Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Ανακύκλωση


Εδώ και 1 μήνα περίπου ο Δήμος μας έβαλε κάδους ανακυκλώσεως κάτι που ο κόσμος το αντιμετώπισε πολύ θετικά σχεδόν κάθε μέρα είναι γεμάτοι .
Για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ έβλεπες στοίβες χαρτόνια που πήγαιναν στα σκουπίδια ,σήμερα που πήγα είδα 3 κάδους έξω από το σούπερ μάρκετ και καθόλου χαρτόνια στο πεζοδρόμιο.
Ο κόσμος εδώ το περίμενε πολύ καιρό ,αναγκαζόμασταν να πετάμε στοίβες χαρτιά ,τενεκεδάκια από αναψυκτικά ,μπουκάλια πλαστικά του νερού και διάφορα άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.
Αν και αργήσαμε σαν Δήμος να το εφαρμόσουμε χαίρομαι που τελικά έγινε,μακάρι ο κόσμος να συνεχίσει να μαζεύει αυτά τα υλικά ξεχωριστά από τα σκουπίδια και να μην είναι μόνο ενθουσιασμός για τον πρώτο καιρό.

25 σχόλια:

eirini είπε...

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από την ανακύκλωση! Δεν είναι τίποτα παιδιά! Όλα τα πλαστικά, γυάλινα. αλουμινένια μπουκαλάκια σε μια σακουλίτσα και τσουπ... στον κάδο! Τόσο απλό! Κάνω ανακύκλωση χρόνια, και συνεχίζω! Για τον πλανήτη μας, για τα παιδιά μας!!!!!!!
Σταλαματιά μου, καλή Κυριακή εύχομαι!

lakis είπε...

Ναι, μακάρι να αλλάξουμε τρόπους και συνειδήσεις. Η γη φωνάζει. Πρέπει ν' ακούσουμε την κραυγή της. Μέρα καλή

Meropi είπε...

Καλημέρα Σταλαματιά μου,
κι εγώ ελπίζω να έχει διάρκεια αυτή η εκστρατεία της ανακύκλωσης και να μη ξεφουσκώσει, όπως τόσα άλλα εδώ στην Ελλάδα....

ruth_less είπε...

Καλή Κυριακή Σταλαματιά μου και καλή αρχή με την ανακύκλωση.

Κι εμάς εδώ άρχισε να γίνεται κάποια προσπάθεια... έβαλαν κάδους σε διάφορες τοποθεσίες αλλά βλέπεις ότι θέλεις μέσα... δεν υπάρχει ακόμα αρκετή πληροφόρηση και συνείδηση από και προς τα άτομα.

phlou...flis είπε...

να μας δω τώρσα στην πράξη

Aceras Anthropophorum είπε...

Ώς που να μάθουμεν εμείς να κάμνουμεν ανακύκλωσην η ανακύκλωση θα είναι άχρηστη. Στην Γερμανίαν ττεστάρουν μιαν μηχανήν που διαλέγει με επιτυχίαν 95% αντίς 70% επιτυχίας που έχουν οι συνειδητοποιημένοι Γερμανοί.

Αν πετύχει αυτή η πειραματική μηχανή που εξετάζει κάθε σκουπίδιν με λέιζερ πριν να το τοποθετήσει στον σωστόν κάλαθον, δεν θα φτάσουμεν να έχουμεν καν την ευχαρίστησην να νοιώσουμεν ότι η γή θα σωθεί λόγω των καλών μας πράξεων.

Στην Λευκωσίαν εβάλαν διαχωριστικούς καλάθους τζιαι ακόμα τζιαι μπροστά στην είσοδον του Δημαρχείου εκοίταξα τζιαι είδα ότι τα ποσκούπηδα είναι νεκατωμένα κούλλου-μάκκα (έχω τζιαι φωτογραφίαν).

Ανώνυμος είπε...

Σταλαματιά μου είναι πραγματικά το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για το περιβάλλον.
Η ανακύκλωση είναι τόσο απλό και εύκολο για τον καθένα να κάνει.
Αν δεν προσέξουμε το περιβάλλον, μια μέρα θα μας εκδικηθεί...

Diasporos είπε...

Δακάτω κάθε εφτομάδαν μαζεύκουμεν τα σε ξεχωριστά τάσπια για τα γυάλινα, άλλα για τα ττενεκκούθκια, άλλα για τα χαρτιά, τζιαι πιάννουν τα έξω που το σπίτιν μας. Εν πελάς, αλλά εν για καλόν.

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Kαλημέρα και σε μας βάλανε κάδους ανακύκλωσης και τα χωρίζαμε , μέχρι ένα πρωί που είδα το απορριματοφόρο να τα ρίχνει όλα μέσα !!
Θέλει συνείδηση και από εμάς και από τους τοπικούς άρχοντες , θέλει συνεργασία , και όχι ψευτιές για να δείχνουμε Ευρωπαίοι !!!
Καλή βδομάδα

Ανώνυμος είπε...

..γι αυτό εδώ αντί να τα μαζεύει το κράτος, τα μαζεύει ιδιώτης -το κέρδος είναι το καλύτερο κίνητρο για την οργάνωση!

Ανώνυμος είπε...

Κάθε φορά που είχαμε επισκέψεις, από την Ελλάδα ή την Κύπρο, μας κορόϊδευαν γιατί χωρίζαμε τα σκουπίδια. Ακόμη και για τα γυάλινα, υπάρχουν ειδικοί κάδοι, αλλού τα πράσινα, αλλού τα καφέ κι αλλού τα άσπρα (μπουκάλια π.χ.)
Δεν είναι αστεία υπόθεση η ανακύκλωση, αξίζει λίγη προσπάθεια κι ελπίζω να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας πιο ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής συνείδησης, η οποία επιβάλλεται εκ των πραγμάτων για την προστασία της φύσης από τους ωκεανούς σκουπιδιών που παράγει ο μέσος άνθρωπος στην εποχή μας.

stalamatia είπε...

ΕΙρήνη
Λάκη
Μερόπη
Φλούφλη
Καλησπέρα είπανε πως θα μοιράσουν και τσάντες για να τα μαζεύουμε και να τα ρίχνουμε κατευθίαν μέσα στον κάδο,υπάρχει και ειδικό απορριματοφόρο για να τα μαζεύει.

stalamatia είπε...

Ρούθι
Άσερα
Διάσπορε
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη ότι ο κόσμος θα κάνει σωστά την ανακύκλωση.Οι κάδοι είναι ακριβώς δίπλα από αυτούς για τα σκουπίδια κάτι που βοηθά για να μην τρέχεις αλλού ,μαζί με τα σκουπίδια πηγαίνεις και τα ανακυκλώσιμα σε άλλη τσάντα,το θέμα είναι να τα πετάξεις σωστά,θα μου πείτε είναι δύσκολο?ΟΟΟΟχι όπως δεν είναι δύσκολο να αφήνουν τα σκουπίδια μέσα στους κάδους τους ΑΔΕΙΟΥΣ και όχι απ'έξω.

stalamatia είπε...

elgrecogr

Λεμέσια

Είναι τόσο απλό και εύκολο είναι το πιο απλό και εύκολο πράγμα που μποτούμε να κάνουμε όλοι για το περιβάλλον που στην πραγματικότητα για μας θα το κάνουμε,εμείς θα επωφεληθούμε.

Διάσπορε πιστεύω ότι αν ήταν ιδιωτική επιχείρηση η ανακύκλωση θα ήμουν πιο σίγουρη για το που θα καταλήγουν τα διάφορα ανακυκλώσιμα.

e-ioannis είπε...

Εγω νομιζω οτι ο κοσμος ειναι πολυ ευαισθητοποιημενος !

If...ιγένεια είπε...

Να αποκτησουμε πλεον οικολογικη συνείδηση.. Μπραβο.

rose είπε...

σε λιγο Σταλαματια μου η Ελλαδα θα εχει πολύ υλικο για ανακυκλωση

μονο καδους δεν θα βρει για τα αποκαήδια

jk in your life είπε...

KAΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ.

prophet81 είπε...

Άντε και στα δικά μας...αν και βλέπω να περνάνε πολλά χρόνια μέχρι την τοποθέτηση και την λειτουργία των κάδων αυτών! Τέσπα, είπα δεν θα γκρινιάξω σήμερα...
Καλημέρα!

stalamatia είπε...

Ιωάννη
Ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος ,ελπίζω και αυτοί που κάνουν αυτή τη δουλειά

if...ιγένεια
Καλοσώρισες από τη γειτονιά μου ,ας το ελπίσουμε ότι θα έχουμε τέτοια συνέιδηση.

Ρόουζ
Τουλάχιστον να έχουμε ζωντανά παιδιά.

stalamatia είπε...

jk in your life
Καλωσόρισες.Καλές γιορτές και σε σένα.

Προφήτη

Τι έγινε? Εσεις ακόμα? Άντε και στα δικά σας.

rose είπε...

Τα παιδια στην Ελλαδα ευτυχως απέδειξαν οτι είναι ζωντανά
αλλοι θελουν να τα σκοτώσουν

συμφωνω σταλαματια μου

καλη δυναμη

Ανώνυμος είπε...

Πήγε στις πρόσφατες πορείες διαμαρτυρίας η Πόκο Λόκο μα το παιδί που κουβαλούσε στη πλάτη δεν την άφηνε να είναι τόσο "δραστήρια" όσο παλιά.

Όταν όμως είδε τα "συντρόφια" να καίνε τους συγκεκριμένους κάδους φώναξε "όχι τους κάδους ανακύκλωσηηηηςςς ρεεεεεε... δεν θα μας φέρουν άλλουουουουουςςςς..."

Καλημέρα...

stalamatia είπε...

Σίγουρα αμα τους κάψουν δεν θα φέρουν άλλους.Αλλά με το παιδί στη πλάτη ενώ γινόταν χαμός????

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε, Poco Loco!