τέλος της ζωής η Κύπρος μου.

Verity Devotee είπε...

Μια φίλη μου είχε κάποτε πεί: "το μέρος το κάνουν οι ανθρώποι"
και έχει δίκαιο...

Ανώνυμος είπε...

A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片

paraskevi malouxou είπε...

έτσι λοιπόν... η προσαρμογή γίνεται... στο τέλος...