Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Δημοτικό σχολείο

Την πρώτη μέρα που  πήγα στο δημοτικό σχολείο  δεν την θυμάμαι καθόλου,όμως θυμάμαι τις άλλες χρονιές    με τον αγιασμό   και  όταν μπήκαμε στην τάξη ο δάσκαλος μας έδωσε μολύβια  σβηστήρα  και τετράδια μαζί με τα βιβλία  .
 Είχαν όλα μια μυρωδιά  χαρτιού και ξύλου ,όμορφη μυρωδιά μου άρεσε πάντα και πάντα τη νοσταλγώ!Όχι πως ήμουν καμιά μαθήτρια  του άριστα  μια μέτρια μαθήτρια ήμουν όλα τα χρόνια   και πάλι καλά γιατί δεν  στρωνόμουν με τίποτα να διαβάσω.
  Να  σας πω ένα [πράμα που με ενοχλούσε πολύ  στο σχολείο μας  ,οι δάσκαλοι οι πιο πολλοί ήταν από τα γύρω χωριά  και είχαν και συγγενείς στο χωριό μου  ,οπότε  γίνονταν και κάποιες παρατυπίες  που και που αν όχι συνέχεια .Δηλαδή έμπαιναν και βαθμοί σε κάτι κόλοκους  που ήξερες ότι δεν το άξιζαν
Αυτό το ξεπέρασα με χρόνια  ψυχοθεραπείας    ,τώρα είμαι έτοιμη για τον Μικελλίδη !!!!
  Ένα άλλο που με ενοχλούσε  ήταν  που έπρεπε οπωσδήποτε  όσες είχαμε μακριά μαλλιά  να τα δένουμε πάντα πίσω κοτσίδα
 Με πονούσε το κεφάλι από το πολύ τράβηγμα που μου έκανε η μανα μου  για να μην ξεφεύγει ούτε μια τρίχα ,μόλις όμως έβγαινα από το κάγκελο του σχολείο  τράβαγα το λαστιχακι   και έπεφταν κάτω  ανακουφίζοντας  το κεφαλάκι μου ωχ  τι ωραία!!
 Αχ  και κεινο τα  γιακαδάκι το λευκό που έπρεπε πάντα ειναι λαμπίκο!Και αυτό έφευγε μαζί με το λαστιχάκι  ,μέχρι και τη ζώνη που εδενε πίσω στην ασπρόμαυρη   καρώ ποδιά μας έλυνα.
Εγώ τα πολλά ζορίσματα και τα πολλά πρέπει δεν τα μπορώ!

 Φευγω με περιμένει ο ψυχολόγος μου  για να  ξεπεράσω  τους ελέγχους του δημοτικού!!!! Είμαι η τέταρτη  από αριστερά όπως  βλέπετε τη φωτογραφία!!