Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ιδιοτρπίες δικές μου ...μπορεί και δικές σας.

Ιδιοτροπίες έχουν όλοι οι άνθρωποι ,έτσι και εγώ έχω τις δικές μου οι οποίες λέω τώρα εγώ δεν είναι από αυτές που ενοχλούν τους άλλους,δηλαδή δεν θα κάνω ιδιοτροπία για να ενοχλήσω και να χαλάσω τον άλλον που θα είναι μαζί μου.
  Όταν πάω στο σούπερ μάρκετ δεν θέλω να μου βάλουν το κοτόπουλο μαζί με άλλα ψώνια π.χ το γάλα  τα τυριά και ότι δεν θα μαγειρευτεί,βασικά το θέλω μόνο του.
Τα απορρυπαντικά δεν θέλω να μου τα βάζουν με κανένα άλλο πράγμα που έχω ψωνίσει.
Θα μου πείτε βάλτα τα μόνη σου ,μόνη μου τα βάζω αλλά καμιά φορά τα αρπάζει και η κοπέλα του ταμείου και τα χώνει στις τσάντες όπως νάνε,το κοτόπουλο ειδικά τους το λέω κατάμουτρα ότι δεν πρέπει να είναι μαζί με το γάλα και τα άλλα τρόφιμα . 
 Σήμερα άρπαξε το γάλα και την οδοντόκρεμα και ετοιμαζόταν ΠΑΛΙ να τα βάλει μαζί με το κοτόπουλο ,ΤΑ ΘΕΛΩ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ της είπα με κοίταξε και μου είπε εντάξει μου το έχει ξανακάνει,μα θέλει πού μυαλό ότι πρέπει το ωμό κοτόπουλο να είναι μόνο στου στη τσάντα;
 Στο φούρνο τώρα πηγαίνει να πάρεις ψωμί πιάνουν όλα τα λεφτά  στα χέρια τους που πόσοι τα έχουν καταφτύσει τα χαρτονομίσματα και μετά αρπάζουν και το ψωμί και αν είναι να το τυλίξουν φτύνουν και το χέρι τους για να πιάσουν το χαρτί και μετά φάτο εσύ!! Ε ποτέ. 
  Τώρα θα μου πείτε ότι είμαι παράξενη και ιδιότροπη ε μπορεί να φταίει που είμαι και με μια χαζοίωση και ιδιοτρόπεψα,αλλά συχαίνομαι πραγματικά όταν μου το κάνουν αυτό.

27 σχόλια:

DaisyCrazy είπε...

Ίσως είμαι κι εγώ ιδιότροπη αλλά συμφωνώ σε όλα όσα λες εδώ. Τα μη φαγώσιμα ξεχωριστά στις σακούλες, τα κατεψυγμένα μαζί, τα ωμά ξέχωρα. Είναι απλή, κοινή λογική. Αν δεν την έχει η ταμίας ή αν δεν την νοιάζει να μη βοηθά!
Κι όσο για το ψωμί ξέρεις εδώ στην Κύπρο το διαλέγουμε μόνοι μας και νομίζω είναι ακόμα χειρότερο γιατί ποτέ δεν ξέρεις πόσοι το έχουν πιάσει, ζουλίξει πριν το αγοράσεις εσύ...
Ουφ σιχασιά!
Φυσικά μπορεί έτσι να ερχόμαστε σε επαφή με μικρόβια και να ανεβάζουμε τις αντοχές μας απέναντι τους... τουλάχιστον έτσι λέω στον εαυτό μου για να μην αγχώνομαι :)

Ανώνυμος είπε...

Τούτον που πιάννουν τζαι σύρνουν τα ψώνια νεκατωμένα μες τες τσέντες εν το εκατάλαβα ποττέ μου! Πόσον νουν χρειάζεται σιορ για να ξεχωρίζεις τα πράματα; Ξεχωριστά τα κατεψυγμένα, ξεχωριστά τα χόρτα, ξεχωριστά τα καθαριστικά κλπ εν τζι εν πυρηνική φυσική τα γέριμα!
Στους φούρνους δακάτω βάλλουν γάντια μιας χρήσης πριν να πιαν το ψωμί. Τούτο κάμνουν το οι κοπέλλες που δουλεύκουν τζιαμέ όμως...οι πελάτες που μπαίννουν τζαι "τσιεκκάρουν" τα ψουμιά για να έβρουν το καλλύττερον με γάντιν βάλλουν με τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

mazi sou mazi sou!!!!!!!!!! tze ego neuriazo polla aman mes ta katharistika siri mou tze fagosima i mitsia/mitsis pou valli pramata mes tis tsentes
she demon

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΔΙΟΤΡΟΠΗ.ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
ΑΡΓΩ ΛΙΓΑΚΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

ruth_less είπε...

Μια χαρά φυσιολογική είσαι!

Συμφωνώ με invictus... κι εκεί που πάω εγώ οι κοπέλλες είναι πολύ προσεκτικές, με τα γάντια τους βάζουν το ψωμί σε σακούλι. Πόσοι όμως προηγουμένως το ζούληξαν με τα βρώμικα τους δάκτυλα για να δουν αν είναι μαλακό και φρέσκο και πήγαν στο επόμενο και μετά στο επόμενο;

Συχαίνουμαι έτσι πράματα πολλά!! Γιαξ :)

jf είπε...

Για να αλλάξουμε νάκκον... άμπα τζιαι φταίει η ηλικία??? :))))

stalamatia είπε...

Νταίζη μου
Με τα μικρόβια ερχόμαστε κάθε μέρα επαφή με πολλούς τρόπυς ,αλλά κοτόπουλον ωμό δεν θα τρώγαμε,γι'αυτό και το θεωρώ απαίσιο .

invictus moy
Καλωσόρισες στη γειτονιά μου,σκέφτομαι ότι φταίμε από μια άποψη αν είχαμε μαζί μας δυο τσάντες από αυτές που είναι πολλών χρήσεων θα βάζαμε μόνοι μας και ξεχωριστά τα πράγματα και θα ήταν και οικολογικό,παλιά στο χωριό μου ακόμα θυμάμαι που είχαμε 3-4 τσάντες σαν δέρμα τις λέγαμε μπασκέτες και όταν πηγαίναμε στο παντοπωλείο η κάθε τσάντα ήταν για ορισμένα πράγματα,ούτε πλαστικές ούτε ρύπανση.

stalamatia είπε...

Δαίμων μου
Εσιεις δίκιο κανονικά πρέπει να τους κάμνουν σεμινάρια,χα χα χα .


Σκρουτζάκο μου
Χαίρομαι που σε βλέπω και εγώ έχω πολύ καιρό να περάσω να σε δώ.Νάσαι καλά.

stalamatia είπε...

Ρούθι μου
Παναία μου Παναία μου εν ο χάρος μου άμαν τα τσιλλούν τζιαι ύστερα ξαπολούν τα,Γιατί τζιαι στους ξηρός καρπούς έχω δει να τους ανακατώνουν τζιαι να τους θκιαλέουν έαν ένα,όι ποττέ να με φάω!!Ζαμανφου μου

Ζαμανφου μου
Εσιεις ΔΙΚΙΟ κάτσε να μεγαλώσω τζιαι θα στρώσω ,εμεις οι ...νεαρές σκεφτούμαστε λίγο πιο κάπως χι χι χι.

rose είπε...

κόρη Σταλαματια!
κατι τέτοια λες και βρισκεσαι πάντα κέντρο στην καρδιά μου

"Εσιεις ΔΙΚΙΟ κάτσε να μεγαλώσω τζιαι θα στρώσω ,εμεις οι ...νεαρές σκεφτούμαστε λίγο πιο κάπως χι χι χι."

Σκουλουκούιν είπε...

Συμφωνώ μαζί σου, κι εγώ θέλω τα ψώνια μου χωρισμένα όπως λες. Νομίζω εγώ όμως είμαι πιο ιδιότροπη, αφού άμαν θα πιάσω κάτι από τον πάγκο του σουπερμαρκετ δεν παίρνω ποτέ το πρώτο αλλά το δεύτερο ή το τρίτο. Γιατί; Δεν ξέρω. Βγάζεις άκρα με τις παραξενιές;

ιων είπε...

Σωστά, έμείς οι νεαρές έχουμεν τες ιδοτροπίες μας. Εμάς πάλε δακάτω τα πιο πολλά ψωμιά είναι μέσα σε χάρτινο σακκούλλι και δεν το αγγίζουν χέρια. Τα πράγματα τα βάζω εγώ στες σακκούλλες. Και τες σακούλλες τες πλαστικές τες παίρνω από το σπίτι μου και τις ξαναχρησιμοποιώ ξανά και ξανά στο σούπερμαρκετ. Ακόμα και τα σακκούλια τα νάυλον που βάζω φρούτα και λαχανικά τα ξαναπαίρνω. Έχω και μεγάλες τσάντες πιο χοντές και τις παίρνω και εκείνες. Γενικά πολύ αραιά παίρνων καινούριες πλαστικές τσάνες από την υπεραγορά. Και βάζω αρκετά πράγματα μέσα. Νευριάζω άμα βλέπω είτε άλλους πελάτες είτε τες κοπέλλες να βάζουν ένα δύο πράγματα σε κάθε τσάντα.

Στο εξωτερικό ρωτούν σε πόσες τσάντες θέλεις και σε χρεώνουν.

΄Οσο για το κοτόπουλο σταλαματία μου το παίρνω κατευθείαν από την μάνα μου που αναγιώνει σπιθκιάσιμα. Κάμνουν έναν τραχανάν τα άτιμα, άσε.

Αχάπαρη είπε...

Μαζί σου τζιαι στα δύο.

Πουπανινέ η μάνα σου κάμνει τζιαι delivery?

Phivos Nicolaides είπε...

Καλό σαββατοκυρίακο εύχομαι!

stalamatia είπε...

Ρόουζ μου τζιαι γιω αγαπώ σε κόρη!!!


Ιων μου
Το σωστό αυτό που κάνεις εσύ είναι όσο για το σπιθκιάσιμο ,ζηλεύκωωωω!!

stalamatia είπε...

Σκουλοκούιν μου
Κάμνω το τζιαι γιω τούτο που λαλείς αλλά κυρίως στο γάλα στα γιαούρτια και ότι δεν θα ψηθεί,ειδικά από τότε που είδα μια γυναίκα στη Λεμεσό να αννοίει ένα βούτηρο και να χώνει τη μυτόγκα της μέσα να το μυρίζει και μετά να το ξαναβάζει στο ράφι ουυυ παναία μου παναία μου!!

stalamatia είπε...

Αχάπαρη μου
Καλωσόρισες στη γειτονιά μου.χα χα θέλεις τζιαι σου σπιθκιάσιμο ,άτε Ίων ήβρε πελάτες η μάμα σου.

Σκουλοκούιν μου
Τζιαι σου καλωσόρισες στη γειτονιά μου!!!!!

stalamatia είπε...

Φοίβο μου
Και συ να περάσεις όμορφα το Σ/Κ.

ιων είπε...

@ Αχάπαρη και Σταλαματία. Συνήθως δεν κάμνει delivery, εκτός από την οικογένεια, αλλά μερικές φορες για κάποιους φίλους βρέθετε κανέναν κοτόπουλον. Με χαράν να βρεθούμεν να σας δώσω. (τώρα πως θα συνεννοηθούμεν αφήνω το πάνω σας)

Σταλαματία όταν ξανάρθεις στην Κύπρο, κερνώ σούπα τραχανάν αν θα είναι χειμώνας, ή κοτόπουλο στον φούρνον με πατάτες (φούρνον πυρωμένο με ξύλα)

ποντίκι είπε...

Αυτό με το ψωμί δεν το είχα σκεφτεί ποτέ όμως!!!!! χαχαχα
Πολύ καλά αυτά που λες αλλά σκέψου πόσο μικρή είναι η ζωή για να τρελαθώ με όλα αυτά!!!
Αν είναι να πεθάνω το ξέρει ο Θεός και δεν μπορώ να το αποτρέψω....
Πλάκα κάνω έτσι.... Ζήστετην ζωή νρε και μην μένετε σε πράγματα που σας καθηστερουν..

phlou...flis είπε...

αυτά τα λες ιδιοτροπίες; Αν αραδιάσω τις δικές μου δε θα έχω μετά πού να κρυφτώ

e-ioannis είπε...

καλησπερα :)))
μια χαρα εισαι,δεν ειναι ιδιοτροπιες αυτες :)))

stalamatia είπε...

Ιων μου
Θα σε ειδοποιήσω!!

Ποντικάκι μου
Αυτό με το ψωμί ,ακου μια ιστορία πήγε μια γνωστή μου να πάρει ψωμί από το φούρνο της γειτονιάς της ,τον γνωρίζω και ο φούρναρης( οικογενειακή επιχείρηση) φορούσε μια φανέλα αμάνικη και αφού έξυσε τη μασχάλη του πρώτα μετάπήρε το ψωμί να της το δώσει ,αλλά και αυτή διάολος του λέει αμέσως ,ωχ ξέχασα η χαζή θα μου φέρει η μάνα μου από το χωριό που ζύμωσε χθες !
Δεν είναι όλοι έτσι!

stalamatia είπε...

Φλούφλη μου
Ελα ,έλα άρχισε να λες ,βρε όλοι καλοί είμαστε χα χα χα .

Ιωάννη μου
Για σου Ιωάννη μια χαρά παράξενη ε;

Phivos Nicolaides είπε...

Αν βρεις καιρό δες αυτό σε παρακαλώ. Καλή βδομάδα και λό μήνα. PULSEmagazine

dokisisofi είπε...

Δε βαριέσαι.. εγώ θυμώνω που θέλουν να τους τα πληρώνουμε :P

stalamatia είπε...

Δόκη μου
Και τους τα χρυσοπληρώνουμε μάλιστα!!