Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Πορεία κατά της βίας εναντίον των γυναικών


Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 10 η ώρα το πρωί θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία πορεία από τη πλατεία Ελευθερίας μέχρι το προεδρικό μέγαρο με σκοπό ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.
Η πορεία πραγματοποιείτε από την ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΑΝΕΜΙ .


Στο μπλογκ της Ρόουζ θα βρείτε περισσότερα σχετικά με το ΑΠΑΝΕΜΙ .

Εύχομαι σε όλη την ομάδα της Ρόουζ καλή επιτυχία στο σκοπό τους.

16 σχόλια:

eirini είπε...

Έβαλα link και στην σελίδα μου. Μακάρι να είμασταν εκεί να πηγαίναμε. Η βία εναντίον των γυναικών είναι ότι χειρότερο. Ακόμα συνεχίζουν να υπάρχουν εκατομμύρια κακοποιημένες γυναίκες! Αυτό είναι έγκλημα.
Καλό βράδυ Σταλαματιά μου!

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά αδιανόητο να υπάρχουνε περιπτώσεις κακοποίησης(άντρες, γυναίκες, παιδιά, ζώα) στον κόσμο του σήμερα.
Καλή επιτυχία με την πορεία!
Καλο βράδυ

e-ioannis είπε...

το ισχυρο φιλο ειναι οι γυναικες

Ανώνυμος είπε...

H Via enantia se Gynaikes Paidia kai Andres einai friki. H Via einai friki apo moni tis opoia morfi exei apo opou ekdilonetai kai se baros opoioudipote.

Gia to Kypriako Apanemi kratw tis epifylakseis mou kai einai polles aytes polla exoun akoustei kai malista apo sovarous anthrwpous. Isws oi fimes alla kai i erevna pou exei diataxthei apo tis arxes na stamatousan an i ka Kalimeri parousiaze olo to vivlio esodwn eksodwn kai pws akrivws ksodeytikan ta xrimata pou pire ws epixorigiseis pou den itan liga. Akoma na milisei gia arketes istories pou paroysiase kai meta apodeixthike pws itan travigmenes apo ta mallia.

EINAI EGKLIMATIKO KAPOIES MKO NA EKMETALEVONTAI FRIKTA KAI YPARKTA PROVLIMATA GIA NA LYSOYN TA DIKA TOYS! KAI ETSI PAIRNEI I MPALA ALLES MKO POU KANOUN PRAGMATIKI DOYLEIA ME PRAGMATIKI AYTAPARNISI KAI ME PRAGMATIKES YPOTHESEIS.

KAI, DIAVASTE PARAKALW PROSEKTIKA TO DELTIO TYPOU TIS ASTYNOMIAS:

Ηλεκτρ. Ταχυδρομείο / E-mail: pressoffice@police.gov.cy
Ιστοσελίδα / Website: www.police.gov.cy



ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ. 4
Απάντηση σε δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου με θέμα καταγγελίες της εταιρείας ΑΠΑΝΕΜΙ ΛΤΔ σχετικά με ζητήματα που αφορούν αιτητές ασύλου και πρόσφατη υπόθεση βιασμού

Πρόσφατα έχουν δημοσιευτεί από μερίδα του ημερήσιου τύπου άρθρα που φιλοξενούν θέσεις και απόψεις της εταιρείας ΑΠΑΝΕΜΙ ΛΤΔ στα οποία, μεταξύ άλλων, επικρίνεται η Αστυνομία σε σχέση με τις συνθήκες κράτησης αιτητών πολιτικού ασύλου, καθώς και για το χειρισμό συγκεκριμένης καταγγελίας για βιασμό. Για τα εν λόγω θέματα διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

α) Αιτητές πολιτικού ασύλου
Σε σχέση με το θέμα της πρόσβασης στα αστυνομικά κρατητήρια, υπογραμμίζεται ότι, όλα τα αστυνομικά κρατητήρια ήταν και είναι στη διάθεση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μελών του Εθνικού Οργανισμού Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και άλλων αρμοδίων Εθνικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών, αναγνωρισμένων εποπτικών οργάνων, για έλεγχο και αξιολόγηση. Αντιπροσωπεία του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε κατά το 2005 επισκεφθεί την Κύπρο για σκοπούς εθνικής αξιολόγησης και είχε μεταξύ άλλων επισκεφθεί Αστυνομικά κρατητήρια. Είναι αναγκαίο να διευκρινιστεί στο σημείο αυτό, ότι η εταιρεία ΑΠΑΝΕΜΙ ΛΤΔ. δεν ενεργούσε κατά τη σύνταξη της αναφερόμενης στα σχετικά δημοσιεύματα έκθεσης που ετοίμασε, ως αντιπρόσωπος του εν λόγω Επιτρόπου, αλλά ως επ’ αμοιβή συμβαλλόμενη ως συνεταίρος με δύο άλλους οργανισμούς από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μελέτη θέματος που αφορούσε τους αιτητές πολιτικού ασύλου.
Σύμφωνα με τους υφιστάμενους κανονισμούς, η πρόσβαση σε Αστυνομικά Κρατητήρια επιτρέπεται μόνο σε πρόσωπα εξουσιοδοτημένα από το Νόμο ή που έχουν τη σχετική άδεια της αρμόδιας Αρχής. Πρόσωπα ή/και Οργανισμοί που ενδιαφέρονται να προωθήσουν ερευνητικά προγράμματα ή/και να υλοποιήσουν έργα που προϋποθέτουν πρόσβαση σε αστυνομικές εγκαταστάσεις οφείλουν προτού αναλάβουν δεσμεύσεις και προτού λάβουν οικονομικές χορηγίες, να ζητούν και να εξασφαλίζουν την έγκριση της αρμόδιας Αρχής για πρόσβασή στους εν λόγω χώρους. Η Αστυνομία διατηρεί κάθε δικαίωμα να μελετά και αναλόγως των περιστάσεων να εγκρίνει ή να απορρίπτει αιτήματα μη διά Νόμου δικαιούχων προσώπων ή/και οργανισμών για πρόσβαση σε Αστυνομικές εγκαταστάσεις για σκοπούς μελέτης.
Σ΄ ότι αφορά τον ισχυρισμό ότι «ο Αρχηγός Αστυνομίας φέρεται να αντιμετώπισε με αδιαφορία» το ζήτημα των συνθηκών κράτησης αιτητών ασύλου, διευκρινίζεται ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας ουδέποτε αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία της εταιρείας ΑΠΑΝΕΜΙ ΛΤΔ και να συζητήσει μαζί τους και σε καμμία περίπτωση αδιαφόρησε για το ζήτημα. Τουναντίον, έχει κατ’ επανάληψη και κατά προτεραιότητα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν αιτητές ασύλου και ειδικά όσον αφορά ζητήματα κράτησης τους, έχει συναντηθεί και συζητήσει το θέμα με αρμόδιους Κρατικούς και Διεθνείς Αξιωματούχους και έχει διαβιβάσει σωρεία σχετικών πληροφοριών σε αρμόδια εποπτικά σώματα. Με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, εξάλλου, έχουν γίνει κατά το 2005 σημαντικές και αισθητές βελτιώσεις στους χώρους κράτησης, γεγονός που αποτυπώνεται και σε σχετικές εκθέσεις διεθνών εποπτικών σωμάτων, ενώ κατά το 2006 αντιπροσωπεία της Αστυνομίας επισκέφθηκε και μελέτησε αντίστοιχες εγκαταστάσεις σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για σκοπούς καλύτερου σχεδιασμού των νέων υπό ανέγερση κρατητηρίων της Αστυνομίας.
Επιπλέον, υποβλήθηκε από την Αστυνομία στο Υπουργικό Συμβούλιο, με σκοπό την έγκριση / εξασφάλιση σχετικών κονδυλίων, αναλυτική έκθεση για τις ανάγκες της Αστυνομίας σε κρατητήρια με εισηγήσεις για την ανέγερση νέων κρατητηρίων και τη βελτίωση των ήδη υφιστάμενων.
Πολύ πρόσφατα μετά από εισήγηση της Αστυνομίας, το θέμα απασχόλησε το Κράτος και με προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, δόθηκαν οδηγίες για άμεση συντήρηση, βελτίωση, επιδιόρθωση των υφιστάμενων κρατητηρίων και για κατασκευή επιπρόσθετων κρατητηρίων με συνολική δαπάνη τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων λιρών και την κατασκευή νέου χώρου κράτησης λαθρομεταναστών με δαπάνη άλλων τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει δώσει οδηγίες να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στις 2/1/2007.

Πρόσφατη καταγγελία βιασμού
Αναφορικά με τις επικρίσεις κατά της Αστυνομίας, καθώς και κατά άλλων φορέων, που επίσης εκφράστηκαν από την εταιρεία ΑΠΑΝΕΜΙ ΛΤΔ, σε σχέση με το χειρισμό καταγγελίας για βιασμό διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Αμέσως μετά τη συγκεκριμένη καταγγελία, διενεργήθηκαν όλες οι αναγκαίες εξετάσεις και ο ύποπτος συνελήφθηκε και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Η καταγγελία διερευνήθηκε τάχιστα και συλλέχθηκε το ανάλογο μαρτυρικό υλικό. Εντός δύο ημερών από την καταγγελία, συμπληρώθηκε ο σχετικός ποινικός φάκελος και τέθηκε ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος αφού τον μελέτησε, έδωσε στην Αστυνομία σχετικές οδηγίες. Η διερεύνηση της καταγγελίας και η αξιολόγηση του ποινικού φακέλου έγιναν επί τη βάση του συγκεντρωθέντος μαρτυρικού υλικού και ανεξάρτητα από τα όποια ιδιαίτερα προσωπικά χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων προσώπων.
Από τη στιγμή της καταγγελίας μέχρι το χρόνο αναχώρησης της από την Κύπρο, η παραπονούμενη βρισκόταν υπό ασφαλείς συνθήκες και σε καμία περίπτωση εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλεια της. Όταν δε, εξέφρασε την επιθυμία να προβεί σε συμπληρωματική κατάθεση ανακαλώντας το παράπονό της και εξέφρασε την επιθυμία να αναχωρήσει από την Κύπρο, της εξηγήθηκε από την Αστυνομία ότι μπορούσε να αναχωρήσει χωρίς την ανάκληση του παραπόνου της καθότι ήταν δυνατή η επιστροφή της στην Κύπρο για να δώσει μαρτυρία ενώπιον Δικαστηρίου εάν επιβάλλετο. Επομένως καταρρίπτεται ως αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι η παραπονούμενη αναγκάστηκε να αποσύρει τις κατηγορίες της και τρομοκρατημένη να εγκαταλείψει εσπευσμένα την Κύπρο.
Επιπλέον, ο ισχυρισμός ότι η Αστυνομία ήταν ο μόνος κρατικός φορέας που χειρίστηκε εξ’ ολοκλήρου την υπόθεση δεν ευσταθεί, λόγω του ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ενημερώθηκαν άμεσα από την Αστυνομία και ο επί καθήκοντι Λειτουργός τους μετέβηκε στον Αστυνομικό Σταθμό όπου καταγγέλθηκε η υπόθεση και ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τον χειρισμό του θέματος. Ο δε Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, αφού ενημερώθηκε σχετικά από την Αστυνομία, παρά το ότι το περιστατικό δεν ενέπιπτε στην αρμοδιότητα του, ανέλαβε για ανθρωπιστικούς λόγους τη μέριμνα για φιλοξενία της παραπονούμενης.
Στο πλαίσιο του χειρισμού καταγγελιών αυτής της φύσεως, η Αστυνομία συνεργάζεται στενά με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Παράλληλα, η Αστυνομία έχει κατορθώσει εδώ και χρόνια να διατηρεί ένα πολύ ψηλό επίπεδο αποτελεσματικής συνεργασίας με συναρμόδιους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, οι οποίοι έχουν προ πολλού ξεπεράσει το σύνδρομο της στείρας «καταγγελτικής» πολιτικής και του μη υγειούς ανταγωνισμού με άλλους συναρμόδιους τους οργανισμούς.
Η εταιρεία ΑΠΑΝΕΜΙ ΛΤΔ, παρά την ιδιότητά της ως «Κέντρο Στήριξης Γυναικών», αποφεύγει στα σχετικά δημοσιεύματα να αναφέρει τις υπηρεσίες στήριξης που η ίδια παρείχε στην παραπονούμενη, πέραν του ότι την παρέπεμψε για καταγγελία στην Αστυνομία και για στήριξη στο Γραφείο Ευημερίας και στο Σύνδεσμο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια, τους οποίους εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς επικρίνει για τις ενέργειες τους.
Εξετάζοντας εξάλλου, το ζήτημα από μια άλλη σκοπιά, είναι κατά την άποψη μας, λυπηρό το γεγονός ότι μια οργάνωση που δηλώνει ότι προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, θεωρεί ότι ένας ύποπτος είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
Καταλήγοντας, υπογραμμίζεται ότι η Αστυνομία έχει διαφορετικό τρόπο και πλαίσιο λειτουργίας, καθώς επίσης και κίνητρα απ’ ότι η εταιρία ΑΠΑΝΕΜΙ ΛΤΔ. Η Αστυνομία είναι εντεταλμένη να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον έχοντας ως βασικό άξονα λειτουργίας το σεβασμό και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όσο δε αφορά τα κονδύλια που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία για να επιτελέσει το έργο της, το ύψος αυτών δεν της επιτρέπουν να επιχορηγεί άλλους οργανισμούς κυβερνητικούς και μη, ούτε και έχει η Αστυνομία λόγο και ρόλο σε τέτοιες διαδικασίες.

Η εταιρεία ΑΠΑΝΕΜΙ ΛΤΔ., όπως συνηθίζει να ενεργεί, ουδέποτε έθεσε τις ανησυχίες και τους ισχυρισμούς της υπόψη της Αστυνομίας προτού προχωρήσει σε δημοσιοποίηση των προαναφερόμενων θεμάτων. Κατά συνέπεια, τίθεται το ερώτημα, μήπως ο στόχος της εν λόγω εταιρείας ήταν άλλος από την προώθηση και διευθέτηση των ζητημάτων που ήγειρε;


Η Αστυνομία, παρά τις συνεχείς προκλήσεις, απέφυγε μέχρι σήμερα να τοποθετηθεί δημοσίως επί των καταγγελιών της εταιρείας ΑΠΑΝΕΜΙ ΛΤΔ, καθ’ ότι προσέβλεπε στη δημιουργία καλύτερης σχέσης της με αυτή, με γνώμονα πάντοτε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίτευξη κοινών στόχων. Πλην όμως, κατόπιν των πρόσφατων δημοσιευμάτων, η Αστυνομία δεν έχει άλλη επιλογή από τη δημόσια τοποθέτηση προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Αστυνομία δεν έχει πρόθεση να δώσει συνέχεια στο θέμα αυτό.

rose είπε...

ΚΟΠΙΑΣΤΕ:

http://bluerose-rose.blogspot.com/

ολες οι απαντησεις δίνονται εδώ

και εχουμε όσες θελετε ...

εσεις που ξερετε για το περιεχομενο μιας ερευνας απο τη αστυνομία η οποία δεν έχει ολοκληρωθει [εδώ και 2 χρόνια παρακαλω] και δεν εχει οδηγηθει σε Δικαστηριο ή άλλο στάδιο που προβλέπει η Νομοθεσίας σε αντιστοιχες περιπτώσεις??


ειστε αστυνομικός;
ακόμα και έτσι τα βιβλία δόθηκαν όλα απο τους 2 Εγκεκριμενους Ελεγκτες μας στην Αστυνομια η οποία και τα κατακρατεί ως τεκμηρια για δυο χρόνια χωρίς μεχρι πρόσφατα ενημερωση του γενικου Εισαγγελέα...

ΤΗΝ κα Καλημερη που την έχετε άχτι, και πίσω απο την φυλακη να την βάλετε δεν θα σταματησει να μιλα... και εκει ακομα περισσοτερο

BUTTERFLY είπε...

Καλη επιτυχια σε οποια προσπαθεια! Η βια ειναι απαραδεκτη και δυστυχως φερνει παλι βια!

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΣΑΜΑΡ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΣΤΟ ΑΠΑΝΕΜΙ ΑΠΟ ΤΟ 2004.

ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΠΑΝΕΜΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2008 ΔΗΛΩΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΧΤΗΚΑ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΩ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ...

ΣΕ ΓΡΑΠΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ

ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΑΜΙΣΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΝΕΜΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΑΝΕΜΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΠΟΤΕ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΘΕΛΑΜΕ ...

Ανώνυμος είπε...

H Τζουλια Καλημερη είπε:

Παρακαλω ελάτε στο μπλοκ http://bluerose-rose.blogspot.com/

εκει που ξεκινησαν τα συγκεκριμενα άρθρα που πιθανον να σας ενοχλησαν να σας απαντησουμε

Οι μπλοκερ της Κύπρου και της Ελλαδας αγκαλιασαν την πορεία του Κέντρου Απανεμι...

Δεν ισχυριστηκαν ποτέ τιποτα απο όσα αναφέρει το Απανεμι...

Θεωρώ ότι στο μπλοκ που αναφέρονταισυγκεκριμενα παραδειγματα πρεπει να δινεται και η συνεχεια.

Θα ηταν ανεπίτρεπτο να "αξιοποιησω" με αυτο τον τρόπο τη φιλοξενια οποιουδηποτε...

εκτος αν αυτο που επιθυμείτε είναι η μη-επιτυχής εκβαση της πορείας...

η οποία ειναι ΚΑΙ κατα της βιας εναντιον γυναικων

Ανώνυμος είπε...

Οι ιστορίες που διαβάζουμε δεν είναι τραβηγμένες απο τα μαλλιά αλλά για να τραβάς τα μαλλιά σου.
ΝΤΡΟΠΗ

stalamatia είπε...

Ειρήνη μου ευχαριστώ πολύ για το λινκ.Δυστυχώς υπάρχουν (άνθρωποι)που κακοποιούν γυναίκες και παιδιά ,μακάρι να είμασταν εκεί μαζί τους στην πορεία.

elgrecogr
Και όμως είναι δυνατόν μπορεί να ζουν και στη διπλανή πόρτα.

Ιωάννη
Και το πιο χειροδύναμο οι άνδρες ,ακόμη και οι μανάδες προς τα παιδιά τους ,πάει αλυσίδα.

stalamatia είπε...

Σεβαστείτε αυτούς που υποφέρουν

Σέβομαι αυτούς που υποφέρουν ,σέβομαι και σένα που ήλθες να πεις ότι έχεις να πείς.Εκείνο που δεν μας λες είναι τι κακό θα έχει μια πορεία ενάντια στη βία. Δεν κατηγόρησα κανέναν.

BATTERFLY

Και εγώ εύχομαι η πορεία να έχει επιτυχία,Ευχαριστώ.

Σαμάρ Νικολάου και Ρόουζ

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας.

faraona είπε...

Καλη επιτυχια και κουραγιο!!!
Καλημερα σταλαματια μου!

spyros1000 είπε...

φταινε και οι γυναικες ομως οι οποιες κακοποιουνται και δεν το αναφερουν σε κανεναν,αντι να πανε το συγκεκριμενο αρχιδι που τισ χτυπαει στην αστυνομια...

mouzoura είπε...

einai pou apla fovountai gia ta paidia tous pou tha stigamtistoun... kai i anasfaleia pou nitohoun...

stalamatia είπε...

Κανείς δεν μπορεί να μπει στη ψυχολογία του κακοποιημένου ατόμου είτε είναι γυναίκα είτε είναι παιδί δεν θα πω για κακοποιημένους άνδρες αυτοί συνήθως είναι οι θύτες.Θύτες βέβαια γίνονται και οι γυναίκες που κακοποιούν τα παιδιά τους συνήθως πριν έχουν κακοποιηθεί και αυτές.Καμιά γυναίκα δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι φταίει για την κακοποίηση της όπως και κανένα παιδί.
Απλά χρειάζονται βοήθεια που πολλλές φορές τη ζητάνε στο κοντινό τους περιβάλον αλλά δεν τη βρίσκουν ,γιατί κανείς δεν θέλει να ανακατωθεί και καλά.
Όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει.

mouzoura είπε...

eidika otan kapioi eksipnakides isxirizontai oti i gynaika thelei ta kai pathainei ta.