Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

 Γυρνούσα από τον απογευματινό μου περίπατο, είμαστε από τους τυχερούς  που δεν είχαμε καταστροφές λόγω βροχών στην Ελλάδα. 

Όπως  είπα γυρνούσα από τον παραλιακό δρόμο  και όπως περπατούσα στο πεζοδρόμια  προσπέρασα δύο γυναίκες που στεκοντουσαν και κουβέντιαζαν η μια ανοιχτόχρωμη και η άλλη μελαχρινή  αρκετά. 

Μόλις τις προσπέρασα  ακούω μια λέξη κυπριακή   εκουμάνταρε, στην Ελλάδα  λένε κουμάνταρε χωρίς το έψιλον μπροστά.  ( όχι δεν στήνω αυτό τι λέει ο κόσμος) είπα μέσα μου  μπα  μου φάνηκε  δεν έδωσα σημασία  τι άλλο είπε, καπάκι απαντά η ανοιχτόχρωμη όι  θα κάτσει να σκάσει  ή κάπως έτσι,είπαμε απλά έπιασα τις δύο κυπριακές λέξεις.

Γυρίζω και τις ρωτάω είσαστε από την Κύπρο;

Ναι μου απαντά η ανοιχτόχρωμη χαμογελαστη και γω από κει ειμε της λέω ,ωω απο ποιο μερος;  από τον Νικήτα Μόρφου απαντώ.

Γυρίζει  στην μελαχρινή η οποία  σημασία δεν έδωσε και της λέει από τον Νικήτα Μόρφου είναι,καμία σημασία η άλλη.

Εσείς από ποιο μέρος; ρωτώ εγώ από δω όχι ακριβώς και μένω Κύπρο στη Πάφο,κατάλαβα ότι ήταν Γεωργιανή και αυτή και μου δείχνειτην άλλη βέρα κυπραία από την Πάφο.

Η κυπραία  δε από την Πάφο ούτε ένα γιά  δεν είπε έκανε πέρα με το κινητό τηλέφωνο  ούτε καν πλησίασε. 

Η  άλλη κυρία χαμογελαστή με χαιρέτησε  και πήρε η κάθε μία το δρόμο  της

Υ.Γ. Μην φανταστείτε ότι άμα δω κυπραίους τρέχω να μιλήσω.

Αυτό 

.. δηλαδή να δούμε κυπραιους εδώ θα είναι μια στα 5 χρόνια και αυτό απλά μου έκανε εντύπωση  και τις χαιρέτησα επειδή σπάνια συναντώ. 

Αυτάαααα με την  Κυπραία  .